Sinuzita poate fi tratată în 5 zile
Sinuzita apare de cele mai multe ori după o răceală și este o boală comună care se poate complica. Află din articolul de mai jos cum poate fi tratată sinuzita în doar 5 zile în mod natural.
Sinusurile sunt cavitățile care asigură trecerea aerului, localizate în spatele oaselor nazale și la nivelul frunții, obrajilor și ochilor. Sinuzita este inflamarea sinusurilor paranazale și consecința unei infecții provocate de un virus, o bacterie sau o ciupercă.
Sinuzita apare rareori dacă sinusurile sunt sănătoase. Când cavitățile acestora sunt blocate sau au acumulat prea mult mucus, bacteriile sau alt tip de microorganisme găsesc aici condiții propice pentru a se multiplica, fapt care provoacă durere și inflamație.
Cauzele ce provoacă sinuzita
După cum am menționat deja, sinuzita este determinată de blocarea sinusurilor și crearea unui mediu potrivit pentru dezvoltarea bacteriilor și a virusurilor.
De asemenea, ea poate apărea atunci când, dintr-o serie de motive, cilii de la nivelul sinusurilor, responsabili de eliminarea mucusului, nu mai funcționează corespunzător.
Cavitățile sinusurilor sunt blocate de acest mucus în exces, la fel cum se întâmplă în cazul răcelilor sau al alergiilor.
Deviația de sept și polipii pot, de asemenea, cauza blocarea sinusurilor.
Factori de risc pentru apariția sinuzitelor:
- Alergiile sau febra fânului
- Bolile care afectează buna funcționare a cililor
- Schimbările bruște de altitudine, în timpul zborului sau al scufundărilor, spre exemplu
- Chisturile fibroase
- Slăbirea sistemului imunitar ca rezultat al infecțiilor cu HIV sau complicațiilor chimioterapiei
- Defectele oaselor feței
- Diabetul
Te invităm să citești și:
Care sunt simptomele ce anunță sinuzita?
În cazul sinuzitei acute, simptomele pot persista până la 4 săptămâni. Sinuzita se manifestă inițial ca o răceală care nu se tratează sau care se înrăutățește după 5-7 zile.
Este important să consulți un medic, pentru că sinuzitele cronice pot dura chiar și 3 luni și sinuzita poate fi tratată. Simptomele obișnuite ale acestora sunt:
- Respirație dificilă și pierderea simțului olfactiv
- Oboseală și stare generală proastă
- Tuse care se accentuează în timpul nopții
- Febră
- Dureri de cap
- Dureri în gât
- Nas congestionat și rinoree
- Sensibilitate facială
Cum poate fi tratată sinuzita în 5 zile
Unele dintre cele mai comune simptome ale sinuzitei sunt durerea severă de cap și senzația de tensiune deasupra nasului și a sprâncenelor. Există multe medicamente pentru durere și diminuarea disconfortului, dar ele nu sunt întotdeauna eficiente.
Mai jos îți vom prezenta însă un remediu natural, care ameliorează simptomele sinuzitei, în special durerile de cap.
Poate te-ar interesa și:
Cum se prepară?
Pentru a realiza acest remediu natural ai nevoie doar de hrean și de oțet de mere. Pune hreanul într-un borcan, toarnă oțetul de mere peste el și lasă-l la temperatura camerei timp de 10 zile, agitându-l din când în când.
După ce perioada de timp recomandată pentru macerare a trecut, deschide borcanul și inhalează timp de 5 minute. Noaptea, înmoaie o bucată de pânză în soluție și pune-o pe frunte, pentru ameliorarea durerilor. Pentru a reduce considerabil simptomele sinuzitei, urmează acest tratament timp de 5 zile.
O metodă mai simplă și mai rapidă este să fierbi hreanul ras cu apă. După ce a fiert complet, pune-l într-un vas, acoperă-ți capul cu un prosop și inhalează timp de câteva minute vaporii soluției. Vei vedea imediat rezultatele.
Precauții în cazul în care suferi de sinuzită
Dacă suferi de sinuzită, trebuie să eviți temperaturile extreme și călătoria cu avionul. Evită și schimbările bruște de temperatură și renunță la fumat. În plus, ar trebui să te vaccinezi împotriva gripei în fiecare an, să te speli frecvent pe mâini și să nu iei antibiotice care nu ți-au fost prescrise de medic.
Sperăm că acest articol despre cum poate fi tratată sinuzita îți va fi de folos!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Rosenfeld, RM; Piccirillo, JF; Chandrasekhar, SS; Brook, I; Ashok Kumar, K; Kramper, M; Orlandi, RR; Palmer, JN; Patel, ZM; Peters, A; Walsh, SA; Corrigan, MD (April 2015). “Clinical practice guideline (update): adult sinusitis executive summary”. Otolaryngology–Head and Neck Surgery. 152 (4): 598–609
- Leung RS, Katial R (March 2008). “The diagnosis and management of acute and chronic sinusitis”. Primary Care. 35 (1): 11–24, v–vi
- Anon JB (April 2010). “Upper respiratory infections”. Am. J. Med. 123 (4 Suppl): S16–25
- Goos KH, et al. (2006). Efficacy and safety profile of a herbal drug containing nasturtium herb and horseradish root in acute sinusitis, acute bronchitis and acute urinary tract infection in comparison with other treatments in the daily practice/results of a prospective cohort study.