Tratează insomnia cu ceai de banane și scorțișoară

· 4 iulie 2016
Combinația de banane și scorțișoară are proprietăți relaxante și ajută la reducerea stresului și a anxietății, oferindu-ți un somn odihnitor. 

Deși o ignorăm de multe ori, insomnia este o problemă serioasă, deoarece cantitatea de somn de care ai parte în timpul nopții are un impact puternic asupra sănătății și bunăstării tale generale. 

A dormi șapte sau opt ore pe noapte este esențial pentru o bună calitate a vieții și performanțe fizice și mentale pe măsură.

În timpul somnului, multe dintre funcțiile organismului sunt active, în timp ce creierul se odihnește, iar depozitele de energie sunt reînnnoite pentru a începe în forță ziua următoare.

Din păcate, stilul de viață modern determină milioane de oameni să reducă durata somnului, acest obicei dăunător devenind un factor de risc pentru multe afecțiuni.

Obiceiurile alimentare proaste, stresul și carențele nutriționale sunt doar câteva dintre cauzele tulburărilor de somn cu care se confruntă numeroase persoane.

Lipsa somnului provoacă o stare imediată de oboseală și slăbiciune, iar pe termen lung aceasta poate deveni o cauză a tulburărilor cognitive. 

În ziua de azi putem combate insomnia cu ajutorul unor medicamente care forțează organismul să se adapteze unui ciclu regulat de somn și deșteptare. Administrate pe perioade lungi de timp, aceste medicamente pot deveni contraproductive sau pot crea dependență.

Din fericire, există câteva alternative naturale și sănătoase care te ajută să adormi fără să provoace efecte secundare nedorite. 

Astăzi îți propunem să prepari un ceai simplu de scorțișoară și banane care îți relaxează întregul corp și tratează insomnia care te chinuie în fiecare noapte.

Cum te ajută ceaiul de banane și scorțișoară să combați insomnia?

Bananele te ajută să combați insomnia

Ceaiul de scorșișoară și banane a devenit un remediu popular pentru insomnie și alte tulburări ale somnului.

Combinația dintre cele două ingrediente hrănitoare reprezintă un tratament puternic care reduce stresul și îmbunătățește calitatea somnului. 

Banana este un fruct preferat de multe persoane datorită gustului său dulce și al conținutului bogat de potasiu și magneziu. Ambele minerale facilitează diverse funcții fiziologice, reglând tensiunea arterială și eliminând retenția de apă.

În plus, bananele relaxează musculatura și îmbunătățesc sănătatea venelor, fapt ce reduce producția de cortizol (cunoscut și sub numele de hormonul stresului).

Însă atunci când vine vorba de îmbunătățirea somnului, beneficiul principal al bananelor este conținutul lor de triptofan, un aminoacid esențial care mărește producția de serotonină. Serotonina este un neurotransmițător necesar pentru un somn odihnitor. 

Celălalt ingredient principal din această rețetă este scorțișoara, o mirodenie care conține compuși activi, cum ar fi eugenolul, responsabil pentru aroma sa intensă și multe dintre beneficiile asociate scorțișoarei.

Consumul de scorțișoară este recomandat pacienților cu diabet de tip 2, deoarece acesta scade glicemia și accelerează metabolismul. 

Mai mult, scorțișoara îmbunătățește digestia și circulația, doi factori importanți atunci când vine vorba de problemele legate de somn.

Cum se prepară ceaiul de banane și scorțișoară

Scorțișoara te ajută să tratezi insomnia

Acest tratament este foarte ușor de preparat, iar avantajul său este faptul că ambele ingrediente se găsesc în orice supermarket la prețuri mici.

Acest ceai are un ușor efect sedativ, ameliorând stresul, anxietatea și alte emoții care te împiedică să te bucuri de un somn odihnitor.

Ingrediente

  • 1 banană
  • 1/2 linguriță de scorțișoară (2,5 g)
  • 1 litru de apă

Mod de preparare

  • Taie capetele bananei și, fără să o decojești, adaug-o în apa clocotită.
  • Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
  • Ia vasul de pe foc, lasă ceaiul la infuzat timp de câteva minute, apoi strecoară lichidul.
  • Adaugă un praf de scorțișoară și amestecă bine.

Cum se consumă

  • Bea o cană din acest ceai cu 40-60 de minute înainte de culcare.
  • Repetă tratamentul în fiecare seară până simți o ameliorare completă.

Încă mai ai probleme cu somnul? Bea acest ceai și poți să-ți iei adio de la ele.

Ține minte totuși că beneficiile sale depind și de celelalte obiceiuri ale tale, precum și de confortul locului în care dormi.