3 remedii cu ou pentru hidratarea părului uscat
Este greu să scapi de părul uscat. Produsele pe bază de parafină și alte ingrediente sintetice sunt doar o soluție temporară care lasă reziduuri în păr și îl pot deteriora în timp. Pentru a-ți veni în ajutor, îți prezentăm mai jos 3 remedii cu gălbenuș de ouă pentru hidratarea părului uscat.
Gălbenușul este un ingredient hrănitor, bogat în vitamine și acizi grași esențiali. Acesta face părul suplu, moale și strălucitor.
Proprietățile extraordinare ale oului
Oul este un superaliment bogat în proteine, grăsimi, vitamine și minerale. În ciuda reputației proaste din ultimii ani privind conținutul bogat de colesterol, oul este un aliment sănătos care poate fi consumat în fiecare zi.
Gălbenușul este bogat în vitamina E și acizi grași omega 3. În plus, datorită componentelor sale, gălbenușul este un bun remediu pentru hrănirea părului și a pielii.
Te invităm să citești și:
Cum să tratezi părul uscat
Dacă ai părul uscat, trebuie să îl menții hidratat. Diverși factori, atât externi (climat, poluare), cât și interni (stres, carențe nutriționale) pot agrava situația. Prin urmare, trebuie să găsești produse care hrănesc părul în profunzime și îl mențin sănătos.
Deși construcția genetică joacă un rol important în ceea ce privește podoaba capilară, alimentația și stilul de viață pot influența considerabil sănătatea părului, atât în mod pozitiv, cât și negativ.Prin urmare, este foarte important să îți îngrijești bine părul, mai ales dacă ai deja probleme.
Multe persoane cu părul uscat obișnuiesc să îl tundă des pentru a-l reîmprospăta și a preveni vârfurile despicate. În realitate, există și alte soluții care oferă rezultate încă de la prima aplicare, cum ar fi următoarele remedii pe bază de gălbenuș de ou pentru hidratarea părului uscat.
Remedii cu gălbenuș pentru hidratarea părului uscat
1. Șampon cu ou
Una dintre cele mai rapide și eficiente soluții pentru hidratarea părului uscat este adăugarea unui gălbenuș de ou în șamponul tău obișnuit. Acesta contracarează efectele sulfaților, care usucă fibrele capilare din cauza proprietăților agresive de curățare.
Totodată, poți căuta șampoane care nu conțin sulfați. Însă acestea sunt, de obicei, destul de scumpe și nu fac spumă, lucru care poate fi deranjant sau ciudat pentru anumite persoane.
Remediul este foarte simplu de aplicat:
- Separă gălbenușul și dă-l deoparte.
- Când șamponezi părul, aplică și gălbenușul pe scalp.
- Masează-l pe scalp și lasă șamponul să se amestece cu gălbenușul.
- Lasă remediul să acționeze 2 minute.
- Clătește părul ca de obicei.
Descoperă și:
2. Balsam de păr cu ou și oțet
Dacă folosești deja un șampon pentru părul uscat, poți oferi un plus de hidratare podoabei capilare cu un balsam pe bază de gălbenuș și oțet de mere.
Gălbenușul hrănește părul în profunzime, iar oțetul previne firele rebele, reglează nivelul pH-ului și face părul mătăsos și strălucitor.
Ingrediente
- 1 gălbenuș
- 1 lingură de oțet de mere (15 ml)
Dacă dorești, poți adăuga și câteva picături de ulei esențial precum cel de lavandă, portocale, mentă, rozmarin, etc.
Instrucțiuni
- Amestecă ingredientele cu o furculiță.
- Pregătește remediul chiar înainte de a-l folosi.
- După ce te-ai spălat cu șampon, aplică acest balsam natural, acoperind toată suprafața părului.
- Lasă-l să acționeze 2 – 5 minute, apoi clătește.
3. Mască de păr cu ou, ulei și lămâie
Tratamentul cu ou, ulei și lămâie pentru hidratarea părului oferă rezultate de durată. Dacă îl aplici de două ori pe săptămână, vei avea un păr mult mai moale și mai strălucitor. În plus, cu această mască, poți preveni căderea părului.
Ingrediente
- 1 gălbenuș
- 1 lingură de ulei (15 ml)
- 2 linguri de zeamă de lămâie (30 ml)
Instrucțiuni
- Amestecă bine cele trei ingrediente.
- Dacă dorești ca masca să fie mai lichidă, adaugă apă.
- Aplică amestecul pe tot părul și masează-l pe scalp.
- Acoperă-ți capul cu o cască de duș și pune și un prosop deasupra ei.
- Lasă tratamentul să acționeze cel puțin o jumătate de oră. Dacă vrei, îl poți lăsa chiar peste noapte.
- La final, clătește părul în mod obișnuit.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ácidos grasos Omega-3. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Omega3FattyAcids-DatosEnEspanol/
- Estrucutra del pelo. http://consumidores.msd.com.mx/enfermedades/calvicie/estructura-del-pelo.xhtml
- Lecciones sobre el huevo. http://ineh.com.ec/wp-content/uploads/2018/02/lecciones-sobre-el-huevo.pdf#page=155
- Guía de Buenas Prácticas de Higiene para la Elaboración de Ovoproductos (Huevo líquido pasteurizado refrigerado y huevo cocido). http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/docs/documentos/seguridad_alimentaria/gestion_riesgos/OVOPRODUCTOS_1.pdf
- Arzeni, Carolina. (2014). Modificación molecular y funcional de proteínas de clara de huevo mediante ultrasonidos de alta intensidad: aplicación de esta tecnología al diseño de nanovehículos para ácido fólico. (Tesis Doctoral. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Universidad de Buenos Aires.). Recuperado de http://hdl.handle.net/20.500.12110/tesis_n5480_Arzeni
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.