5 coafuri inedite care îți întineresc aspectul - Doza de Sănătate
 

5 coafuri inedite care îți întineresc aspectul

Dacă vrei să arăți mai tânără, fii curajoasă și încearcă cele cinci coafuri de mai jos. Nu uita, chiar dacă noul tău look te va dezamăgi, părul crește înapoi.
5 coafuri inedite care îți întineresc aspectul

Ultima actualizare: 19 ianuarie, 2019

Fiecare dintre noi căută acel element original și distractiv care să ne facă să arătăm mai tinere. În acest scop, petrecem mult timp să alegem farduri, haine și, desigur, coafuri inedite.

Trebuie totuși să fim realiste: dacă am împlinit 50 de ani, de exemplu, nu vom avea ca obiectiv să arătăm ca de 20 de ani. Secretul pentru a arăta mai tinere este să găsim coafura, stilul vestimentar și fardurile ce ni se potrivesc și care, desigur, nu ne fac să arătăm cu câțiva ani mai în vârstă.

De fapt, specialiștii consideră că majoritatea femeilor comit aceeași greșeală: aplică farduri în exces sau își vopsesc părul într-o culoare țipătoare ce le îmbătrânește.

Tu știi cel mai bine cum vrei să te perceapă ceilalți. Câteodată o schimbare mică poate oferi rezultate excepționale. Pe de altă parte, nu strică să fim puțin curajoase din când în când pentru a avea mai multă încredere în sine. Pentru a-ți da o mână de ajutor, în articolul de azi te invităm să descoperi cinci coafuri inedite ce te vor ajuta să arăți mai tânără.

5 coafuri inedite pentru a-ți întineri aspectul

1. Părul scurt te întinerește

La un moment dat, este posibil ca părul lung să nu te mai avantajeze. Acest aspect depinde de forma feței tale. De obicei, trecerea timpului alungește această parte a corpului, făcând-o să pară mai voluminoasă. În plus, nu este exclus să fim afectate de gușă.

  • Coafurile ce presupun un păr lung și drept tind să accentueze aceste imperfecțiuni. Din acest motiv, câteodată este bine să ne asumăm riscul și să ne scurtăm părul.
  • Fără îndoială tunsorile bob și pixie sunt cele mai indicate pentru a-ți întineri fața. Aceste stiluri emană încredere și tinerețe și de obicei, avantajează orice femeie.
Coafuri inedite precum tunsoarea bob

2. Bretonul îți poate întineri fața

Dacă vrei să arăți mai tânără, poți opta pentru diverse tunsori cu breton. Ai la dispoziție mai multe variante: cărare laterală, tăiat drept, cărare pe mijloc, breton asimetric, etc.

Trebuie însă să ai grijă ce fel de breton alegi, deoarece aceste coafuri îți pot face fața să pară mai lată. Observă mai multe variante și alege-o pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

3. Optează pentru coafuri stratificate

Tunsorile stratificate au fost mereu populare în rândul femeilor care vor să pară mai tinere. Acestea oferă părului tău un look proaspăt și original, motiv pentru care nu trebuie să eziți să le încerci.

Pentru a alege o tunsoare stratificată potrivită, consultă un stilist profesionist. Aceste coafuri inedite sunt mai complicate, dar avantajul lor este faptul că sunt mereu la modă.

  • Deși în general tunsorile stratificate sunt recomandate femeilor cu părul lung și drept sau creț, acestea pot fi purtate chiar dacă ai părul scurt, oferindu-ți mai mult volum și vitalitate.
  • Există numeroase tunsori stratificate pentru părul scurt. Secretul este să te joci cu bretonul tău. Dacă îl tunzi pe lateral și îi dai un aspect „ciufulit”, fața ta va arăta mai tânără.
  • Specialiștii în frumusețe ne recomandă să încercăm coafura stratificată „creionată”. Această coafură a fost inventată în anii 1970 și constă în separarea părului în două secțiuni, cu o margine stratificată de-a lungul mijlocului.
  • Apoi, taie vârfurile părului din față spre spate, astfel încât capele firelor să-ți „încadreze” fața. Acest look este unul clasic!
Coafuri inedite în funcție de forma feței

4. Ai grijă cum îți vopsești părul

Este posibil ca la un moment dat, fiecare dintre noi să-și fi vopsit părul blond. Această culoare este asociată tinereții, motiv pentru care multe femei o aleg pentru a-și întineri aspectul. Este însă un risc să-ți vopsești părul astfel și trebuie să te asiguri că această culoare se potrivește tenului tău.

  • Nuanțele ciocolatii sau aurii sunt mereu atractive. Nu te lăsa atrasă doar de culorile țipătoare.
  • De asemenea, nu ezita să combini două sau chiar trei nuanțe pentru a descoperi noi efecte interesante.

5. Tunde-ți părul scurt la spate dacă ai o tunsoare bob

Dacă optezi pentru o coafură tip bob, încearcă să-ți scurtezi părul puțin mai mult la spate. Însă, în cazul în care ai fruntea foarte bine definită, acest tip de coafură te poate face să arăți mai bătrână decât ești în realitate.

  • Cele mai indicate coafuri sunt cele care presupun existența unor șuvițe ce conturează fața. Coafează-ți părul astfel încât acesta să aibă un aspect natural, atractiv și original.

Pentru a încheia acest articol, vrem să-ți amintim că, dacă vrei să arăți mereu tânără și frumoasă, optează pentru coafuri inedite care, într-adevăr, ți se potrivesc. Ține cont de forma feței tale atunci când mergi la coafor. De asemenea, optează pentru acele culori care se asortează cu tenul tău și îți pun în evidență frumusețea.

Coafuri inedite precum tunsorile cu breton

Ajutorul unui specialist este de neprețuit dacă vrei să-ți întinerești look-ul. Stiliștii de la salon îți vor putea da sfaturi utile, așadar nu te baza pe tutorialele video pe care le găsești online și nu te apuca să-te coafezi singură, mai ales dacă este vorba despre o schimbare majoră. Ține cont și de faptul că, deși coafurile pot arăta minunat pe modelele din fotografii, este posibil ca ele să nu ți se potrivească.

Înainte de a putea arăta mai tânără, trebuie să te asiguri că te simți bine în pielea ta și că te simți atractivă, indiferent de vârstă. Nu ezita să încerci sfaturile prezentate în acest articol și vei avea curând un look incredibil!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.