Alege tunsoarea în funcție de forma feței - Doza de Sănătate
 

Alege tunsoarea în funcție de forma feței

Tunsoarea potrivită nu va mai fi niciodată dificil de obținut dacă alegi să ții cont de forma chipului tău.
Alege tunsoarea în funcție de forma feței

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

O tunsoare frumoasă este o modalitate de a-i oferi chipului tău o înfățișarea nouă și proaspătă. Însă multe persoane nu conștientizează că forma feței este un element cheie pentru a obține o coafură spectaculoasă. Alege-ți tunsoarea în funcție de forma feței!

Deși anumiți specialiști sunt foarte pricepuți, uneori noi suntem cele care luăm o decizie proastă. Tocmai de aceea este posibil să nu fim mulțumite de o tunsoare nouă, chiar dacă hair-stylist-ul a făcut o treabă excelentă.

Din fericire, există câteva trucuri simple, bazate pe trăsăturile noastre faciale, care ne ajută să decidem ce coafură ni se potrivește cel mai bine.

În termeni de specialitate, această tehnică poartă denumirea de visagism și a fost dezvoltată de francezul Claude Juillard. Prin analiza amănunțită a formei și a liniilor chipului, poți alege tunsoarea în funcție de forma feței tale.

Tunsoarea în funcție de forma feței

Fața rotundă

Tunsoarea în funcție de forma feței rotunde

Persoanele cu fața rotundă au o bărbie mică, un contur rotund și obraji plinuți. Prin urmare, tunsoarea perfectă trebuie să subțieze și să alungească fața.

Poți opta pentru o coafură care să ofere volum în partea sus a capului și să scurtezi părul de pe margini sau să îți faci un breton pe care să îl ții pe părți.

Nu-ți scurta părul până sub maxilar, deoarece fața ta va părea și mai rotundă. Dacă vrei să te tunzi scurt, este bine să optezi pentru mai multă lungime în zona din jurul urechilor. 

Atunci când îți prinzi părul, ai grijă să lași întotdeauna câteva șuvițe pe lateral pentru a oferi impresia de alungire a feței.

Fața ovală

Tunsoarea în funcție de forma feței alungite

Considerată forma ideală datorită dimensiunilor ce o caracterizează, fața ovală are avantajul de a putea fi adaptată la majoritatea coafurilor.

Dacă ai fața ovală, înseamnă că fruntea ta este un pic mai lată decât bărbia și, urmând conturul celor două, al obrajilor și al mandibulei, aproape că se formează un cerc.

Un lucru important de care trebuie să ții cont dacă ai fața ovală este că bretonul nu trebuie să fie prea lung și prea drept, deoarece poate scurta lungimea feței. Pentru un stil natural, informal și minimalist, îți recomandăm  o cărare pe mijloc și o coafură care să ofere volum.

Persoanele mai îndrăznețe pot opta pentru o creastă.

Fața dreptunghiulară

Tunsoarea în funcție de forma feței dreptunghiulare

Forma dreptunghiulară a feței se caracterizează printr-un contur și un maxilar pătrat, dând senzația de asprime a chipului. Pentru a crea o formă mai ovală, poți să folosești perii rotunde care oferă feței un aspect mai delicat și impresia de volum.

Femeile cu părul lung pot opta pentru bucle sau cârlionți pe părțile laterale pentru a acoperi zona unghiulară.

Îți recomandăm să îți ții părul până la umeri sau chiar mai scurt dacă ai fața dreptunghiulară. Nu sunt indicate tunsorile care se încheie în dreptul maxilarului, deoarece îți fac fața să pară mai lată.

Cel mai bine este să păstrezi un stil asimetric. De exemplu, poți să alegi o tunsoare cu părul mai lung într-o parte și mai scurt în cealaltă.

Fața alungită

Tunsoare pentru fața alungită

Persoanele cu fața alungită pot opta pentru un look natural care să creeze impresia de lățime. Această formă a feței este de obicei subțire și nu are prea multe unghiuri. Prin urmare, poți obține un echilibru dacă porți breton și alegi o tunsoare care nu trece dincolo de umeri. 

Nu este indicat să îți ții părul lipit de față, deoarece va părea mai subțire și mai lung. Îți sugerăm o tunsoare în scări, onduleuri sau bucle. În acest fel, vei diminua lungimea feței și îi vei oferi volum pe ambele părți.

Dacă nu ai părul creț, optează pentru o coafură care nu se încheie niciodată mai sus de linia maxilarului.

Fața în formă de inimă

Tunsoarea în funcție de forma feței inimă

Fața în formă de inimă sau diamant este triunghiulară. Persoanele în cauză au fruntea lată, iar fața se îngustează treptat până spre bărbie.

Optează pentru o tunsoare cu bretonul pe părți dacă ai această formă a feței, întrucât obiectivul tău principal este să ascunzi lățimea frunții.  Tunsoarea în scări care începe sub pomeți, pe partea din mijloc sau pe lateral este, de asemenea, o alegere potrivită.

În plus, dacă ai fața în formă de inimă, este indicat să eviți tunsorile scurte care depășesc linia maxilarului. Acestea vor accentua lățimea frunții.

Desigur, acestea sunt doar câteva dintre coafurile recomandate pentru fiecare formă a feței. Întreabă specialistul care se ocupă de părul tău ce stil se potrivește cel mai bine conturului feței, frunții și bărbiei tale. Alege întotdeauna tunsoarea în funcție de forma feței!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.