Terapia cu lămâie înghețată e bună pentru sănătate - Doza de Sănătate
 

Terapia cu lămâie înghețată e bună pentru sănătate

Terapia cu lămâie înghețată e bună pentru sănătate
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 05 octombrie, 2018

Am vorbit adesea în articolele noastre despre minunatele efecte pe care le are apa caldă cu lămâie dimineața. Știați că și terapia cu lămâie înghețată are proprietăți medicinale? Este o tehnică foarte populară cu ajutorul căreia puteți beneficia de avantajele pe care le oferă acest fruct sănătos.

Secretul terapiei cu lămâie înghețată constă în folosirea într-un mod simplu și delicios a părții cu multe beneficii pentru sănătate: coaja. Vreți să aflați cum? Vă vom explica în cele ce urmează.

De ce este terapia cu lămâie înghețată atât de benefică?

În primul rând, trebuie să vă explicăm de ce se numește terapia cu lămâie înghețată. Acest remediu este folosit de multe ori de către persoanele care suferă de cancer ca “supliment” al sesiunilor de chimioterapie.

Alegerea se bazează pe efectul antioxidant al lămâii asupra celulelor maligne și pe capacitatea sa de a proteja sistemul imunitar. După cum știți, bolnavii de cancer sunt supuși unor tratamente agresive ce le afectează sistemul imunitar.

De aceea, în aceste cazuri lămâia este un tratament foarte folositor. Nu putem însă afirma că este un remediu 100% eficient pentru cancer. După cum am spus, terapia este complementară tratamentelor convenționale și contribuie la prevenirea dezvoltării tumorilor și la contracararea efectelor chimioterapiei.

Efectele anticancerigene ale lămâii nu sunt însă singurele beneficii ale sale.

1. Este o sursă naturală de vitamine

Coaja de lămâie conține de cel puțin 10 ori mai multe vitamine decât zeama ei! Este interesant de știut că tocmai în stratul exterior al acestui fruct sunt ascunse cele mai multe beneficii. De obicei nu profităm de acestea pentru că nu consumăm coaja. O aruncăm și folosim doar zeama.

Vreți să știți ce substanțe puteți asimila prin terapia cu lămâie înghețată?

  • Pectină
  • Vitamina C
  • Flavonoide precum tangerina
  • Mai mult de 22 de compuși diferiți capabili să încetinească oxidarea celulară

2. Protejează și întărește sistemul imunitar

Este minunat. Terapia cu lămâie înghețată poate combate multe dintre afecțiunile la care suntem expuși în mod constant: răceala clasică, infecțiile, gripa…

Multe persoane își prepară, de exemplu, infuzii din coajă de lămâie. Este bine de știut însă că prin fieberea lămâii se pierd până la 40% din proprietățile ei. Dacă lămâia este înghețată, toate vitaminele sunt conservate și le puteți consuma mai ușor. Este delicioasă!

3. Lămâia înghețată vă ajută să slăbiți

După cum știți, lămâia este un fruct foarte util pentru detoxifierea organismului. Ea luptă cu lipidele din sânge ce determină formarea colesterolului și care sunt stocate sub formă de grăsime în organism.

Potrivit nutriționiștilor, este indicat să consumați în jur de 75 g de lămâie pe zi pentru a slăbi într-un mod sănătos. Aceasta trebuie însoțită și de o alimentație sănătoasă. De ce să nu încercați?

Cum pregătiți terapia cu lămâie înghețată?

Ustensile pentru terapia cu lămâie

Este atât de ușor să urmați terapia cu lămâie înghețată, încât o veți include în rutina zilnică. Puteți folosi lămâia și pentru asezonarea felurilor de mâncare. Iată ce trebuie să faceți:

Aveți nevoie de:

  • 2 lămâi bio
  • O răzătoare

Cum o preparați?

Puneți cele 2 lămâi în congelator și lăsați-le acolo o zi întreagă. Nu este nicio filozofie. Unele persoane preferă să taie lămâile în două sau trei părți înainte de congelare, pentru a le putea răzui mai ușor. Vă recomandăm să le congelați întregi.

Cum consumați lămâile înghețate?

Terapia cu lămâie și fructe proaspete

Așa cum am spus mai sus, ideal este să consumați 75 g de lămâie congelată în fiecare zi. Trebuie să dați pe răzătoare lămâile după ce au înghețat, pentru a le putea consuma. Veți simți imediat aroma lor naturală. Le puteți folosi și la pregătirea felurilor de mâncare, pentru un gust aparte.

Iată câteva exemple de modalități simple pentru a consuma lămâile înghețate:

  • Puneți 25 g de lămâie rasă în iaurt natural, fără zahăr.
  • Adăugați 25 g de lămâie rasă în salata pentru prânz. Adăugați și spanac, nuci, brânză, câteva bucăți de somon și câteva roșii cherry.
  • Puteți folosi lămâia înghețată alături de orice infuzie proaspătă, precum ceaiul verde rece sau altă băutură naturală (rece).
  • Lămâia înghețată poate fi combinată cu orice salată de fructe. De exemplu, o alegere delicioasă este un bol cu bucăți de ananas, trei căpșuni, o jumătate de kiwi, nuci mărunțite și 25 g de lămâie înghețată rasă deasupra.

Terapia cu lămâie înghețată vă ajută, după cum vedeți, să beneficiați de proprietățile cojii pe care o aruncați de obicei. Nu uitați că acum nu mai aveți nici o scuză: vă puteți bucura de o sănătate de “fier” datorită acestui remediu simplu. Ce-ar fi să puneți două lămâi în congelator chiar astăzi?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.