9 greșeli de evitat la aplicarea machiajului buzelor
 

9 greșeli de evitat la aplicarea machiajului buzelor

Indiferent dacă buzele sunt pline sau subțiri, machiajul pentru această zonă are trucurile lui. Vă arătăm cum să vă machiați corect buzele!
9 greșeli de evitat la aplicarea machiajului buzelor

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Buzele sunt una dintre părțile feței care pot intra în centrul atenției la machiaj. Chiar și așa, rujul nu este singurul pas necesar, așa că este necesar să identificați ce greșeli faceți la aplicarea machiajului buzelor.

Pentru a le putea evidenția corect, unul dintre principalele aspecte de care trebuie să țineți cont este forma buzelor. De asemenea, luați în considerare hidratarea, deoarece acest factor poate face ca machiajul să nu adere corect.

Alegerea tonurilor potrivite fiecărei vârste este un alt pas necesar pentru a machia buzele corect. Perimetrul bucal este zona în care apar primele riduri.

9 greșeli de evitat la aplicarea machiajului buzelor

Buzele sunt una dintre zonele care, prin machiaj, pot transforma și îmbunătăți un look.

1. Le lăsați să se usuce

O rutină de îngrijire a pielii nu este completă fără un scrub de buze, care este esențial pentru a îndepărta pielea moartă din această zonă a feței. Apoi, se recomandă hidratarea cu un produs care să le umezească și să prevină uscarea.

2. Aplicați ruj mat

Deși aspectul mat este perfect în viața de zi cu zi, poate duce la o marcare accentuată a ridurilor buzelor. Acest efect este oferit și de luciul și rujurile cu aspect de vinil.

Rujuri colorate
Alegerea nuanței potrivite de ruj este secretul pentru a evita greșelile extrem de vizibile.

3. Nu respectați aspectul natural

Nu contează dacă buzele se termină în inimă sau dacă cea superioară este mai mare decât cea inferioară. Încercarea de a schimba aspectul buzelor prin machiaj poate avea efectul opus.

4. Nu folosiți creionul

Creionul joacă un rol important. În primul rând, ceea ce face este să completeze și să fixeze pigmenții de pe buze. În plus, nu permite culorii rujului să treacă de colțurile gurii.

5. Uitați de bază

Primerul pentru buze este un produs cheie pentru ca rujul să reziste mai mult timp, precum și pentru a evita temutele crăpături. De asemenea, trebuie remarcat faptul că acest produs face ca rujul să se stabilizeze mai bine și fără imperfecțiuni.

6. Purtați un ton greșit

Deși buzele roșii pot arăta foarte frumos, nu este o culoare potrivită tuturor. Forma feței și tonul pielii sunt esențiale. De exemplu, tonurile reci funcționează cel mai bine pe tenul deschis, în timp ce tenul mediu spre închis are nevoie de roz, portocaliu și roșu intens.

7. Nu folosiți o pensulă

Acest instrument nu este doar pentru uz profesional, deoarece vă permite să umpleți buzele cu mai multă precizie, fără a folosi mai mult produs decât este necesar. Funcția sa este de a da un rezultat uniform.

8. Aplicați mai mult decât este necesar

Excesul poate face ca produsul să curgă și să păteze alte părți ale feței. Luciul, la rândul său, tinde să fie strălucitor și lipicios, motiv pentru care este nevoie doar de o picătură.

9. Nu vă preocupați de retușuri

Deși există rujuri rezistente în timp, după ce ați băut puțin lichid sau ați luat cina, este necesar un retuș.

Idei pentru a machia buzele după forma lor

Buzele variază foarte mult de la o persoană la alta. Prin urmare, deși există trucuri generale de machiaj, forma este unul dintre aspectele care trebuie luate în considerare la aplicarea culorii.

Buze groase

La acest tip de buze, trebuie evitate excesele. Trebuie să conturați interiorul și să completați cu o pensulă. În plus, trebuie evitate tonurile strălucitoare sau lucioase, deoarece acest lucru le va face să pară mai mari. Amintiți-vă că aceasta este una dintre greșelile frecvente pe care le faceți când vă machiați dacă aveți această configurație anatomică.

Greșeli la aplicarea machiajului buzelor
Dacă aveți buze groase, nu exagerați cu machiajul, deoarece efectul poate fi contraproductiv.

Buze subțiri

Aici este vorba despre a oferi volum. Folosiți creionul în afara liniei naturale a buzei și apoi folosiți un ruj de culoare similară. Evitați creioanele închise la culoare.

Evitați aceste greșeli în aplicarea machiajului buzelor

Deși rujul este produsul vedetă, machiajul buzelor necesita anumiți pași. Iată procesul:

  1. Aplicați un produs de fixare pe toată buza.
  2. Conturați buzele, urmând instrucțiunile în funcție de formă.
  3. Începeți cu machiajul la colț și apoi aplicați un strat pe toată buza.
  4. Umpleți marginile cu o pensulă.
  5. Îndepărtați excesul de produs cu un șervețel.

Piața cosmeticelor a evoluat. Produsele pentru buze pot conține ingrediente hidratante care promit să reziste până la 12 ore. Chiar și așa, exfolierea buzelor nu trebuie neglijată, deoarece va conferi acestei părți a corpului mai multă rezistență împotriva oricărui agent extern care i-ar putea afecta aspectul.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.