Ce este un produs booster și cum se folosește în cosmetică?
 

Ce este un produs booster și cum se folosește în cosmetică?

Boosterele facilitează pătrunderea produselor cosmetice și a tratamentelor pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Descoperiți cum se folosesc!
Ce este un produs booster și cum se folosește în cosmetică?

Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

Pielea strălucitoare și sănătoasă rezultă din îngrijirea pe care o primește zilnic. Efectele rutinelor faciale sunt mai puternice dacă utilizați un booster. Ce este un produs booster și cum se folosește în cosmetică? Boosterele sunt similare suplimentelor de vitamine și previn consecințele razelor UV, stresul și modificările hormonale la nivelul dermului.

Există formule cu atuuri variate. Puteți folosi chiar și cocktailuri cu ingrediente naturale care acționează ca bază pentru a optimiza scopul cosmeticelor.

Ce este un produs booster folosit în înfrumusețare?

Un beauty booster este un concentrat ce funcționează ca protector împotriva agresiunilor externe asupra pielii. Este un ser a cărui compoziție tratează pielea astfel încât produsele de îngrijire să acționeze mai rapid.

Boosterele completează tratamentul afecțiunilor dermatologice precum acneea, rozaceea și petele. De asemenea, funcționează bine după proceduri precum peelingul, fillerele sau microneedling-ul, atât timp cât este prescris de dermatolog.

Se consideră că aplicarea unui booster crește sau maximizează performanța substanțelor care pătrund în piele pentru a o repara. Este adesea confundat cu serurile, dar caracteristicile sunt diferite.

Persoană care știe ce este un produs booster

Diferențele dintre un ser și un booster

Serul hidratează straturile profunde și relaxează pielea. În plus, pregătește fața pentru produsele aplicate ulterior. Compoziția serului este mai ușoară decât cea a unei creme, iar prezentarea sub formă lichidă facilitează absorbția.

Boosterele sunt acceleratoare ultra-concentrate cu acțiuni specifice. Formularea depinde de ceea ce are nevoie fiecare ten; sunt considerate amplificatori care ajung în partea profundă a pielii.

Combinați boosterele cu seruri și activitatea lor va fi și mai eficientă, intensă și de lungă durată.

Pentru ce este folosit un produs booster în cosmetică?

Există câte un booster pentru fiecare tip de piele. Unii cred că pot să inverseze îmbătrânirea pielii. Boosterele se remarcă prin următoarele efecte:

Finețe

Fața este una dintre părțile corpului care prezintă mai multe riduri din cauza expunerii la soare, poluanți și tutun, așa cum se arată într-un articol publicat de spitalul Middlesex Health. Boosterul duce la catifelarea pielii, atenuează ridurile și rezolvă micile imperfecțiuni.

Hidratare

Deși nu sunt special concepute pentru a hidrata, boosterele mențin umiditatea pielii. Unele conțin vitamina C și acid hialuronic, care ajută ca machiajul să arate perfect și să reziste mai mult.

Strălucire

Boosterele adaugă strălucire dermului afectat de factori externi sau interni, deoarece îndepărtează aspectul obosit.

Detoxifiere

Toată pielea are nevoie de purificare după excese. Din fericire, ingredientele din boostere oferă un efect de detoxifiere.

Tonificare

Trecerea anilor reduce fermitatea pielii. Boosterul ajută la regenerarea colagenului, elastinei și polizaharidelor pentru a întări sănătatea pielii.

Reglarea secreției de sebum

Pielea mixtă, grasă și predispusă la acnee este afectată de secreția sebacee excesivă. Există formule adecvate pentru a controla această problemă.

Acțiune antioxidantă

Radicalii liberi acumulați de metabolism sunt eliminați de boostere. Se crede că boosterele previn îmbătrânirea prematură.

Controlul petelor

Petele solare și cicatricile sunt tratate cu succes cu boostere, deoarece acestea accelerează iluminarea tenului.

Ameliorarea iritațiilor

Publicația digitală PIEL Latinoamericana explică faptul că dermul este expus constant la factorii de stres, de mediu sau interni care pot declanșa boli dermatologice.

Boosterele tratează consecințele stresului asupra pielii și efectele eczemei, rozaceei și acneei. În plus, tratează și alte probleme legate de roșeața și sensibilitatea pielii.

Fată care folosește un booster

Cum se aplică boosterul cosmetic?

Nu utilizați niciodată boosterul singur, deoarece rezultatele sale sunt vizibile doar dacă îl combinați cu un alt tratament. În ceea ce privește frecvența, este suficientă utilizarea o dată sau de două ori pe săptămână; totuși, citiți instrucțiunile de aplicare de pe etichetă.

  • Primul pas este curățarea pielii. Spălați-vă bine fața sau folosiți apă micelară demachiantă.
  • Amestecați 2-3 picături de produs cu crema hidratantă sau aplicați direct pe față chiar înainte de loțiunea hidratantă.
  • Încercați să extrageți substanța cu o pipetă pentru a doza cantitățile și a nu irosi produsul.

Cine poate folosi beauty boostere?

Boosterele sunt potrivite pentru orice tip de piele. În general, de la vârsta de 30 de ani, încep să fie foarte utile (etapă în care semnele îmbătrânirii devin vizibile).

Dacă sunteți mai tinere și observați că pielea voastră are nevoie de un impuls pentru a trata anumite afecțiuni, consultați un specialist cu privire la posibilitatea de a include boostere în rutina de înfrumusețare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.