Cum să alegi cea mai bună protecție solară pentru piele
 

Cum să alegi cea mai bună protecție solară pentru piele

Pe lângă luarea în considerare a tipului de piele atunci când alegem protecția solară, este esențial să aplicăm produsul relativ frecvent pentru a evita arsurile.
Cum să alegi cea mai bună protecție solară pentru piele

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Odată cu venirea verii, a vacanțelor și a plimbărilor în aer liber, apare o întrebare: ce protecție solară să folosim? Vă vom spune cum să alegeți cea mai bună protecție solară pentru piele.

În principiu, este important să ne amintim că protecția pielii nu este destinată exclusiv sezonului estival. În orice moment trebuie să avem grijă de piele. Cu toate acestea, vara, expunerea la lumina soarelui crește și, odată cu aceasta, apar insolația, arsurile și disconfortul.

De asemenea, magazinele sunt pline de produse care ne asigură că ne protejează de soare. Dar nu toate îndeplinesc această funcție așa cum ne-am dori. De multe ori, eșecul apare din cauza faptului că nu am ales produsul potrivit.

Poate părea o decizie fără consecințe, dar nu este așa. Îngrijirea necorespunzătoare a pielii atunci când este expusă la soare poate provoca îmbătrânire prematură, pete, arsuri și cancer.

Cum ne ajută protecția solară?

Femeie care folosește cea mai bună protecție solară

 

Visul multora vara este de a obține un bronz frumos fără a trece prin disconfortul insolației, mai ales că aceasta are consecințe grave pentru organism. Putem avea febră, dureri și, pe termen lung, suntem expuși riscului de a dezvolta cancer.

În fiecare zi suntem expuși razelor solare. Prin urmare, atunci când alegeți cea mai bună protecție solară pentru piele, ideal este să cumpărați un produs care funcționează pe tot parcursul anului.

Mulți oameni nu sunt conștienți de semnificația etichetelor de pe cremele de protecție solară pe care le folosesc. Acest lucru este afirmat de un studiu al Școlii de Medicină Feinberg de la Universitatea Northwestern (Illinois, Statele Unite). Oamenii aleg produsul cu cel mai mare indice de protecție solară. Experții spun că acesta nu este singurul indicator la care ar trebui să fim atenți.

Razele solare sau razele ultraviolete sunt împărțite în două tipuri: UVA și UVB. Primele sunt cele care ne bronzează rapid și sunt periculoase, deoarece ajung în partea cea mai adâncă a pielii. Cele din urmă sunt mai puțin puternice, dar ne pot arde țesuturile.

Factorul de protecție solară (SPF) ne protejează de razele UVB și, prin urmare, de arsuri grave. Cu toate acestea, nu protejează pe deplin împotriva razelor UVA și, prin urmare, nu ne ajută să prevenim complet bolile de piele și cancerul.

Cum să alegeți cea mai bună protecție solară pentru piele?

Experții sugerează alegerea unei protecții solare care, pe lângă faptul că are un indice bun, are și un spectru larg. În acest fel, vă puteți asigura că vă protejează atât de razele UVA, cât și de razele UVB.

Indicele de protecție solară ideal pe tot parcursul anului este SPF 30. De asemenea, protecția solară trebuie să fie rezistentă la apă și transpirație. Acest lucru asigură protecție pentru o perioadă mai lungă de timp.

Recomandări pentru vară

Cea mai bună protecție solară vara

 

Pe lângă alegerea celei mai bune protecții solare, există și alte recomandări pe care le puteți urma pentru a vă menține pielea sănătoasă și protejată în orice moment:

  • Aplicați protecție solară pe întregul corp cu cel puțin 30 de minute înainte de a ieși afară. În acest fel, pielea o va putea absorbi mai bine și veți obține mai multă protecție.
  • Încercați să vă expuneți mai puțin timp la soare. Purtați o pălărie și cămăși care vă acoperă brațele și, dacă este posibil, rămâneți la umbră.
  • Evitați să ieșiți la prânz, deoarece acesta este momentul în care razele soarelui cad direct pe piele. În mod ideal, ar trebui să stați la umbră, cel puțin până la 4 după-amiaza.
  • Dacă mergeți la plajă sau la piscină, aplicați din nou protecție solară după fiecare baie sau la fiecare oră.

Prin utilizarea corectă a protecției solare, precum și a ochelarilor de soare, vă puteți bucura de activități de vară în aer liber fără regrete. De asemenea, rețineți că îngrijirea pielii nu este destinată doar sezonului cald. Includerea protecției solare în viața de zi cu zi este ideală pentru a fi sănătoși.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.