Vaginoza bacteriană - 7 remedii naturiste
Vaginoza bacteriană este o infecție cauzată de o alterare a bacteriilor sănătoase care protejează regiunile intime ale femeilor. Acest fenomen permite bacteriilor nocive să se multiplice în exces, cauzând secreții gălbui sau gri cu un miros foarte neplăcut.
Orice femeie care a experimentat o infecție vaginală știe cât de incomodă poate fi această problemă de sănătate. Deși, în general, infecțiile vaginale nu intră în categoria de tulburări foarte grave, acestea pot cauza o serie de simptome nedorite.
Printre altele, vaginoza bacteriană provoacă o senzație de arsură în timpul urinării și mâncărimi vaginale. Toate aceste simptome afectează stima de sine.
Vestea bună este că avem la dispoziție un număr mare de remedii naturiste pentru a trata vaginoza bacteriană. Pe lângă faptul că probabil le ai deja la îndemână, produsele de mai jos sunt eficiente și ușor de utilizat.
Citește în continuare și ia aminte!
7 remedii naturiste pentru a combate vaginoza bacteriană
1. Iaurt natural
Iaurtul natural îmbogățit cu probiotice este unul dintre cele mai bune alimente pentru a trata vaginoza bacteriană. Acest produs aprovizionează vaginul cu bacterii benefice.
În plus, iaurtul natural ajută organismul să lupte mai ușor împotriva microbilor care provoacă infecția. Este esențial să consumi iaurt natural cu lactobacili. Acest aliment combate drojdiile și bacteriile care amenință sănătatea vaginală.
Instrucțiuni
- Pentru a trata vaginoza bacteriană, pur și simplu încorporează iaurt natural în dieta ta zilnică.
- O altă variantă este să-l aplici topic.
2. Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai este un produs cu efect antifungic și antibacterian, care poate fi aplicat ca remediu împotriva mai multor tipuri de infecții. Acesta modifică mediul regiunii pe care este aplicat, împiedicând multiplicarea bacteriilor.
Așadar, uleiul de arbore de ceai ameliorează complicațiile mai multor tipuri de infecții. Îl putem utiliza pentru a elimina mirosurile neplăcute din regiunea intimă și a reduce prezența bacteriilor în fluidele vaginale.
Instrucțiuni
- Amestecă mai multe picături de ulei de arbore de ceai cu puțină apă distilată.
- Asigură-te că se diluează bine și utilizează acest renediu zilnic pentru a-ți spăla vaginul.
3. Oțet de mere
Oțetul de mere are abilitatea de a regla nivelul pH-ului din regiunea vaginală. Datorită acestui beneficiu, oțetul de mere ameliorează mâncărimea și inflamațiile cauzate de vaginoza bacteriană.
Mai mult, această băutură are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și antifungice, putând să reducă dezvoltarea bacteriilor și să țină sub control simptomele infecțiilor.
Instrucțiuni
- Adaugă două căni de oțet de mere într-o cadă plină cu apă călduță.
- Stai în cadă 20 de minute.
4. Ulei de nucă de cocos
Uleiul de nucă de cocos este un produs foarte sănătos, utilizat atât în medicina naturistă, cât și în cosmetică. Acesta conține agenți antibacterieni și antifungici, datorită cărora poate ucide diverse microorganisme.
Efectul antimicrobian al uleiului de cocos se datorează conținutului său de acid lauric. Acest efect reglează nivelul de pH și flora vaginală, combatând infecțiile.
Instrucțiuni
- Înmoaie un absorbant intern în puțin ulei de nucă de cocos.
- Introdu absorbantul în vagin și lasă-l să acționeze 30 de minute.
5. Usturoi
Compușii sulfuroși din componența usturoiului au proprietăți antimicrobiene, datorită cărora acest aliment este util pentru a trata vaginoza bacteriană. Capsulele cu usturoi sunt în mod special utile împotriva infecțiilor vaginale.
Unul dintre principalele beneficii ale tratamentelor pe bază de acest ingredient este faptul că acestea nu produc efecte secundare nedorite. Usturoiul fortifică sistemul imunitar, astfel încât organismul să se poată apăra mai ușor împotriva bacteriilor și a microbilor.
Instrucțiuni
- Consumă usturoi sau folosește-l ca tratament topic.
- Ambele variante ucid bacteriile și ciupercile care alterează pH-ul vaginal.
6. Apă oxigenată
Și apa oxigenată 3% este utilă pentru a trata vaginoza bacteriană și simptomele sale. Proprietățile antibacteriene ale acestui produs previn proliferarea excesivă a microorganismelor și reglează pH-ul regiunii vizate.
Putem utiliza apa oxigenată în următoarele scopuri:
- Pentru a reduce nivelul secrețiilor vaginale
- Pentru a combate mirosurile neplăcute
- Pentru a ameliora senzația de mâncărime și arsură.
Instrucțiuni
- Amestecă cantități egale de apă oxigenată și apă distilată.
- Utilizează mixtura obținută pentru a-ți spăla regiunea intimă.
- Nu aplica direct apă oxigenată nediluată, acest produs putând afecta negativ pielea.
7. Ulei de șovârf
Uleiul de șovârf reprezintă un alt produs util pentru a trata diverse infecții, inclusiv vaginoza bacteriană. Având proprietăți antiseptice și antiinflamatoare, acesta combate infecțiile și accelerează vindecarea.
Instrucțiuni
- Amestecă două sau trei picături de ulei de șovârf cu ulei de nucă de cocos.
- Aplică amestecul obținut pe regiunea vizată cu puțină vată.
- Poți, de asemenea, să consumi acest remediu de două sau trei ori pe zi (cantitățile trebuie să rămână egale).
Nu uita să citești:
Bănuiești că suferi de vaginoză bacteriană? Dacă ai orice dubii, încearcă remediile prezentate în acest articol și consultă un medic ginecolog.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Goje, O. Vaginosis bacteriana. Manual MSD- Versión para profesionales. [Disponible en línea].
- Mayo Clinic. Vaginosis bacteriana. [Disponible en línea].
- Women Health en Español. Vaginosis bacteriana. [Disponible en línea].