10 motive să-ți îndepărtezi machiajul seara - Doza de Sănătate
 

10 motive să-ți îndepărtezi machiajul seara

Urmele de machiaj de pe față pot interfera cu capacitatea de oxigenare și regenerare a pielii. În acest articol, vei descoperi și alte motive pentru a te demachia în fiecare seară.
10 motive să-ți îndepărtezi machiajul seara
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Machiajul este o parte foarte importantă a rutinei de înfrumusețare a majorității femeilor. De fapt, multe dintre tehnicile de machiaj au evoluat pentru a se adapta nevoilor fiecărei femei. Cu toate acestea, reziduurile pe care le lasă în urmă sunt dăunătoare. Știi de ce ar trebui să-ți îndepărtezi machiajul seara?

Deși mulți cred că a lăsa machiajul pe față peste noapte este un obicei inofensiv, acesta poate provoca apariția petelor și a acneei. Deși aceste efecte nu se observă imediat, încetul cu încetul, încep să provoace disconfort, generând chiar cicatrici ireversibile.

10 motive să-ți îndepărtezi machiajul seara

Demachierea durează doar câteva minute și poate face o mare diferență. Deși este posibil să ignori acest aspect, există multe motive pentru a te demachia în fiecare seară, fără excepții. Le cunoști? Mai jos, le vom explica în detaliu pe cele mai importante.

1. Îți vei menține pielea curată și oxigenată

Femeie care se privește în oglindă
Componentele machiajului previn repararea corectă a pielii.

Unul dintre motivele pentru care ar trebui să-ți îndepărtezi machiajul seara este pentru a scăpa de impurități. Deși nu observi întotdeauna, există o acumulare de deșeuri care poate interfera cu procesul de oxigenare celulară.

2. Previne îmbătrânirea prematură

Particulele componentelor chimice ale machiajului pot avea un impact negativ asupra sănătății pielii. Dacă nu le îndepărtezi înainte de culcare, acestea îți înfundă porii și accelerează îmbătrânirea. Dormitul cu pielea curată este esențial, deoarece corpul reînnoiește celulele în timpul nopții.

3. Combate acneea

Da, este adevărat că mulți factori afectează manifestarea acneei. Cu toate acestea, este esențial să-ți menții pielea curată pentru a o trata. Deși machiajul ajută la ascunderea petelor, ar trebui să-l îndepărtezi în fiecare seară înainte de culcare. Curățarea feței împiedică agravarea simptomelor acestei afecțiuni, deoarece elimină impuritățile care se acumulează pe față.

4. Previne apariția cearcănelor

Femeie care are puține riduri
Machiajul întunecă zona ochilor, favorizând apariția cearcănelor și a pungilor de sub ochi.

Machiajul ochilor lasă în urmă particule care afectează pielea din jur. Astfel, a merge la culcare fără a te demachia poate agrava cearcănele. Dacă îți vei face timp câteva minute pentru a îndepărta rimelul și tușul de ochi, vei începe să observi că fața ta pare mai proaspătă și mai tânără.

5. Pielea ta va arăta mai strălucitoare

Urmele machiajului afectează oxigenarea pielii și procesele nutriționale. Prin urmare, unul dintre motivele pentru care ar trebui să te demachiezi în fiecare seară este să-i păstrezi strălucirea. Dacă nu te demachiezi seara, pielea ta va fi ternă și deshidratată.

6. Demachierea protejează genele

Urmele de rimel provoacă deshidratarea și slăbirea foliculilor de păr. Din acest motiv, persoanele care nu se demachiază înainte de culcare au adesea gene fragile. Pentru a evita acest lucru, este esențial să le cureți cu un produs adecvat.

7. Îți vei îngriji pielea din jurul și de pe buze

Tânără care știe că trebuie să îndepărtezi machiajul seara
Buzele se crapă din cauza deshidratării provocate de machiajul din această zonă.

Pielea din jurul și de pe buze este mai delicată decât pielea de pe alte zone ale feței. Astfel, aceasta necesită îngrijire suplimentară pentru a rămâne hidratată și sănătoasă. Dacă nu îți îndepărtezi machiajul, buzele pierd umezeala și tind să pară uscate sau crăpate.

8. Vei evita pielea flască

Limitând regenerarea celulară, prostul obicei de a dormi cu machiajul pe față duce la pierderea elasticității și fermității. În consecință, lăsarea pielii duce la apariția ridurilor premature. Dar, dacă te speli pe față înainte de culcare, îți vei păstra fermitatea și catifelarea pielii mai mult timp.

9. Previne alergiile cutanate

Acumularea de particule de machiaj pe piele poate crește riscul de alergii cutanate. Însă îndepărtarea machiajului în fiecare seară reduce șansele de a suferi de probleme dermatologice, cum ar fi dermatita sau eczemele.

10. Îți înlesnești rutina a doua zi

O rutină de îngrijire a feței nocturnă poate facilita rutina de înfrumusețare din ziua următoare. Dacă te trezești cu pielea curată și reînnoită, este mult mai ușor să finalizezi pașii de hidratare, tonifiere și machiaj.

Ești unul dintre acei oameni care nu se demachiază în fiecare seară? Dacă răspunsul tău este da, începe să-ți schimbi acest obicei prost chiar acum. Poți folosi creme sau uleiuri de curățare convenționale. După cum poți vedea, a dormi cu machiajul pe față este un lucru profund greșit.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.