Sfaturi pentru un machiaj nude reușit
 

Sfaturi pentru un machiaj nude reușit

Armonizarea tenului cu cantitățile potrivite de machiaj este scopul machiajului nude. Acest stil este lăudat pentru că permite o îngrijire naturală a pielii.
Sfaturi pentru un machiaj nude reușit

Ultima actualizare: 06 ianuarie, 2023

Machiajul fără modificarea semnificativă a aspectului tenului este cunoscut sub denumirea de machiaj nude. Ideea este de a obține un aspect strălucitor și sănătos, fără a abuza de produsele aplicate pentru a încărca tenul. Această tendință se potrivește și ziua și noaptea, așadar puteți participa la evenimente importante cu fața machiată, dar cu un aspect perfect natural. Descoperiți cele mai importante sfaturi pentru un machiaj nude reușit!

Deși aplicarea acestui tip de machiaj nu este dificilă, trebuie să țineți cont de aspecte de bază, precum tonul și caracteristicile pielii. Ambele particularități contribuie la alegerea produselor cosmetice și, prin urmare, la succesul machiajului.

Ce este machiajul nude?

Machiajul este o formă de exprimare non-verbală ce poate transforma pielea. Stilul nude propune naturalețea și respinge excesele. Acesta folosește culori similare cu cele ale feței și pune accentul pe iluminarea punctelor cheie. Lasă impresia de ten nemachiat, folosind produse în cantități determinate de nevoile pielii.

Se numește nude datorită traducerii în limba engleză a „nudității”, făcând aluzie la utilizarea gamelor neutre, care subliniază simplitatea și naturalețea, după cum explică Glosarul de modă.

Scopul acestui machiaj subtil este de a afișa un ten hidratat și sănătos, care nu este camuflat sub multiple straturi de produse cosmetice. În plus, este o alternativă ideală pentru zilele foarte calde sau umede.

Femeie cu machiaj nude reușit
Machiajul în stil nude folosește tonuri care imită aspectul natural al pielii.

De ce aspecte trebuie să țineți cont înainte de un machiaj nude?

Există două aspecte de bază pentru a realiza un machiaj nude fără a eșua. Unul dintre ele este igiena facială. Niciun produs cosmetic nu va avea efectul scontat dacă pielea nu este curată. Prin urmare, curățați-vă fața zilnic pentru a îndepărta reziduurile de pudră, fond de ten și cremă.

Este recomandat să apelați — cel puțin o dată pe lună — și la o exfoliere ce elimină celulele moarte și redă luminozitatea. Nu uitați de hidratarea pielii, care favorizează elasticitatea și fermitatea.

Pielea matură are nevoie de creme sau tratamente recomandate de un dermatolog, deoarece acestea hidratează și reduc liniile de expresie.
Loțiunile nu sunt suficiente; beți suficientă apă în fiecare zi, deoarece aceasta ajută tenul să capete fermitate.

Sfaturi pentru un machiaj nude reușit

Machiajul nude face pielea să pară mai puțin sufocată de substanțele grele. Să vedem cum se poate obține!

Personalizați baza

Nu alegeți cel mai greu fond de ten; este esențial să alegeți pigmenți ușori care se potrivesc tonului pielii, în locul celor care promit o acoperire magică și ajung să înfunde porii sau să provoace reacții adverse.

Acordați atenție ingredientelor produsului și consistenței acestuia, mai ales dacă aveți pielea sensibilă. Machiajul ar trebui să fie o extensie a tratamentului. Produsele trebuie să respecte pH-ul pielii și să fie lipsite de iritanți și alergeni.

Pentru aspectul nude, alegeți bazele fluide și cu efect de iluminare. BB cream este o variantă bună, deoarece în afară de colorarea naturală, are proprietăți hidratante. Multe dintre produse includ și factor de protecție solară.

Fondurile de ten cu subton roz sau galben sunt potrivite pentru tenul palid; bej și sidefiu sunt nuanțe potrivite tenurilor măslinii.

Folosiți un corector adecvat

La fel ca fondul de ten, corectorul de culoare trebuie să se potrivească tenului și imperfecțiunii pe care o veți ascunde. Așteptați câteva minute înainte de a aplica următorul produs. Nu uitați să-l puneți numai pe zona care necesită corectare.

Alegeți pudre și farduri de obraz nude

Pudrele translucide cu textură lejeră sunt ideale pentru stilul nude, deoarece sigilează baza și se adaptează naturaleței feței. La fel se întâmplă și cu fardul de obraz. Fardurile cremă sunt la modă.

Portocaliu, bej și roz sunt cele mai solicitate nuanțe. Alegeți farduri ușor sidefate.

Secretul pudrelor și fardurilor de obraz este aplicarea lor cu pensule cu peri moi; dacă folosiți produse de tip cremă și stăpâniți tehnica, apelați la bureți. Blendingul se face de pe obraji în direcția tâmplelor.

Conturați ușor ochii

Nu folosiți tonuri extravagante. Respectând linia nude, folosiți tonuri neutre care creează profunzime și umbre. Cele comune sunt castaniul, ciocolatiul și auriul.

Folosiți iluminator

Iluminați arcul sprâncenelor, centrul frunții, colțul ochilor, partea superioară a pomeților și bărbia, deoarece acestea sunt zonele cele mai proeminente ale feței.

Nu abuzați de iluminatoare deoarece riscați să accentuați porii deschiși sau ridurile. Un primer ușor corectează porii deschiși înainte de iluminare.

Aplicați luciu de buze

Machiajul nude folosește luciu de buze. Puteți folosi și rujuri în nuanțe deschise, similare cu culoarea originală a buzelor.

Multe femei aplică un ruj mai închis la culoare. Dacă îndrăzniți să încercați acest lucru, asigurați-vă că acoperirea este completă și că nuanța nu iese în evidență.

Persoană care folosește un produs pentru un machiaj nude reușit
Machiajul buzelor în stil nude se face folosind balsamuri sau creioane deschise la culoare.

Începeți din interior pentru un machiaj nude reușit

Pielea este adevărata protagonistă a stilului nude, așa că este esențial să aveți grijă de ea din interior. Produsele de înfrumusețare sunt elemente care ajută la evidențierea naturaleței.

O alimentație corectă este esențială pentru un ten sănătos. Alimentele bogate în vitaminele A, C și E sunt ideale în îngrijirea pielii. Fructele roșii, legumele și citricele oferă micronutrienți care contracarează stresul oxidativ și promovează generarea de colagen. Țineți cont de asta!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.