Vaccinul contra cancerului de sân a vindecat un pacient
 

Vaccinul contra cancerului de sân a vindecat un pacient

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer. Cu toate acestea, descoperirile medicale au început să fie încurajatoare.
Vaccinul contra cancerului de sân a vindecat un pacient
Leidy Mora Molina

Scris și verificat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 25 august, 2021

După ani de cercetare științifică extinsă, a fost dezvoltat vaccinul contra cancerului de sân. Invenția a fost făcută de Clinica Mayo și, în timpul primului studiu, rezultatele au fost promițătoare.

Vaccinul contra cancerului de sân

Studiul clinic a fost efectuat pe Lee Mercker, un pacient american care fusese diagnosticat cu cancer mamar. Specialiștii au decis să-i facă propunerea deoarece cancerul se afla într-un stadiu incipient și metastaza nu apăruse. Astfel, femeia s-a pus la dispoziția centrului medical și a efectuat tratamentul timp de 12 săptămâni. În perioada respectivă, a primit în total 7 doze.

După aceea, a sosit faza de analiză a acestui vaccin. Femeia a fost supusă unor teste de laborator riguroase, iar metoda și-a dovedit eficacitatea în eliminarea tumorii maligne.

 

Medic care vorbește despre Vaccinul contra cancerului de sân

Cu toate acestea, Lee Marcker a preferat să se supună unei mastectomii, procesul prin care sânul este complet îndepărtat. Acest lucru s-a întâmplat cu intenția de a preveni dezvoltarea cancerului de sân din nou în viitor.

La rândul lor, specialiștii de la Clinica Mayo au declarat că procedura a început să fie efectuată și la alți pacienți, care prezintă, de asemenea, o evoluție pozitivă. Cu toate acestea, ei recunosc că vaccinul va continua să fie investigat, deoarece ideea finală este ca acesta să funcționeze ca o metodă care previne afecțiunea.

Femeie cu mâna pe sân

 

Situația actuală a cancerului de sân

Statisticile indică faptul că acest tip de cancer este cel care atacă cel mai mult sexul feminin; atât de mult, încât în 2018 a fost cel mai detectat tip de cancer din America Latină. În plus, 2.3 milioane de femei din întreaga lume au fost diagnosticate cu cancer mamar în 2020, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Aceste cifre dezvăluie faptul că acest tip de cancer a depășit cancerul pulmonar și a devenit cel mai frecvent din lume în zilele noastre. Din această cauză, primele descoperiri legate de vaccin reprezintă o mare speranță pentru populația lumii.

S-ar putea să te intereseze...
5 simptome rare care apar în caz de cancer mamar
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
5 simptome rare care apar în caz de cancer mamar

Cancerul mamar este unul dintre cele mai răspândite tipuri de cancer din întreaga lume, dar detectarea timpurie a bolii mărește șansele de supravie...


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Vincent S. Ravelo L. Antón I. Hernández I. Martínez S. De las Rivas J. Gúrpide A. Lecanda F. Las metástasis óseas del cáncer [Internet]. España: Universidad de Navarra, 2006 [citado 10 de agosto de 2021]
  •  Güemes A. Sousa R. Torcal J. Burdío F. Beltrán J. Lozano R. Indicaciones, técnica y resultados de la mastectomía subcutánea o excisión glandular de la mama [Internet]. Zaragoza: Hospital Clínico Universitario Lozano Blesa; 1999 [citado 10 de agosto de 2021]

Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.