5 beneficii ale gelului de aloe vera pentru piele
Gelul extras din frunzele de aloe vera are numeroase proprietăți terapeutice. Îl poți aplica local pentru a trata o gamă largă de probleme ale pielii sau îl poți consuma în sucuri și smoothie-uri pentru a trata anumite tulburări digestive. În cele ce urmează, îți prezentăm 5 beneficii ale gelului de aloe vera pentru îngrijirea pielii.
Printre altele, gelul de aloe vera tratează uscăciunea pielii, acneea, iritațiile și arsurile. Prin urmare, este util să avem oricând la îndemână acest remediu simplu și natural.
Îți recomandăm și:
Aloe vera
Aloe vera este o plantă perenă răspândită în zonele cu un climat fierbinte. Oamenii o folosesc de mii de ani datorită proprietăților sale medicinale și faptului că este foarte ușor de cultivat acasă. Această plantă are un conținut bogat de enzime, antioxidanți, aminoacizi, mucilagiu și alte componente benefice.
- Avantajul gelului de aloe vera este faptul că poate fi extras ușor din frunză și aplicat direct pe piele.
- Dacă nu ai planta la îndemână, poți cumpăra gel de aloe vera din farmacii sau magazine naturiste. Însă îți recomandăm un produs care să conțină aproape în întregime gel natural de aloe vera.
Beneficii ale gelului de aloe vera pentru piele
1. Curăță pielea și combate acneea
Aloe vera curăță în profunzime pielea. În plus, datorită conținutului bogat de enzime, acest produs exfoliază ușor tenul. Exfolierea ajută la eliminarea celulelor moarte fără să usuce pielea.
Totodată, gelul de aloe vera are proprietăți antiseptice, antimicrobiene și antifungice. Astfel, acest produs previne infecțiile pielii și combate acneea.
2. Hidratează fără să ofere pielii un aspect uleios
Gelul de aloe vera hidratează orice tip de piele. Dacă ai tenul uscat, amestecă acest ingredient cu un ulei vegetal. Însă dacă ai tenul mixt sau gras, gelul ca atare este alegerea ideală.
Datorită conținutului de mucopolizaharide, care îi oferă proprietățile hidratante, gelul de aloe vera este și un lubrifiant natural excelent. Poți aplica acest produs în zona intimă pentru facilitarea actului sexual.
3. Efect calmant
Dacă ai nevoie de o soluție naturală, rapidă și eficientă pentru calmarea pielii, profită de minunatele beneficii ale gelului de aloe vera. Datorită compușilor săi, cum ar fi fitosterolul, acest produs are efecte antiinflamatoare și analgezice.
Merită să ții o plantă de aloe vera în casă sau măcar un gel în dulăpiorul cu medicamente. Poți folosi acest produs pentru ameliorarea arsurilor, a erupțiilor sau calmarea pielii după epilarea cu lama de ras. Pe lângă faptul că ameliorează iritațiile, gelul de aloe vera ajută la regenerarea pielii și oferă o senzație de prospețime.
4. Vindecă și regenerează
Aloe vera este un remediu excelent pentru grăbirea vindecării. Multe tratamente create în acest scop conțin acest ingredient în combinație cu ulei de măceșe. Această combinație vindecă pielea fără să lase cicatrici.
Hormonii vegetali din aloe vera stimulează dezvoltarea noilor celule. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să folosești acest produs în mod regulat.
- Aplică gel de aloe vera pe zona afectată cât de repede poți, repetând procedeul de mai multe ori pe zi până la vindecarea completă.
Ar putea să îți placă și:
5. Întinerește
Unul dintre principalele beneficii ale gelului de aloe vera în scop cosmetic este întinerirea pielii:
- Aloe vera hidratează pielea: Ridurile sunt asociate lipsei de hidratare. În schimb, pielea hidratată și hrănită este elastică și mai puțin predispusă la formarea ridurilor.
- Ajută la regenerarea pielii: Regenerarea continuă a celulelor ajută la prevenirea îmbătrânirii.
- Este bogat în antioxidanți: Aceștia luptă împotriva radicalilor liberi.
Gelul de aloe vera poate fi utilizat atât pe față, cât și pe corp, mai ales în combinație cu un ulei vegetal la alegere (ulei de cocos, migdale, jojoba, etc.). Folosirea acestui amestec de ingrediente previne uscarea pielii, vergeturile și eczemele. După masarea lui pe piele, gelul de aloe vera are un efect hidratant, fără să ofere pielii un aspect uleios.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.