Machiajul cu un singur strat: noua tendință de pe TikTok
 

Machiajul cu un singur strat: noua tendință de pe TikTok

Putem să aplicăm machiajul în doar câțiva pași și să obținem un aspect perfect? Există o tehnică populară pe rețelele de socializare datorită efectului pe care îl oferă. Vă explicăm tot ce trebuie să știți despre machiajul cu un singur strat!
Machiajul cu un singur strat: noua tendință de pe TikTok

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

A răsfoi rețelele de socializare înseamnă a descoperi o lume plină de sfaturi și tutoriale de înfrumusețare. Unele sunt eficiente, altele mai puțin. Recomandările devin virale grație rezultatelor pe care le oferă. Machiajul cu un singur strat a devenit celebru pe TikTok.

Platforma arată modul în care multe femei aplică produsele obișnuite, dar combină pașii. Ceea ce urmărește tehnica este să salveze timp prețios. Aspectul este strălucitor. Bine executată, tehnica nu evidențiază imperfecțiunile sau ridurile. Acest mod de aplicare a machiajului are din ce în ce mai mulți fani!

Ce este machiajul cu un singur strat și care sunt beneficiile acestuia?

Acest tip de machiaj combină produsele aplicate pe piele pentru a eficientiza procesul. Procesul include fond de ten, corector, fard de obraz, pudră bronzantă și chiar protecție solară. Sprâncenele, ochii și buzele sunt îngrijite într-o etapă ulterioară.

Principalul beneficiu al acestei tehnici este durata redusă. În plus, știind să alegem substanțele pe care le vom pune pe față, respectând pregătirea anterioară a pielii și folosind corect tehnica, tenul va fi strălucitor.

Fată care se machiază

Cum se aplică machiajul într-un singur strat?

Aplicarea machiajului într-un singur strat nu implică noi cunoștințe în domeniu. Deschideți-vă puțin mintea și încercați stilul all-in-one. Mai jos, vă prezentăm cei 3 pași simpli pe care îi prezintă tutorialele de pe TikTok.

1. Aplicare prin puncte

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți machiajul pe față sub formă de puncte. Este esențial să selectați produse tip cremă; în caz contrar, nu veți obține rezultatele dorite. Produsele tip cremă oferă un aspect natural.

Majoritatea produselor de acest tip oferă și protecție solară. Dacă verificați eticheta și nu găsiți o asemenea specificație, folosiți mai întâi o loțiune de protecție solară.

Fiecare produs se aplică pe zona pentru care este conceput. De exemplu, distribuiți anticearcănul sub ochi; fardul de obraz crem și corectorul merg acolo unde le este locul.

2. Umezire cu fixativ

După ce distribuiți substanțele sub formă de picături, pulverizați puțin fixator de machiaj pentru a menține cremele umede. În general, produsele de fixare ajută la menținerea machiajului pe loc timp de câteva ore. Cu toate acestea, au și beneficii suplimentare, cum ar fi hidratarea pielii, împrospătarea acesteia și prevenirea crăpării produselor pe față.

3. Amestecare

Acesta este ultimul pas. Cu o pensulă de machiaj sau un burete, întindeți cremele pe piele. Faceți-o cu grijă și nu lăsați dungi pe față. Fiecare linie punctată trebuie să-și păstreze direcția.

Datorită formei ergonomice, buretele sau beauty blenderul oferă o textură perfectă și acoperă toate zonele feței, inclusiv zonele dificile, precum marginile nasului și vecinătatea canalului lacrimal. Umeziți-l puțin înainte de a amesteca machiajul pentru rezultate excelente.

Dacă decideți să folosiți o pensulă, asigurați-vă că este una de bună calitate pentru a asigura acoperirea și camuflarea completă a imperfecțiunilor. Puteți alege pensule diferite:

  • Pensula pentru fond de ten
  • Pensula teșită pentru fardul de obraz
  • Pensula groasă pentru bronzer

La final, machiați sprâncenele, ochii și buzele.

Importanța pregătirii pielii înainte de machiajul cu un singur strat

Fie într-un strat, fie tradițional, secretul unui machiaj perfect este pregătirea tenului. Pielea bine pregătiră asimilează corect produsele. Câteva ore mai târziu, nu va părea prea uleioasă sau uscată.

Este important să vă curățați fața, să o hidratați și să o tonificați, precum și să folosiți protecție solară înainte de a trece la machiaj. Machiajul aderă bine pe pielea hidratată. Prin tonificare, controlați grăsimea și eliminați impuritățile.

Înainte de a aplica machiajul într-un singur strat, puteți folosi un primer. Dacă optați pentru produse precum BB creams, veți beneficia de primer și corector într-un singur produs.

Machiajul cu un singur strat este ușor de îndepărtat

Acordați atenție produselor folosite

În cazul pielii delicate, consultați medicul dermatolog pentru a afla ce ingrediente cosmetice sunt benefice. Academia Spaniolă de Dermatologie și Venerologie subliniază importanța selectării produselor potrivite în funcție de tipul de piele.

În caz de modificări ale pielii, machiajul cu un singur strat ele cel mai benefic. Aveți grijă să alegeți corect substanțele aplicate. Revista Farmacie Profesională propune formule dermatologice speciale pentru acest tip de piele, deoarece acestea garantează un efect optim și o toleranță maximă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.