Ce este și care sunt beneficiile BB cream?
 

Ce este și care sunt beneficiile BB cream?

Unul dintre cele mai importante produse care corectează imperfecțiunile feței este „BB cream”. Acest produs redă aspectul plăcut al pielii și o pregătește pentru a absorbi mai bine alte produse cosmetice.
Ce este și care sunt beneficiile BB cream?

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Folosiți BB cream și cunoașteți beneficiile acestui produs cosmetic? Este multifuncțională: pregătește pielea pentru a asimila alte produse de înfrumusețare, iar proprietățile sale acționează ca tratament pentru piele.

BB cream este ideală pentru crearea unui aspect natural care ascunde imperfecțiunile, urmele lăsate de acnee, petele și afecțiunile dermatologice. Include ingrediente naturale celebre în îngrijirea feței.

Aflați mai multe despre calitățile acestui produs cosmetic cu rădăcini asiatice, capabil să schimbe aspectul pielii feței!

Ce este BB cream?

Termenul BB provine de la blemish balm, tradus ca „balsam anti-imperfecțiuni”. A apărut în 1960, când unii medici foloseau produsul ca resursă în dermatologie pentru a îmbunătăți aspectul cicatricilor după operația cu laser la nivel facial.

Caracteristicile sale i-au permis să intre în industria frumuseții, deoarece balsamul s-a dovedit eficient în protejarea contra razelor soarelui și în unificarea tenului, oferind luminozitate și reparând neregulile pielii.

Studiul Analiza competitivității sectorului cosmetic și a ingredientelor naturale a arătat că BB cream câștigă teren datorită multifuncționalității și timpului redus de aplicare.

Care sunt beneficiile BB cream?

BB cream înseamnă 3 produse în 1. Hidratează, acționează ca un tratament specific și servește drept bază pentru machiaj.

Tânără conștientă de beneficiile BB cream

Efect de lungă durată

Dacă folosiți zilnic BB cream, produsul îmbunătățește activitatea și calitatea pielii pe termen scurt și lung.

Reparare

Coșurile, liniile fine, roșeața și petele sunt imperfecțiuni camuflate de BB cream. De asemenea, componentele sale previn focarele și ameliorează problemele.

Protecție UV

Deși BB cream nu este un înlocuitor pentru protecție solară, are un grad de acoperire care o face o completare adecvată.

Uniformizare

Există diferite nuanțe de BB cream, de la tonuri deschise la culori specifice pielii bronzate. Acesta este modul în care textura sa ușoară uniformizează tonul pielii și o luminează.

Fermitate

Potrivit unei publicații din revista Farmacia Profesional, cosmeticele din această categorie oferă tensori activi și regeneratori ai țesutului conjunctiv.

Tipuri de BB cream

Pentru a selecta produsul, țineți cont de tipul de piele, efectul dorit, factorul de protecție solara (SPF) și textură. Veți avea următoarele opțiuni:

Clasic

Este un produs pentru utilizare zilnică ce ajută la înfrumusețarea pielii la fiecare aplicare. Oferă hidratare care durează până la 12 ore.

Mat

BB-urile mate sunt concepute pentru pielea mixtă până la grasă, predispusă la acnee. Sunt non-comedogenice. Compoziția lor se bazează pe pigmenți naturali și acid hialuronic.

Deoarece controlează cantitatea de sebum, pielea nu va străluci în exces. Fața va avea un aspect mat până la satinat datorită absorbției gelului de siliciu și uleiului.

Anti-îmbătrânire

Dacă aveți pielea matură, acesta este BB-ul perfect. Este bogat în antioxidanți și emolienți. În plus, hidratează și estompează ridurile. Substanța este eficientă în acoperirea petelor. În general, are SPF +30.

Depigmentare

Acest agent de îndepărtare a petelor acționează împotriva semnelor timpurii ale îmbătrânirii pielii (în mare parte, cele cauzate de radiațiile UV).

Pentru a-și atinge scopul, balsamul depigmentant oferă vitamina E și glicerină vegetală. Aceasta din urmă se evidențiază grație acțiunii sale hidratante.

Pentru pielea sensibilă

Pacienții cu rozacee și alte afecțiuni ale pielii, cu acordul medicului dermatolog, pot folosi formule BB care includ alantoină și enoxolonă, două ingrediente active care ameliorează simptomele iritației. Acoperirea acestei creme este medie, iar spectrul de protecție solara ajunge la +30.

Strălucire suplimentară

Așa cum unii oameni caută un efect mat, alții preferă să ofere un plus de lumină pielii feței. BB glow are vitamina C stabilizată și antioxidanți care contracarează deteriorarea celulelor.

Cum se aplică BB cream?

Pentru cele mai bune rezultate, spălați-vă fața chiar înainte de a folosi produsul. Utilizați apă micelară sau un gel de curățare. Uscați pielea, apoi:

  1. Hidratați tenul doar dacă este foarte uscat. Când crema hidratantă este absorbită, treceți la pasul următor.
  2. Întindeți o doză mică cu degetele sau cu un burete de machiaj. Acoperiți fruntea, nasul, obrajii și bărbia.
  3. Așteptați ca produsul să intre în piele. Acest lucru durează câteva minute.
Persoană care se demachiază
Apa micelară este punctul de plecare pentru a aplica BB cream cu rezultate finale mai bune.

Cine poate folosi BB cream?

Oricine poate folosi BB cream. Este ideală pentru cei care nu au o rutină de îngrijire a pielii consecventă . Cu o singură aplicare, hidratează fața și ascunde imperfecțiunile. Este produsul perfect atunci când vă grăbiți.

Beneficiile BB cream vs. beneficiile CC cream

Pe lângă BB cream, pe piață există și CC cream. Din cauza nomenclaturii, utilizatorul tinde să le confunde. Diferența este că CC cream este doar corector. Numele său vine de la corectarea culorii și se caracterizează printr-o acoperire intensă care îmbunătățește tonul pielii.

Atunci când alegeți între cremele BB sau CC, rețineți că primele sunt mai naturale și mai ușoare, iar ce cele din urmă oferă o formulă și o consistență asemănătoare machiajului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.