Cum se curăță buretele de machiaj sau beauty blenderul fără a-l deteriora
 

Cum se curăță buretele de machiaj sau beauty blenderul fără a-l deteriora

Beauty blenderul a devenit un instrument indispensabil pentru un machiaj fabulos. Aflați cum să curățați acest burete de machiaj fără a-l deteriora!
Cum se curăță buretele de machiaj sau beauty blenderul fără a-l deteriora

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Unele perii cosmetice și bureți sunt de unică folosință, dar beauty blenderul este un instrument care poate fi curățat și reutilizat. După câteva utilizări, îl puteți spăla pentru a scăpa de petele sau bacteriile de pe suprafața lui. Cum se curăță buretele de machiaj sau beauty blenderul fără a-l deteriora?

Acest element a devenit un instrument de machiaj foarte popular datorită efectului său. În ciuda costului scăzut, îl puteți reutiliza după o curățare adecvată. În acest fel, reduceți deșeurile de pe planetă și faceți economii considerabile.

Cum se curăță rapid buretele de machiaj sau beauty blenderul

Este posibil ca buretele să nu fie foarte pătat, așa că această curățare rapidă va fi suficientă.

1. Amestecați apă cu săpun într-un recipient

Luați un recipient mic și curat, care este folosit doar pentru curățarea instrumentelor cosmetice. Turnați puțină apă caldă și săpun lichid (puteți folosi șampon, săpun pentru copii sau săpun de mâini).

2. Înmuiați buretele

Puneți buretele în recipient și așteptați jumătate de oră. Pe măsură ce timpul trece, strângeți buretele de mai multe ori. Rețineți că recipientul trebuie să aibă suficient amestec pentru a acoperi complet buretele.

Veți vedea că apa devine tulbure, bej sau maro deschis; acest lucru este normal deoarece machiajul de pe burete va începe să se desprindă.

3. Frecați buretele

Beauty blenderul se extinde la maxim atunci când intră în contact cu amestecul de săpun. În acel moment, trebuie să-l strângeți cu mâna și să repetați procesul de mai multe ori. Apoi, luați un demachiant special sau șampon pentru copii și turnați puțin direct pe burete, în special pe zonele pătate. Cu degetele, frecați-l ușor timp de cel puțin 3 minute.

Cum se curăță buretele de machiaj

4. Clătiți buretele cu multă apă

Puneți buretele sub un jet de apă, ideal călduță. Acest proces este ideal pentru clătirea instrumentului și pentru îndepărtarea completă a săpunului și a altor reziduuri. Nu uitați să strângeți ușor buretele sub jet de mai multe ori.

5. Verificați dacă este curat sau nu

Vedeți cât de limpede este apa pe măsură ce clătiți buretele. Asigurați-vă că apa este curată pentru a putea începe etapa de uscare. Dacă este nevoie, treceți la procedeul de mai jos.

6. Îndepărtați excesul de apă

Folosiți prosoape de hârtie sau un prosop curat. Trebuie să acoperiți complet buretele și să-l strângeți ușor, astfel încât apa să rămână în hârtie.

În cele din urmă, lăsați buretele într-un loc bine ventilat. Asigurați-vă că s-a uscat complet înainte de a începe să îl utilizați.

Cum se curăță în profunzime buretele de machiaj sau beauty blenderul

Buretele de machiaj are nevoie de o curățare profundă? Faceți acest lucru numai dacă, după curățarea de bază, încă este murdar.

1. Umeziți buretele de machiaj

Udați buretele timp de 1 minut. Pentru a face acest lucru, puneți-l sub robinet și asigurați-vă că apa este călduță. În acest fel, se va extinde complet.

O altă modalitate este să-l puneți într-un recipient cu apă caldă pentru aproximativ 5 minute. Nu este nevoie să adăugați săpun sau să așteptați ca apa să devină tulbure pentru a continua.

2. Aplicați săpun lichid

Utilizați unul dintre săpunurile recomandate pentru curățarea rapidă și aplicați-l direct pe zonele murdare ale buretelui. Puteți cumpăra produse concepute pentru curățarea bureților de machiaj.

3. Frecați buretele

Folosiți mâinile pentru a freca buretele. Așezați-l chiar în centrul palmei și rostogoliți-l cu ajutorul celeilalte mâini, ca și cum ați fi rostogolit o bilă. Folosiți mai multă forță decât la etapa anterioară, dar aveți grijă să nu-l stricați.

Această frecare viguroasă va face ca machiajul din burete să se înmoaie și iasă la suprafață. Un indiciu că acest lucru se întâmplă este apariția unei spume în culoarea bazei de machiaj pe care o folosiți.

4. Clătiți buretele fără a opri frecarea

Pentru a clăti beauty blenderul, puneți-l sub robinet, asigurați-vă că apa este călduță și continuați să-l masați în palmă. Repetați procesul până când nu mai rămâne săpun pe burete. Poate dura câteva minute, dar este imperativ să nu existe reziduuri de săpun.

5. Evaluați buretele

Pentru a face acest lucru, trebuie să-l așezați sub robinet, să lăsați apa să curgă, să-l stoarceți și să vedeți dacă din interiorul său iese spumă. Dacă apa iese limpede, buretele este curat. Dacă apa este gri sau bej, repetați procedura.

6. Uscați buretele

Strângeți buretele cu mâna pentru a elimina excesul de apă. Apoi, înfășurați-l într-un prosop curat sau hârtie de bucătărie și strângeți-l de mai multe ori. Pentru a termina, lăsați-l în aer liber și așteptați până se usucă complet.

Fată care știe cum se curăță buretele de machiaj sau beauty blenderul

Cum să sterilizați buretele de machiaj sau beauty blenderul

Sterilizarea acestui instrument cu căldură trebuie făcută o dată pe lună, chiar dacă îl curățați în fiecare săptămână. Funcția sterilizării este de a ajuta la reducerea proliferării bacteriilor. Acesta este un pas pe care nu trebuie să îl săriți, mai ales dacă folosiți buretele în fiecare zi.

  1. Turnați suficientă apă într-un recipient potrivit pentru cuptorul cu microunde.
  2. Puneți buretele în centrul vasului și asigurați-vă că este acoperit cu apă. Evitați să-l puneți uscat, deoarece ați putea strica materialul.
  3. Porniți cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, fără a acoperi vasul, la putere mare. Dacă observați câteva fire de fum care ies din burete sau faptul că acesta se extinde puțin, nu vă alarmați, este normal. Nu încetați să vă uitați la beauty blender în timp ce se încălzește în cuptorul cu microunde.
  4. Apoi, lăsați buretele să stea cel puțin două minute. Scoateți-l și puneți-l pe un prosop de hârtie.
  5. Odată ce a ajuns la o temperatură suportabilă, strângeți-l în hârtie. După ce eliminați excesul de apă, lăsați-l să se usuce în aer liber. Odată ce este uscat, îl puteți folosi.

Aflați cum se curăță buretele de machiaj fără a-l deteriora!

Este posibil să nu fi spălat niciodată buretele de machiaj de teama de a nu-l strica. Cu toate acestea, există câteva sfaturi esențiale pentru a-l face să reziste mult timp; unul dintre ele este să folosiți apă călduță în timpul curățării.

Și forța cu care stoarceți buretele este importantă, deoarece îl puteți deforma. Așadar, urmați aceste instrucțiuni pentru a vă bucura de beauty blender cât mai mult timp!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Bashir, A., & Lambert, P. (2020). Microbiological study of used cosmetic products: highlighting possible impact on consumer health. Journal of Applied Microbiology, 128(2), 598–605. https://doi.org/10.1111/jam.14479

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.