Cele mai bune tunsori ale anului 2018 - Doza de Sănătate
 

Cele mai bune tunsori ale anului 2018

În 2018, se observă o mare varietate de coafuri. Alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine înfățișării, feței și, bineînțeles, preferințelor tale personale. 
Cele mai bune tunsori ale anului 2018

Ultima actualizare: 29 aprilie, 2019

Ca în fiecare an, moda se schimbă, iar coafurile în tendințe de asemenea. În momentul de față, părul scurt este favorizat, însă există și alte stiluri preferate. În cele ce urmează, îți prezentăm cele mai bune tunsori ale anului 2018.

Când vine vorba de modă și stil, părul este unul dintre cele mai importante elemente. Coafura influențează în mod deosebit înfățișarea unei persoane.

În plus, părul spune multe despre fiecare dintre noi. Combinat cu o anumită îmbrăcăminte, acesta oferă o notă personalizată care definește stilul și imaginea unui individ.

7 tunsori ale anului 2018

1. Flapper

Termenul „flapper” se referă la femeile rebele din anii ’20, care nu se conformau regulilor. Stilul lor era îndrăzneț și impunător. Aceasta este noutatea anului.

Stilul „flapper” se caracterizează printr-o tunsoare scurtă, asemănătoare bobului. Diferența este faptul că vârfurile nu sunt aranjate, iar bretonul ajunge aproape până la sprâncene. 

Specialiștii recomandă această tunsoare femeilor cu fața rotundă. În plus, stilul „flapper” este alegerea ideală pentru tinerele rebele ale zilelor noastre, care preferă o înfățișarea neconvențională. 

2. Bob

Bobul este o altă tunsoare scurtă la modă în 2018. Care sunt avantajele sale? În primul rând, părul tuns bob este ușor de îngrijit și oferă un aspect tineresc tuturor femeilor care îl adoptă.

În plus, bobul se potrivește oricărei forme a feței. Astfel, fiecare persoană o poate purta în mod diferit. În general, se optează pentru onduleuri naturale și o notă asimetrică în față.

3. Păr foarte lung

Tunsori ale anului 2018 pe părul lung și drept

Nu doar părul scurt este în topul celor mai bune tunsori ale anului 2018. Din contră, una dintre tendințe este chiar părul foarte lung, afișat deja de vedete precum Kim Kardashian și Mila Kunis. În plus, revista Vogue a confirmat că părul lung este una dintre alternativele acestui sezon.

Cele două celebrități menționate mai sus își poartă părul lung cu o cărare pe mijloc. Unul dintre cei mai excentrici stiliști din Statele Unite a descris această coafură ca fiind „elegantă și sexy”. Două cântărețe celebre care au adoptat acest stil la Premiile Grammy din noiembrie 2017 sunt Beyonce și Jennifer Lopez.

4. Coadă de cal prinsă sus

Tunsori ale anului 2018 precum coada de cal prinsă sus

Această coafură o poate completa pe cea anterioară. Femeile cu părul foarte lung și-l pot îndrepta și prinde sus într-o coadă. Astfel, acestea pot obține o coafură elegantă, fără să fie nevoite să meargă la salon.

Coada de cal prinsă sus îți face gâtul să pară lung și elegant. Dacă vrei să acoperi elasticul de păr, poți folosi un accesoriu mai frumos sau chiar o șuviță din părul tău. În plus, poți ține sub control firele răzlețe cu puțin fixativ. Acest produs va oferi un plus de eleganță coafurii.

Alte variante la care poți apela, în funcție de ocazie, sunt:

  • coada dezordonată, pentru care nu este necesar la fel de mult fixativ;
  • coada cu câteva fire lăsate de o parte și de alta, pentru un look mai informal;
  • coada ondulată, care oferă o notă elegantă.

5. Coadă de cal scurtă, cu părul creț

Pe lângă faptul că este inclusă printre cele mai bune tunsori are anului 2018, coada scurtă și creață este pe placul multor persoane, deoarece se potrivește părului scurt.

Cum să procedezi? Întinde-ți părul de la rădăcini până la gât.  Ondulează-ți apoi vârfurile. În locul în care încep onduleurile, prinde părul într-o coadă.

Un truc util este să îți separi buclele cu degetele. În partea de sus, încearcă să prinzi părul strâns. În acest fel, coafura va părea mai elegantă și, după cum vei vedea, mai ușor de realizat.

6. Tunsoare băiețească

Părul scurt pe lista celor mai bune tunsori ale anului 2018

Părul tuns scurt, „băiețește”, se află pe lista celor mai bune tunsori ale anului 2018. Optează pentru două scări bine definite: părul din jurul gâtului mai scurt, iar pe partea de sus mai lung. Această tunsoare a fost de multe ori la modă în ultimii ani și se pare că a revenit în trend și anul acesta.

Avantajul părului tuns atât de scurt este că poate fi „aranjat” în diverse moduri: dezordonat, cu efect de păr ud, cu vârfurile drepte, cu țepi, etc. Această tunsoare este ideală pentru femeile cu fața unghiulară sau ovală.

7. Coc prins sus

Dolce & Gabbana a optat pentru această coafură pentru prezentările de modă din acest sezon, așa că sigur o vom mai vedea la multe persoane de acum încolo.

Deși este o coafură simplă la care multe persoane apelează atunci când nu mai știu cum să își prindă părul, cocul îți oferă un aspect elegant în cel mai scurt timp posibil. 

Există mai multe tipuri de cocuri. Cel prins sus este o opțiune excelentă pentru părul creț, care este mai greu de aranjat. În plus, avantajul cocului este că îți lasă fața complet descoperită. Astfel, ai ocazia să îți faci cel mai frumos machiaj.

Lista celor mai bune tunsori ale anului 2018 poate continua. Printre cele mai „influente” tendințe sunt tunsoarea în scări, aspectul de păr ud și diferitele tipuri de breton, care întotdeauna ne fac să arătăm mai tinere.

După cum poți vedea, există o gamă variată de tunsori și coafuri la modă în 2018. Alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine stilului tău, feței și, bineînțeles, gusturilor personale.

Pe care o preferi?


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.