Care este diferența dintre ruj și luciu de buze?
 

Care este diferența dintre ruj și luciu de buze?

Fie că are un finisaj mat sau super-lucios, acest tip de produse se comportă diferit pe buze. Să vedem dacă aveți nevoie de un ruj sau de un luciu de buze când vă machiați!
Care este diferența dintre ruj și luciu de buze?

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Există ceva mai seducător decât buzele rujate? Poate că nu. Culorile buzelor pot spori trăsăturile feței. Care este diferența dintre ruj și luciu de buze? Acestea sunt două produse cosmetice prezente în geanta de toaletă a oricărei femei. Acest motiv a determinat industria frumuseții să ofere multe alternative.

Deși cele două produse cosmetice își propun să înfrumusețeze buzele, există diferențe în texturi, rezistență și luminozitate, care merită cunoscute. Să vedem ce funcție îndeplinesc și care este diferența dintre ruj și luciu de buze!

Ce este un ruj?

Se crede că acest produs a apărut în Mesopotania antică. Pe atunci, rujul era un produs cosmetic asemănător creionului, cu o textură cremoasă, mătăsoasă. Era realizat într-o gamă largă de nuanțe.

Compoziția sa actuală este foarte variată deoarece, datorită evoluției, acest produs poate fi și hidratant. Chiar și așa, este compus în principal din ceară, emolienți, antioxidanți și uleiuri.

Fată ce cunoaște care este diferența dintre ruj și luciu de buze

Mat

Rujurile mate sunt potrivite pentru a da o culoare intensă buzelor, evitând senzația lipicioasă pe care o pot produce alte produse. Au o concentrație mare de pigmenți și sunt opace. Efectul mat ajută la redefinirea formei buzelor. Cu toate acestea, necesită retușuri în timpul zilei.

Satin

Acest tip de ruj se mai numește perlat sau sidefat, datorită finisajului luminos și satinat care reflectă lumina. Acest lucru îl face un produs ideal noaptea.

Cremos

Rujurile cremoase au o textură hrănitoare bazată pe vitamina E, care generează mai multă hidratare. Acestea sunt cea mai bună alternativă pentru persoanele cu pielea matură care și-au pierdut volumul buzelor din cauza vârstei.

Lip stain

Compoziția non-grasă face ca pigmentul să adere la buze pentru o perioadă mai lungă de timp. Lip stain are un efect de tatuaj care nu necesită retuș. În plus, are o textură fină și fluidă.

Ce este un luciu de buze (gloss)?

Luciul are o textură gelifiată și umedă, care este optimă pentru zilele toride sau pentru cele în care vrei ca ochii să fie protagoniștii machiajului. Acest produs este extrem de strălucitor și translucid.

Luciul poate avea culoare, deși este transparent și mai puțin viu decât rujul. Și, deși este răcoritor pentru unele femei, pentru altele poate fi inconfortabil din cauza senzației lipicioase pe care o lasă pe buze.

Diferența dintre ruj și luciu

Luciul de buze oferă mai mult volum buzelor, dar rezită mai puțin decât un ruj mat. Chiar și așa, ajută buzele să fie mai bine definite.

Spre deosebire de luciu, rujul conține ceară și ulei, ceea ce conferă o rezistență mai mare. De asemenea, trebuie remarcat faptul că rujurile sunt mai durabile, în timp ce luciul este mai ușor de aplicat. Și, deși există rujuri care au ingrediente hidratante, majoritatea tind să usuce buzele.

În ceea ce privește texturile, rujurile sunt mai dense și mai cremoase, deci dau un aspect mai încărcat. Din acest motiv, se recomandă îndepărtarea excesului de produs cu un șervețel. În schimb, luciul este mai alunecos și mai umed.

Buze date cu ruj

Cât rezistă aceste produse pe buze?

Un ruj convențional poate rezista până la 4 ore fără a fi retușat, numai dacă nu se consumă băuturi sau alimente. În ceea ce privește luciul, acesta necesită o frecvență mai mare de aplicare pentru a nu-și pierde efectul.

Există rujuri cu rezistență îndelungată care au fost create pentru a fi intacte ore în șir. De asemenea, aceste produse au o pigmentare mai mare, deci sunt ideale pentru evenimente sau activități profesionale.

În cele din urmă, ambele produse au beneficii care se adaptează la fiecare ocazie sau nevoie estetică. Cei care doresc să obțină culoare și strălucire în același timp, pot combina produsele. Totul va depinde de tipul de machiaj pe care intenționați să îl realizați.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.