Tunsori care te ajută să arăți mai tânără - Doza de Sănătate
 

Tunsori care te ajută să arăți mai tânără

Pe lângă alegerea unei tunsori care te face să arăți mai tânără, trebuie să-ți menții părul sănătos, bine hrănit și lucios dacă vrei să-ți întinerești look-ul.
Tunsori care te ajută să arăți mai tânără

Ultima actualizare: 30 noiembrie, 2018

Oare anumite tunsori chiar care te pot ajuta să arăți mai tânără? Desigur! De fapt, tunsorile sunt una din cele mai simple modalități pentru a ne întineri look-ul. Nu trebuie decât să fii dispusă să-ți asumi niște riscuri și să încerci ceva nou.

În cele ce urmează, îți vom prezenta cele mai potrivite tunsori pentru a obține un look mai tânăr și sănătos. Însă nicio tunsoare nu te poate înfrumuseța dacă nu-ți îngrijești părul așa cum trebuie, motiv pentru care îți vom prezenta și câteva trucuri pentru a avea un păr sănătos. Suntem siguri că nu vrei să le ratezi, deci citește în continuare și ia aminte!

Te-ar putea interesa și:

7 remedii pentru un păr sănătos 

Câteva tunsori care te pot ajuta să arăți mai tânără

Oricărei femei îi place să audă că pare a fi mai tânără decât este și că are un look sănătos și proaspăt. Dar cum putem obține un asemenea look? Așa cum ți-am spus mai sus, cheia este să fii dispusă să încerci niște tunsori mai „riscante”. Iată ce trebuie să faci:

1. Care este forma feței tale?

Ai fața rotundă?

Atunci cel mai probabil ai bărbia mică, dar și o pereche de obraji durdulii pe care ar trebui să-i scoți cumva în evidență. În acest sens, optează pentru o tunsoare care îți pune în evidență fruntea și pomeții. Evită însă acele tunsori care se opresc la linia maxilarului, deoarece acestea îți vor face fața să pară chiar mai rotundă decât este.

Ideea este să lași o impresie de prospețime și degajare, deci lasă părul să-ți ajungă cel puțin până la claviculă. Experimentează cu straturi lungi sau diverse bretoane.

Ai fața pătrată?

Evită acele tunsori în linie dreaptă, deoarece acestea îți vor scoate prea mult în evidență forma feței. Pe cât posibil, încearcă să strici acele linii ascuțite, astfel încât să conferi un plus de expresivitate feței tale. Optează pentru contururi ovale și încearcă să-ți faci un breton asimetric (o jumătate a părului fiind mai lungă decât cealaltă).

Și în acest caz te sfătuim să-ți lași părul să crească cel puțin până la claviculă. O tunsoare în valuri line poate șterge liniile aspre ale unei fețe pătrate.

Ai fața alungită?

Te sfătuim să optezi pentru un breton rotunjit și să-ți tunzi restul părului în straturi. Nu-ți lăsa părul să crească mai jos de umeri și încearcă o coafură în valuri line, care să-ți confere un look ușor „dezordonat”.

2. Tunsori îndrăznețe care te ajută să arăți mai tânără

În zilele noastre, bobul este una din cele mai populare tunsori

„Bobul” (vezi imaginea de deasupra) este o tunsoare foarte populară în zilele noastre, ce te va ajuta să arăți minunat. Alte opțiuni la fel bune dacă vrei să-ți întinerești look-ul sunt tunsorile în straturi și stilul „pixie”. Trebuie doar să fii dispusă să-ți asumi un risc.

Dacă vrei să creezi un efect de prospețime și să-ți conturezi bine fața, te sfătuim să-ți tai părul mai scurt. Poți să optezi pentru un bob scurt tradițional sau, dacă vrei, poți să-ți lași totuși părul puțin mai lung—ambele variante te vor ajuta să-ți înnoiești look-ul. Și nu are importanță dacă părul tău este lins, ondulat sau creț: aceste tunsori îți vor revigora stilul, deci nu strică să le încerci.

Te-ar putea interesa și:

Cele mai bune tunsori ale anului 2018

3. Tunsoarea „pixie”—o tunsoare pentru păr scurt care te va întineri

Tunsoare pixie

Stilul „pixie” este cu siguranță o alegere îndrăzneață. De ce nu încerci și tu? Motivul pentru care această tunsoare este la modă este bretonul interesant, ce conferă prospețime și un aspect tânăr părului.

Nu uita: bretoanele sunt tunsori care te ajută să arăți mai tânără, ideale pentru a-ți revigora look-ul. Îți poți face chiar și un breton asimetric, asemenea tunsorii din imaginea de deasupra.

În zilele noastre, multe actrițe celebre optează pentru tunsoarea „pixie”. Principalul atu al acestui stil în ceea ce privește întinerirea look-ului este faptul că accentuează și alungește gâtul și clavicula.

Așa cum probabil bănuiești deja, poți să experimentezi cu diverse vopsele. Nu ezita să-ți schimbi culoarea părului, vopsindu-l blond deschis, brun ca ciocolata sau în culoarea mierii. Alege o culoare care se potrivește tenului tău.

În plus, nu-i asculta pe cei care îți spun că „părul negru te face să arăți bătrână”. Această concepție este greșită, iar părul negru îți va conferi un aer de eleganță și bun-gust. Dacă optezi pentru tunsori de tip bob, o vopsea neagră cu nuanțe albăstrii te va ajuta să ai un păr absolut superb. Ai curajul să încerci o asemenea tunsoare?

Întinerește-ți look-ul cu un păr mai sănătos!

Tunsoare reușită pe păr sănătos

1. Mască de aloe vera și bere

Următoarea mască preparată din aloe vera și bere îți va hrăni și hidrata părul, conferindu-i acestuia un luciu atractiv. Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, aplică acest tratament de trei ori pe săptămână. Iată ce trebuie să faci:

Ingrediente:

  • Jumătate de cană de bere fără alcool (100 ml)
  • Două linguri de gel de aloe vera (10 ml)

Amestecă aceste două ingrediente într-un castron, apoi udă-ți părul, aplică amestecul obținut și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. Dacă vrei, poți folosi o cască de duș. Imediat ce s-au scurs cele 20 de minute, spală-ți părul ca de obicei și aplică un balsam de calitate. Acest tratament îți va face părul să arate minunat.

2. Mască de avocado, maioneză și ulei de migdale

Ingrediente:

  • Jumătate de avocado copt
  • 2 linguri de maioneză (10 ml)
  • 2 picături de ulei de migdale (3 ml)

Uleiul de migale poate fi achiziționat din magazinele de produse naturiste. Acest produs nu este deloc scump și are numeroase utilizări, deci nu strică să ai puțin ulei de migale în casă.

Pentru a prepara masca, amestecă toate ingredientele într-un castron până când obții o pastă fină. Udă-ți părul, apoi aplică-ți această mască și las-o să acționeze timp de 20 de minute. La final, clătește-te cu apă caldă. Acest tratament este foarte simplu și, ca să obții rezultatele dorite, va trebui să-l aplici de două ori pe săptămână. Părul tău va arăta incredibil!

Deci, te-ai convins că există anumite tunsori care te ajută să arăți mai tânără? Nu ezita să încerci sfaturile din acest articol!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.