Machiajul în stil retro: trucuri utile
 

Machiajul în stil retro: trucuri utile

Vrei să recreezi machiajul celebrităților din anii '40 și '50? Îți place stilul pin-up? Iată 5 trucuri pentru a obține cel mai reușit machiaj în stil retro!
Machiajul în stil retro: trucuri utile

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Machiajul în stil retro este la modă. Nu ține cont doar de formă, ci și de tonurile folosite. Atenție! Dacă nu este bine realizat, rezultatul poate fi dezastruos. Îți prezentăm câteva sfaturi pentru un machiaj în stil retro perfect!

Cele mai bune trucuri pentru machiaj în stil retro acasă

Când nu ești bun la ceva, cel mai bine este să reții că mai puțin înseamnă mai mult. Nu este nevoie să exagerezi. Caracteristicile care ies în evidență cel mai mult în acest caz sunt ochii și buzele.

1. Protejează-ți tenul

Nu contează ce tip de machiaj folosești. Primul produs pe care trebuie să-l aplici pe față este crema de protecție solară. Dacă îți amintești de acest pas, poți preveni apariția ridurilor și a petelor.

Femeie care aplică machiajul în stil retro
Protecția solară ocupă întotdeauna un loc privilegiat în rutina de machiaj. Serurile sunt tot mai populare.

2. Uniformizează aspectul pielii

Asigură-te că fața ta este curată. Aplică o BB cream. Aceasta îți va oferi un aspect fin și natural. Dacă aveți pete foarte pronunțate pe față, folosiți un fond de ten lichid. Alegeți unul care se potrivește cu nuanța pielii și nu uitați să aplicați puțin produs și pe gât și decolteu.

3. Machiază-ți ochii

În machiajul retro, ochii sunt un element principal. Prin urmare, trebuie să-i scoți în evidență. Alege tonuri în acord cu acest stil.

Dacă vrei să folosești tonuri maro sau nude, optează pentru „ochi de pisică”. Liniile trebuie să fie groase, închise la culoare și ferme. Ochii vor părea mai mari. Acordă o atenție deosebită colțurilor ochilor. Codițele trebuie să meargă în sus. La final, aplică fard auriu pe pleoape; nu exagera.

4. Nu uita de gene și sprâncene

Folosește un rimel negru rezistent la apă. Acesta previne stricarea machiajului, mai ales dacă plouă, este cald, plângi sau transpiri foarte mult. Utilizează mai întâi ondulatorul de gene pentru un efect dramatic. Aplică rimelul de la rădăcina genelor până la vârfuri. Aplică două straturi.

Lasă sprâncenele fără niciun produs. Elimină firele în exces, piaptănă-le și poartă-le naturale.

5. Fă-ți buzele roșu purpuriu

Buzele sexy sunt ceea ce ne vine în minte când vorbim despre nuanțe de roșu. Roșul purpuriu înseamnă eleganță și senzualitate. Buzele sunt cheia în machiajul retro.

Dacă roșul nu este culoarea ta favorită, încearcă nuanța piersicii. Folosește puțin corector pentru ca rujul să reziste mai mult.

Tânără care poartă machiajul în sti retro
Multe femei folosesc machiajul în stil retro alături de vestimentația în stil pin-up.

Machiajul în stil retro este din nou la modă!

Nu ai genele prea dese? Poți purta gene false. Datorită creionului de ochi, lipiciul nu va ieși în evidență. Îți place fardul de obraz? Aplică o cantitate mică într-o nuanță discretă.

Ai grijă să respecți regulile generale ale machiajului retro și adaugă ceva în stilul tău. De asemenea, poți căuta inspirație la vedete precum cântărețele Katy Perry și Christina Aguilera, precum și la modelul Dita Von Teese. Și actrițe precum Penelope Cruz și Natalie Portman au optat pentru machiajul retro din anii ’50.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Krutmann, J., Schalka, S., Watson, R., Wei, L., & Morita, A. (2021). Daily photoprotection to prevent photoaging. Photodermatology, photoimmunology & photomedicine, 37(6), 482–489. https://doi.org/10.1111/phpp.12688

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.