8 greșeli în machiajul ochilor și cum să le eviți
 

8 greșeli în machiajul ochilor și cum să le eviți

Machiajul ochilor pare o sarcină ușoară. Există însă câteva aspecte care nu sunt luate in considerare și care pot strica machiajul și chiar aspectul plăcut al chipului.
8 greșeli în machiajul ochilor și cum să le eviți

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Machiajul este cea mai bună completare pentru a ne îmbunătăți stilul. Chiar și așa, nu este deloc atât de simplu precum pare. De aceea, este important să evităm principalele 8 greșeli în machiajul ochilor, care duc la un rezultat final deloc plăcut.

Indiferent dacă ochii sunt în formă de migdală sau despărțiți, machiajul este ghidat și de forma globului ocular. Acesta este un aspect cheie.

Dacă vreți ca privirea să devină centrul atenției, cel mai bine este să învățați ordinea în care sunt aplicate cosmeticele. Vă împărtășim câteva trucuri pentru a evita greșelile!

8 greșeli în machiajul ochilor

Machiajul ochilor nu este format doar din culori. Există o serie de produse și tehnici care sunt utile pentru a evita dezastrele.

Produse comune de machiaj

1. Nu aplicați bază de machiaj

Acest produs nu numai că face ca machiajul să țină mai bine și să reziste ore întregi, ci împiedică și migrarea culorilor sau a creionului. Nu există nimic mai complex decât retușarea ochilor. Prin urmare, atunci când un produs promite că va face machiajul să reziste, este necesar să-l utilizați.

Un alt avantaj este faptul că primerul previne formarea cutelor, ceea ce face ca pielea ochiului să arate mai fină. De asemenea, cu acest produs, nu este necesară aplicarea mai multor straturi de culoare pentru a obține o mai mare acuratețe.

2. Aplicați corectorul în cantitate mare

Acest produs funcționează excelent dacă doriți să camuflați cearcănele și petele din zona ochilor. Totuși, exagerarea poate duce la un machiaj încărcat.

Multe femei tind să pună corectorul înaintea fardurilor și asta face ca resturile de pudră să cadă pe corector. Modul corect de a face acest lucru este să machiați mai întâi ochii și apoi, cu un șervețel demachiant, să îndepărtați excesul din zona cearcănelor. La final, aplicați corectorul și estompați-l cu ajutorul degetelor.

3. Pune-ți mult rimel

Punerea multor straturi de rimel face ca ochii să pară mai mici, iar produsul să se aglomereze, ceea ce din punct de vedere estetic nu este plăcut. Prin urmare, ondulați genele, apoi aplicați mascara de la bază cu mișcări în zig-zag.

4. Folosiți culori contrastante

Deși creativitatea este permisă în machiaj, de multe ori se întâmplă să folosim o culoare foarte închisă pentru a acoperi pleoapa mobilă și să o ducem până la arcul sprâncenei, unde exista o culoare foarte deschisa. Contrastul poate fi ciudat.

În plus, dacă nuanțele sunt puternice, efectul obținut va fi neprofesional. Folosiți pensule fine pentru a nu lăsa dungi de culoare intensă.

5. Aplicați greșit iluminatorul

Iluminatorul este atingerea magică pentru a da lumină ochiului. O pensulă aleasă greșit poate duce la unificarea culorii iluminatorului. Ochii vor părea mai puțin expresivi și mai mici.

6. Puneți fardurile la final

A lăsa ochii pentru sfârșitul machiajului este o greșeală care se poate transforma într-un dezastru. Pudra poate cădea pe zone precum pomeții, nasul și obrajii, care sunt deja machiate.

7. Folosiți creioane cu vârf prea gros

Un eyeliner subțire și curbat la mijlocul ochiului este plăcut. Cu toate acestea, dacă linia este prea groasă, mai ales pe pleoapele mici, machiajul va arăta inestetic.

8. Umbriți genele inferioare

Nici fardul, nici creionul de ochi nu ar trebui să scoată în evidență genele inferioare. Folosiți puțin rimel pe toată zona exterioară a genelor.

Evitați aceste greșeli în machiajul ochilor

Ochii sunt foarte expresivi. Chiar și așa, există anumite trucuri de machiaj pentru fiecare look.

Ochi mari

Sunt rotunzi și mari. Din acest motiv, trebuie să alegeți farduri închise, care să reducă volumul ochilor mari. De exemplu, puteți apela la tehnica smokey eyes.

Cele mai frecvente greșeli în machiajul ochilor

Ochi migdalați

Acești ochi se caracterizează prin faptul că sunt înguști și rotunjiți la mijloc. Sunt foarte ușor de machiat, deoarece sunt simetrici. Atât culorile deschise, cât și cele închise merg foarte bine pentru ochii migdalați. Ca sfat, aplicați iluminator în zona canalului lacrimal pentru un aspect armonios.

Ochi adânciți

În acest caz, osul sprâncenei este mai pronunțat. Nu folosiți farduri închise la culoare, deoarece fac ochii adânciți să pară și mai mici.

Nu faceți greșeli în machiajul ochilor

Nu trebuie să uităm că produsele de machiaj au o dată de expirare. În plus, instrumentele trebuie spălate din când în când pentru a evita complicațiile, cum ar fi alergiile și iritațiile. A nu greși atunci când te machiezi înseamnă să ai grijă de sănătate. Verificați din când în când etichetele produselor cosmetice.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.