Vaccinul contra cancerului de sân a vindecat un pacient
 

Vaccinul contra cancerului de sân a vindecat un pacient

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer. Cu toate acestea, descoperirile medicale au început să fie încurajatoare.
Vaccinul contra cancerului de sân a vindecat un pacient
Leidy Mora Molina

Scris și verificat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 25 august, 2021

După ani de cercetare științifică extinsă, a fost dezvoltat vaccinul contra cancerului de sân. Invenția a fost făcută de Clinica Mayo și, în timpul primului studiu, rezultatele au fost promițătoare.

Vaccinul contra cancerului de sân

Studiul clinic a fost efectuat pe Lee Mercker, un pacient american care fusese diagnosticat cu cancer mamar. Specialiștii au decis să-i facă propunerea deoarece cancerul se afla într-un stadiu incipient și metastaza nu apăruse. Astfel, femeia s-a pus la dispoziția centrului medical și a efectuat tratamentul timp de 12 săptămâni. În perioada respectivă, a primit în total 7 doze.

După aceea, a sosit faza de analiză a acestui vaccin. Femeia a fost supusă unor teste de laborator riguroase, iar metoda și-a dovedit eficacitatea în eliminarea tumorii maligne.

 

Medic care vorbește despre Vaccinul contra cancerului de sân

Cu toate acestea, Lee Marcker a preferat să se supună unei mastectomii, procesul prin care sânul este complet îndepărtat. Acest lucru s-a întâmplat cu intenția de a preveni dezvoltarea cancerului de sân din nou în viitor.

La rândul lor, specialiștii de la Clinica Mayo au declarat că procedura a început să fie efectuată și la alți pacienți, care prezintă, de asemenea, o evoluție pozitivă. Cu toate acestea, ei recunosc că vaccinul va continua să fie investigat, deoarece ideea finală este ca acesta să funcționeze ca o metodă care previne afecțiunea.

Femeie cu mâna pe sân

 

Situația actuală a cancerului de sân

Statisticile indică faptul că acest tip de cancer este cel care atacă cel mai mult sexul feminin; atât de mult, încât în 2018 a fost cel mai detectat tip de cancer din America Latină. În plus, 2.3 milioane de femei din întreaga lume au fost diagnosticate cu cancer mamar în 2020, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Aceste cifre dezvăluie faptul că acest tip de cancer a depășit cancerul pulmonar și a devenit cel mai frecvent din lume în zilele noastre. Din această cauză, primele descoperiri legate de vaccin reprezintă o mare speranță pentru populația lumii.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Vincent S. Ravelo L. Antón I. Hernández I. Martínez S. De las Rivas J. Gúrpide A. Lecanda F. Las metástasis óseas del cáncer [Internet]. España: Universidad de Navarra, 2006 [citado 10 de agosto de 2021]
  •  Güemes A. Sousa R. Torcal J. Burdío F. Beltrán J. Lozano R. Indicaciones, técnica y resultados de la mastectomía subcutánea o excisión glandular de la mama [Internet]. Zaragoza: Hospital Clínico Universitario Lozano Blesa; 1999 [citado 10 de agosto de 2021]

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.