Sfaturi de machiaj în funcție de vârstă
 

Sfaturi de machiaj în funcție de vârstă

Deși vârsta nu este un impediment pentru a purta acel machiaj care te face să te simți bine și confortabil, există câteva observații în ceea ce privește tenul.
Sfaturi de machiaj în funcție de vârstă

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Machiajul este o practică celebră pentru a spori frumusețea feminină. Cu siguranță ești de acord. Indiferent de vârsta unei femei, întotdeauna va exista o tehnică de machiaj care să o facă să arate specială. De aceea, îți oferim cele mai bune sfaturi de machiaj în funcție de vârstă!

De-a lungul anilor, tenul se schimbă, așa că este necesar să știi ce machiaj să folosești în funcție de vârstă.

Sfaturi de machiaj în funcție de vârstă

Machiajul la 20 de ani

Până la vârsta de 20 de ani, majoritatea femeilor tind să aibă un ten ușor gras. Desigur, acest lucru variază în funcție de tipul de piele. În ciuda acestui fapt, rutina de îngrijire este simplă: o bună curățare și hidratare înainte, în timpul și după machiaj.

Evită excesul de machiaj, mai ales în timpul zilei. Tonurile vesele dau un aspect proaspăt. Poți încerca roz sau vișiniu, iar pentru ocaziile speciale, tonurile nud sunt o idee excelentă.

Dacă ai acnee, chiar dacă este ușoară, este recomandat să mergi la un specialist pentru ca acesta să îți prescrie tratamentul adecvat și să poți folosi de machiaj fără a agrava problema sau a dezvolta semne de îmbătrânire prematură.

Femeie care se demachiază
Acneea de la 20 de ani are nevoie de îngrijire specială, deoarece nu orice produs cosmetic poate fi folosit pe acest tip de piele.

Machiajul la 30 de ani

La 30 de ani, începem să remarcăm câteva linii de expresie, pe lângă faptul că pielea este ceva mai flască. Prin urmare, îngrijirea trebuie să fie mai riguroasă, mai ales hidratarea.

Este vârsta la care apar petele solare. Folosirea machiajului fără îngrijire adecvată poate deteriora pielea.

Alege machiajul în funcție de nuanța pielii. Nu vrei să pari mai bătrână. Este timpul să cauți produse care te ajută să previi apariția ridurilor.

Machiajul la 40 de ani

Până la 40 de ani, îți dai seama că pielea ta nu mai este la fel de elastică ca acum două decenii. Alege să folosești produse de machiaj care redau elasticitatea pielii feței. De asemenea, oferă tenului luminozitate și estompează ridurile.

Este recomandat să ai o grijă deosebită cu rutina facială pe timp de noapte, deoarece tratamentele pe care le aplici se vor reflecta în machiajul pe care îl utilizezi a doua zi. Nu pot lipsi produsele care stimulează producția de colagen.

De asemenea, este posibil să vrei să aplici puțin mai mult fond de ten, dar acest lucru va oferi un aspect încărcat. Ceva similar se întâmplă când folosești prea multă pudră și pielea ta este uscată. Nu, nu și nu!

Aproape că am uitat! Deși pentru machiajul ochilor poți folosi orice culoare îți place, recomandarea este să aplici un machiaj în tonuri calde care adaugă lumină și veselie feței.

Femeie ce cunoaște sfaturi de machiaj în funcție de vârstă

Machiajul la 50 de ani

Evită să accentuezi ridurile și caută un aer mai proaspăt. Poartă machiaj în tonuri neutre, precum pământul sau rozul pal. Nu trebuie să uiți de crema hidratantă, baza de machiaj, corectorul, iluminatorul și puțin fard de obraz.

Secretul când ajungi la 50 de ani este să îți menții pielea bine hidratată. Pielea uscată apare adesea vizibilă la această vârstă, dar acest lucru poate fi evitat dacă te hidratezi corespunzător.

Hidratează-ți pielea: adevărata fântână a tinereții

Pentru ca machiajul să fie frumos, pielea trebuie să fie hidratată. Aceasta este o învățătură de care ar trebui să ții cont indiferent dacă ai 20, 30, 40, 50 de ani sau mai mult.

Ceea ce faci într-un deceniu se va reflecta în următorul. Începe să ai grijă de tine cât mai curând posibil. Iată secretul unei fețe frumoase și potrivite pentru orice machiaj!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.