7 secrete pentru un machiaj reușit și rezistent - Doza de Sănătate
 

7 secrete pentru un machiaj reușit și rezistent

În acest articol, îți prezentăm 7 secrete pentru un machiaj reușit care rezistă mult timp. 
7 secrete pentru un machiaj reușit și rezistent

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Nu trebuie să fii un machior profesionist pentru a învăța și a pune în practică oricând câteva secrete pentru un machiaj reușit.

În ziua de azi, felul în care te prezinți este important în aproape orice situație. Însă pregătirea depinde de timpul pe care îl ai la dispoziție care, de multe ori, este limitat. Prin urmare, trebuie să înveți să îl valorifici cât mai bine.

Din fericire, aplicarea machiajului poate fi un pas simplu și plăcut. Cu un efort minim, îți poți crea un look proaspăt și radiant. Nu trebuie decât să ții cont de următoarele secrete pentru un machiaj reușit…

7 secrete pentru un machiaj reușit

1. Aplicarea perfectă a fardului de obraz

Secrete pentru un machiaj reușit precum aplicarea unui fard de obraz

Fardul de obraz adaugă puțină culoare feței. În general, îl aplicăm rapid și încercăm să îl dispersăm. Însă, în acest fel, nu facem decât să mărim zona în care aplicăm machiajul.

Pentru a evita această situație, trebuie să știi cum să aplici o cantitate mică de fard de obraz pe față. Ideea este să îți accentuezi ușor structura osoasă a feței, creând un efect mai atrăgător.

Cum să aplici fardul de obraz:

  • Nu aplica o cantitate excesivă pe pensulă. Mai bine aplici mai multe straturi decât să fii nevoită să îndepărtezi excesul. De multe ori, poate fi necesar să te speli pe față și să o iei de la capăt.
  • Aplică fardul de obraz chiar sub pomeți.
  • Apoi, fără să adaugi mai mult produs pe pensulă, estompează marginile cu mișcări circulare ușoare. Pentru a vedea mai ușor pomeții, suge obrajii, țuguind buzele. 
  • După ce ai dispersat fardul de obraz, trasează o linie cu iluminatorul chiar pe pomeți. Desigur, nu trebuie să lași o dungă albă și exagerată pe față.
  • Cu o pensulă ceva mai subțire decât cea folosită mai sus, estompează iluminatorul, diminuând aspectul produsului pe măsură ce te apropii de linia părului.

2. Aplicarea rimelului fără să te murdărești pe față

Secrete pentru un machiaj reușit privind aplicarea rimelului

Genele sunt zona în care machiajul se aplică cel mai ușor, dar în care este și cel mai vizibil. Cu toate acestea, multe persoane se chinuie să se dea cu rimel.

Problema este că mulți oameni nu știu cum să distribuie corect rimelul. Prin urmare, genele sunt supraîncărcate și prea groase. În plus, este greu să aplici rimelul fără să murdărești pielea din jur. Cele mai importante secrete pentru un machiaj reușit țin și de aplicarea acestui produs, după cum urmează:

  • Ia o lingură curată și uscată.
  • Când te dai cu rimel pe genele de sus, pune lingura peste pleoapă. Aceasta va acționa ca un „scut” protector care va împiedica periuța rimelului să atingă pielea.

3. Trasarea conturului perfect cu tuș

În cele ce urmează, îți prezentăm câteva secrete pentru un machiaj reușit al ochilor prin folosirea tușului sau a creionului dermatograf. Poți opta pentru efectul de ochi de pisică, stilul egiptean sau un look mai puțin sofisticat.

Pentru a trasa conturul perfect cu tușul de ochi, ai nevoie de o bandă adezivă sau de folie de plastic. Unele persoane optează pentru o riglă micuță. Cel mai cunoscut truc este cel cu banda adezivă, pe care trebuie să o folosești în felul următor:

  • Lipește banda, urmând linia genelor.
  • Trasează conturul cu tuș pe aceeași linie.
  • Dezlipește cu atenție banda.

Gata! Ai creat conturul perfect cu tușul de ochi.

4. Cum să faci rujul să reziste mai mult timp

Secrete pentru un machiaj reușit care fac rujul mai rezistent

Pentru a face rujul să reziste mai mult timp, ai nevoie de o bucată de hârtie igienică, o pensulă și puțină pudră translucidă. Acest ultim produs este cel care mărește rezistența rujului și previne împrăștierea acestuia și murdărirea în jurul gurii.

Iată cum trebuie să procedezi:

  • Hidratează-ți buzele cu puțin unt de cacao, vaselină sau cremă hidratantă.
  • Conturează-ți buzele și colorează-le cu rujul ales.
  • Absoarbe excesul cu o bucată de hârtie igienică.
  • Aplică pudră pe buze cu pensula. În acest fel, vei fixa produsul pe buze.
  • Observație: Acesta este unul dintre acele secrete pentru un machiaj reușit care au un dublu efect, așa că fii atentă. Pudra aplicată pe buze va crea un aspect de ruj mat. Dacă aceasta este intenția ta, perfect! Dar dacă îți dorești ca buzele să rămână lucioase, trebuie să fii atentă.

5. Gene aproape false

Dacă vrei un efect de gene false fără să folosești acest produs, trucul de mai jos vine în ajutorul tău. După cum știm deja, genele false sunt frumoase și oferă un aspect incredibil ochilor.

Următoarele secrete pentru un machiaj reușit te vor ajuta să oferi mai mult volum genelor, acestea arătând de parcă nici nu ar fi adevărate.

Pași de urmat:

  • Aplică un strat subțire de rimel pe gene.
  • Adaugă puțină pudră pe gene cât sunt încă umede. 
  • Aplică din nou rimel.

Gata! Ai obținut un efect incredibil de gene false!

6. Cum să aplici fardul de pleoape

Secrete pentru un machiaj reușit privind fardul de pleoape

Fardul de pleoape poate avea o culoare aprinsă care în timp se estompează. În plus, nuanța poate părea diferită pe pleoape față de cum arată în ambalaj.

Pentru a combate cele două probleme, ține cont de trucul nostru. Aplică mai întâi un fard alb, apoi unul colorat (după preferințe). Deși pare greu de crezut, fondul alb va accentua culoarea fardului aplicat deasupra.

7. Spray pentru fixarea machiajului

După ce termini machiajul, vei observa că pe fața ta s-au acumulat mai multe produse, cum ar fi fondul de ten și pudra, care îi oferă un aspect neplăcut. Nu îți face griji, există o soluție și pentru această problemă.

După ce termini aplicarea machiajului, pulverizează pe față puțin spray pentru fixarea machiajului. Acest produs oferă mai multe beneficii:

  • Prelungește rezistența machiajului.
  • Oferă un aspect natural pielii.
  • Luminează fața, dar nu în mod excesiv.
  • Redă textura naturală a tenului.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Popkin, B. M., D’Anci, K. E., & Rosenberg, I. H. (2010). Water, hydration, and health. Nutrition reviews, 68(8), 439–458. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
  • Graf, Jeannette M.D. Antioxidants and Skin Care: The Essentials, Plastic and Reconstructive Surgery: January 2010 – Volume 125 – Issue 1 – p 378-383 doi: 10.1097/PRS.0b013e3181c2a571
  • Esther Boelsma, Lucy PL van de Vijver, R Alexandra Goldbohm, Ineke AA Klöpping-Ketelaars, Henk FJ Hendriks, Len Roza, Human skin condition and its associations with nutrient concentrations in serum and diet, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 77, Issue 2, February 2003, Pages 348–355, https://doi.org/10.1093/ajcn/77.2.348
  • Goffin, V., Piérard‐Franchimont, C. and Piérard, G.E. (1996), Sensitive skin and stratunm corneum reactivity to household cleaning products. Contact Dermatitis, 34: 81-85. doi:10.1111/j.1600-0536.1996.tb02134.x
  • Cuidado de la piel: 5 sugerencias para una piel sana. Mayo Clinic. https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.