Cum să prelungești viața machiajului: 4 sfaturi - Doza de Sănătate
 

Cum să prelungești viața machiajului: 4 sfaturi

Internetul este plin de tehnici discutabile și nefondate care pretind că prelungesc viața machiajului. Însă totul este o chestiune de depozitare adecvată, acordând atenție datei expirării și, mai presus de toate, practicând o igienă adecvată.
Cum să prelungești viața machiajului: 4 sfaturi

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Odată ce investești într-un machiaj de bună calitate, vrei să dureze pentru totdeauna. Cu toate acestea, dacă îl lași neatins pentru o vreme, atunci când revii la el este posibil să nu mai fie în stare bună. Având în vedere acest lucru, dorim să-ți oferim 4 sfaturi eficiente ca să prelungești viața machiajului.

Cum să prelungești viața machiajului: 4 sfaturi

Este normal ca machiajul să se deterioreze odată cu trecerea timpului. Asta pentru că nu ne gândim prea des la modul în care păstrăm machiajul. Mai degrabă, îl aruncăm într-o pungă sau într-un sertar pentru produse cosmetice în baie. Ca rezultat, atunci când vrem să-l folosim din nou, s-ar putea să nu mai fie într-o formă atât de grozavă – chiar dacă tocmai l-am cumpărat.

Trebuie să ai grijă, deoarece machiajul care nu este în stare bună poate provoca daune pielii. Având în vedere acest lucru, prevenirea este cel mai bun medicament! Așadar, ține cont de următoarele 4 sfaturi dacă vrei să prelungești viața machiajului!

Expirarea și durata de valabilitate a machiajului

Dată de expirare pe un produs
Crezi sau nu, produsele cosmetice au o dată de expirare pe care ar trebui să o respecți cu strictețe.

În primul rând, trebuie să înțelegi faptul că produsele cosmetice și machiajul, la fel ca alimentele, au o dată de expirare. Prin urmare, atunci când achiziționezi aceste produse, trebuie să verifici durata de valabilitate. Nu este vorba doar de o scădere a pigmenților și a calității machiajului. Utilizarea machiajului care a depășit data de expirare poate duce la erupții cutanate, mâncărime și infecții oculare.

Acesta este cazul, de exemplu, produselor umede precum rimelul pentru gene. Tuburile de rimel sunt mediul ideal pentru proliferarea bacteriilor. Prin urmare, este mult mai bine să arunci machiajul ce a trecut de data de expirare, chiar dacă acesta pare a fi în regulă.

Depozitează machiajul în mod corespunzător

Majoritatea femeilor tind să păstreze tot machiajul în același loc: baia. De asemenea, multe femei aruncă machiajul în poșetă pentru a-l avea la îndemână pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, dacă îți faci timp să citești etichetele de pe produse, vei descoperi că ar trebui să le depozitezi într-un loc răcoros și uscat. Prin urmare, baia este ultimul loc în care ar trebui să păstrezi produsele cosmetice.

Mai degrabă, este mult mai bine să păstrezi aceste produse în altă parte, cum ar fi în dormitor. Închide-le bine și acordă atenție recomandărilor de pe ambalaje. Cu alte cuvinte, păstrează produsele departe de umiditate și căldură.

În același timp, dacă ai tendința de a arunca machiajul în poșetă, atunci ai o șansă mare ca recipientul să se deschidă accidental. Ca urmare, conținutul va păta geanta și produsul va fi contaminat. Machiajul curge, se amestecă și se strică.

Prin urmare, cel mai bine este să pui machiajul într-o pungă cosmetică, separat de alte articole, înainte de a-l pune în geantă.

Practică igiena atunci când manipulezi machiajul

Cum să prelungești viața machiajului prin igienă
Înainte de a folosi machiajul, spală-ți mâinile pentru a evita contaminarea produselor. Acest lucru te va ajuta să prelungești viața machiajului.

Pentru a profita la maxim de machiaj înainte de expirarea acestuia, trebuie să practici o igienă adecvată atunci când îl manipulezi. Dacă nu respecți anumite reguli de bază, machiajul ar putea să se umple bacterii și să-ți facă rău. Așadar, reține următoarele:

  • Nu împărtăși niciodată machiajul cu alte persoane. Dacă faci acest lucru, utilizează perii individuale, aplicatoare separate, etc.
  • Utilizează aplicatoare, bureți și pensule ori de câte ori este posibil. În plus, înlocuiește și spală periodic aceste articole.
  • Evită să-ți folosești mâinile. Dacă faci acest lucru, spală-te mai întâi pe mâini.
  • Nu pune produsele cosmetice în recipiente diferite. În mod normal, producătorii folosesc un container specific care este perfect compatibil cu substanțele chimice din produs.

Află mai multe despre durata de valabilitate a machiajului

Fiecare produs are propria perioadă de valabilitate. Urmând sfaturile de mai sus referitoare la depozitare și igienă, poți maximiza această perioadă de timp:

  • Fondurile de ten, fardurile de ochi și corectoarele au o durată de valabilitate de aproximativ 2 ani.
  • Rimelul pentru gene este unul dintre cele mai sensibile produse. Prin urmare, ar trebui să-l înlocuiești la fiecare trei sau patru luni.
  • Rujul poate dura până la trei ani.
  • Periile și pensulele trebuie curățate în mod regulat. Evident, aplicatoarele de machiaj nu au o dată de expirare. Cu toate acestea, este important să ai anumite reguli de igienă, cum ar fi spălarea acestora cu apă și săpun după fiecare utilizare. Mai mult, ar trebui să le dezinfectezi periodic. Și, desigur, permite-le să se usuce corect pentru a împiedica acumularea umidității.

În concluzie, dacă observi că machiajul se fărâmă, miroase urât, se usucă sau are o textură diferită, ar trebui să-l arunci. Este bine să ții cont de anumiți factori atunci când cumperi machiaj, cum ar fi data de expirare și termenul de valabilitate.

Apoi, depozitează corect și practică o igienă adecvată atunci când manipulezi produsele cosmetice. Astfel, vei putea profita la maxim de machiaj.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.