Ochi de sirenă: sfaturi pentru a aplica acest machiaj de pe TikTok
 

Ochi de sirenă: sfaturi pentru a aplica acest machiaj de pe TikTok

Pe rețelele de socializare, există nenumărate alternative de machiaj. Ochii de sirenă sunt o tehnică virală ce oferă profunzime privirii.
Ochi de sirenă: sfaturi pentru a aplica acest machiaj de pe TikTok

Ultima actualizare: 16 octombrie, 2022

Machiajul ochi de sirenă este unul dintre cele mai populare de pe TikTok. Creatorii de conținut și celebritățile promovează această tehnică. După cum indică și numele, inspirația vine de la personajele mitologice care seduceau bărbații cu melodii încântătoare.

Ochi de sirenă este o tehnică ce prelungește forma ochilor. Se folosesc produse de bază, dar este nevoie de finețe și precizie în execuție. Sprâncenele sunt ridicate, oferind mister și senzualitate.

Cum se aplică machiajul ochi de sirenă?

Multe femei se machiază nu doar pentru a camufla imperfecțiunile sau pentru a evidenția anumite trăsături, ci și pentru a se simți mai bine și a-și spori stima de sine și încrederea, așa cum susține Camera Națională a Industriei Produselor Cosmetice.

Machiajul ochi de sirenă este folosit în acest scop. Acesta se bazează pe folosirea eyeliner-ului, care merge de la canalul lacrimal până la colțul ochiului. Apoi, se folosesc umbre și iluminatoare. Pașii pentru machiajul ochi de sirenă sunt următorii:

  1. Pregătirea pleoapelor: folosiți corector sau primer pentru fard de pleoape. Acest pas este esențial pentru a prelungi rezistența
  2. Conturul: colorați partea exterioară a ochilor în negru. Colorați zona superioară a pleoapei cu același produs, până în zona de mijloc a sprâncenei.
  3. Profunzimea: folosiți creionul în zona lacrimală și sub gene. Acesta este secretul profunzimii.
  4. Blenduirea: cu ajutorul unei pensule, estompați liniile, mergând spre tâmplă. De asemenea, puteți adăuga o notă de umbră neagră pentru a accentua efectul.

Puteți folosi o pensulă subțire pentru a pune iluminator în centrul și în colțul ochiului.

Femeie cu machiaj ochi de sirenă
Primerul de ochi este foarte important în acest machiaj.

Alternativă pentru a obține ochi de sirenă

Pentru a avea o privire seducătoare, vă propunem o a doua variantă de ochi de sirenă. Acest stil este mai natural și nu pune accentul pe partea inferioară a ochilor. În plus, folosește alte produse cosmetice și instrumente:

  1. Bronz: aplicați bronzer pe pleoapă până la sprânceană.
  2. Umbre: colorați pleoapa maro și estompați produsul spre tâmplă. Utilizarea tonurilor pământii servește ca bază pentru adăugarea ulterioară a negrului.
  3. Contur: marcați linia exterioară cu o pensulă unghiulară; aplicați negrul deasupra.
  4. Triunghi: folosiți un șervețel demachiant și creați un mic triunghi, pornind de la canalul lacrimal.
  5. Alungiți: aplicați rimel. Puteți folosi și gene false în colțul exterior al ochiului.

Sfaturi pentru perfecționarea machiajului ochi de sirenă

Machiajul ochi de sirenă se aplică la începutul rutinei. Apoi se aplică și restul machiajului. De asemenea, este important să folosiți mișcările constante și precise. Pensulele stufoase sunt ideale pentru blenduirea primului ton, iar cele unghiulare sunt perfecte pentru contur.

În ceea ce privește paleta de culori, tendința de pe TikTok folosește nuanțe de maro și negru. Veți obține un efect uimitor dacă folosiți un fard de pleoape care se potrivește cu culoarea irisului.

Umezirea pensulelor cu fixativ prelungește rezistența machiajului.

Sirenă pe malul apei
Inspirația pentru acest machiaj vine din poveștile sirenelor, ființe mitologice care îi vrăjeau pe marinari.

Precauții la aplicarea machiajului ochilor

În general, machiajul ochilor necesită precauție, deoarece unele amestecuri pot fi dăunătoare. Asociația Spaniolă a Optometriștilor subliniază faptul că trebuie folosite numai produse formulate pentru zona ochilor.

Verificați ca produsele cosmetice să nu conțină substanțe iritante. Una dintre modalitățile de a preveni reacțiile adverse este să cumpărați machiaj testat dermatologic. În mod similar, nu uitați să dezinfectați pensulele, bureții și aplicatoarele. Instrumentele colectează reziduuri și impurități care pot provoca leziuni oculare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.