Aspectul natural în machiaj: cum să profiți de această tendință?
 

Aspectul natural în machiaj: cum să profiți de această tendință?

Evidențierea feței cu un machiaj super natural este noua modă. Cu cât aspectul tenului este mai puțin încărcat, cu atât acest stil este mai eficient.
Aspectul natural în machiaj: cum să profiți de această tendință?

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Lejeritate și simplitate. Ambele caracteristici sunt esențiale pentru aspectul natural în machiaj, o tendință tot mai apreciată datorită simplității și eleganței pe care o oferă.

Tendința este către minimalism, fiind axată pe evidențierea celor mai atractive trăsături faciale folosind puțin machiaj, astfel încât pielea să arate proaspătă și sănătoasă. Vrei să știi cum poți obține acest look? Citește mai departe!

Ce este aspectul natural în machiaj?

Aspectul natural se referă la un machiaj confortabil, elegant și, mai presus de toate, simplu. Tehnica nu implică niciun fel de exces și pariază pe mai puține produse pentru a obține o imagine perfectă.

Fiind similar cu „makeup no makeup”, acest stil presupune o aranjare destul de discretă, realizată într-un timp scurt față de metodele convenționale ce folosesc multe straturi de produse cosmetice. Instrumentele de bază ale aspectului natural sunt următoarele:

  • Fard de obraz
  • Baza ușoară
  • Rimel

Cele trei produse aplicate promit rezultate incredibile, deoarece îmbunătățesc aspectul, accentuează trăsăturile și camuflează imperfecțiunile. Ideea este să pară că nu ai folosit niciun produs.

Fată care se machiază foarte simplu

Aspectul natural în machiaj: cum să profiți de această tendință?

Machiajul cu aspect proaspăt este potrivit pentru zi. Cu ținuta potrivită, îl poți purta și la un eveniment simplu seara. De asemenea, merge mână în mână cu orice coafură . Modul de aplicare este destul de ușor și începe cu îngrijirea pielii, cea mai importantă fază și cea responsabilă de rezultatul așteptat.

Trebuie să urmezi o rutină zilnică de curățare a feței și să folosești întotdeauna protecție solară pentru a preveni apariția acneei, a punctelor negre sau a petelor. Exfolierea superficială la fiecare trei zile sau conform recomandării unui dermatolog – în funcție de tipul de piele – ajută, de asemenea, la succesul procedurii.

Indiferent de machiaj, curățarea feței este o operațiune pe care trebuie să o faci în fiecare zi, așa cum sugerează revista Professional Pharmacy. Publicația notează faptul că produsele folosite și modul de a-ți curăța fața sunt esențiale pentru ca pielea să rămână în stare bună și să respire fără obstrucții.

Aplicatoarele folosite trebuie să fie îngrijite pentru a nu compromite procesul pe care îl vom explica mai jos.

1. Uniformizează tonul

Odată ce îți igienizezi fața și aplici protecție solară, trebuie să unifici tonurile pielii și să corectezi imperfecțiunile. Este indicat sa folosești o baza cremoasă și ușoară, în funcție de tenul tău. Cremele BB sunt ideale, deoarece compoziția lor ultra-ușoară și multifuncțională oferă un aspect plăcut feței.

Dacă este necesar, adaugă un strop de corector de cearcăne. Când distribui produsele, estompează-le cu o pensulă sau un burete.

2. Iluminează fața

Evidențiază trăsăturile cu fard de obraz în nuanțe roz, crem sau nud. Iluminatorul este util pentru a da lumină expresiilor. Pigmentarea trebuie să fie ușoară.

Zâmbește și folosește fardul cremă din centrul obrajilor spre urechi.

3. Pieptănă sprâncenele și evidențiază genele

Femeile cu sprâncene rare le pot completa subtil cu creionul. În schimb, sprâncenele groase trebuie doar pieptănate și, opțional, aranjate cu gel transparent.

În ceea ce privește genele, arcuiește-le cu ondulatorul și apoi aplică rimel, repartizând bine substanța, astfel încât să nu apară cocoloașe. Poți folosi un fard de ochi ușor. Nu este o greșeală, dar nici nu este esențial.

4. Retușează buzele

Un luciu sau o cremă hidratantă se potrivește cu aspectul natural în machiaj. Nici rujul roz nu este exclus, dar nu exagera.

Femeie care mizează pe aspectul natural în machiaj

5. Fixează machiajul

Produsul de fixare este esențial pentru a menține aspectul machiajului natural. Prinde-ți părul într-o coadă de cal. Îl poți ține liber dacă este scurt.

De ce aspectul natural a devenit una dintre tehnicile preferate în machiaj?

Pe lângă faptul că arată impecabil, alte beneficii ale machiajului minimalist sunt faptul că vei cheltui mai puțini bani cumpărând produse de înfrumusețare și faptul că tenul va aprecia mai puțină încărcare. Este ideal pentru a avea grijă de față.

Academia Americană de Dermatologie afirmăo rutină de îngrijire a pielii nu implică produse scumpe. Potrivit instituției, este nevoie de curățare, hidratare și protecție pentru a menține tenul sănătos.

Din acest motiv și pentru a oferi frumusețe tenului fără filtre și fără multe produse cosmetice, machiajul natural se remarcă printre ultimele tendințe în materie de frumusețe.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.