6 proprietăți ale plantei aloe vera - Doza de Sănătate
 

6 proprietăți ale plantei aloe vera

Puține plante oferă la fel de multe beneficii pentru sănătate ca aloe vera. Nu trebuie să ne surprindă faptul că aceasta a devenit celebră datorită utilizărilor sale medicinale.
6 proprietăți ale plantei aloe vera
Alejandro Duarte

Verificat și aprobat de biotehnologul Alejandro Duarte.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Aloe vera se numără printre cele mai bune remedii naturiste pentru piele. Există anumite proprietăți ale plantei aloe vera datorită cărora aceasta este un ingredient incredibil, pe care merită să-l avem mereu la îndemână.

1. Întărirea sistemului imunitar

Pentru a-ți întări sistemul imunitar, poți prepara o băutură din următoarele trei ingrediente:

 • 1 frunză de aloe vera
 • 1 cană de apă
 • 1 lingură de miere

Instrucțiuni:

Începe prin a spăla frunza de aloe vera până când îi îndepărtezi toți țepii. Apoi, proceseaz-o cu ajutorul unui robot de bucătărie sau piseaz-o cu o furculiță. Combină frunza de aloe vera pisată cu apa și adaugă mierea. Nu este greu deloc!

2. Redarea sănătății părului

Proprietăți ale plantei aloe vera care înfrumusețează părul

Anumite proprietăți ale plantei aloe vera te pot ajuta să redai sănătatea podoabei tale capilare. Gelul acesteia te ajută să previi căderea părului, fortificând firele, stimulându-le creșterea și făcându-le să strălucească—beneficii foarte importante pentru oricine.

Ca să ai părul mult visat, nu trebuie decât să urmezi câțiva pași simpli și să folosești ingredientele de mai jos:

 • 1 frunză de aloe vera
 • 1 lingură de ulei de migdale

Instrucțiuni:

Secționează frunza pe verticală și tai-o mărunt. Amestecă frunza cu uleiul de migdale și aplică remediul obținut pe păr. Așteaptă 20 de minute, apoi spală-te cu apă caldă.

3. Îngrijirea pielii, pe lista de proprietăți ale plantei aloe vera

Dacă ar fi să vorbim doar despre o proprietate a plantei aloe vera, aceasta ar fi cu siguranță abilitatea sa de a îngriji pielea.

Aloe vera are un efect hidratant, îmbunătățește elasticitatea pielii și încetinește procesul îmbătrânirii. Datorită acestei plante, poți preveni apariția petelor și a altor imperfecțiuni într-un mod foarte simplu.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara o loțiune cu aloe vera:

 • 100 g de suc de aloe vera natural
 • 5 linguri de apă
 • 5 linguri de alcool sanitar

Instrucțiuni:

Pentru ca loțiunea să dea randament, întinde-o pe față și pe gât în fiecare zi. Las-o să acționeze 10 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă și aplică o cremă hidratantă.

4. Prevenirea arsurilor solare

Proprietăți ale plantei aloe vera pentru piele

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai bune ingrediente hidratante pentru piele, aloe vera oferă protecție împotriva arsurilor solare. Nu ezita să o folosești dacă ai nevoie de un remediu pentru a accelera vindecarea rănilor sau a arsurilor.

Poți cumpăra o loțiune gata preparată cu aloe sau poți prepara una pe cont propriu. Nu va trebui decât să extragi gelul unei frunze de aloe și să îl aplici pe regiunea vizată de 2-3 ori pe zi.

5. Menținerea sănătății florei intestinale

Aloe vera nu are doar utilizări topice. Această plantă te poate ajuta să-ți menții flora intestinală în stare optimă. Sucul de aloe vera ameliorează simptomele sindromului de colon iritabil, calmând membranele mucoase ale stomacului și ale intestinelor.

Pentru a combate simptomele acestei boli incomode, este suficient să bei 30 ml de suc de aloe vera natural de două ori pe zi.

Totodată, aloe vera are proprietăți antibacteriene utile împotriva microorganismului Helicobacter pylori, care poate provoca ulcere gastrice grave.

6. Reducerea glicemiei

Proprietăți ale plantei aloe vera pentru a reduce glicemia

Aceasta este una dintre cele mai puternice proprietăți ale plante aloe vera, dar se numără și printre cele mai puțin cunoscute. Mai exact, pacienții cu diabet pot folosi aloe vera pentru a-și reduce glicemia.

Aloe vera ține sub control nivelul de glucoză din sânge, mai ales în cazul persoanelor cu diabet de tip 2. Însă apelează la acest ingredient cu grijă.

Consultă un medic înainte de a-l folosi în acest scop deoarece, în anumite cazuri, consumul regulat de suplimente pe bază de aloe vera poate cauza tulburări hepatice.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Jain S, Rathod N, Nagi R, Sur J, Laheji A, Gupta N, Agrawal P, Prasad S. Antibacterial Effect of Aloe Vera Gel against Oral Pathogens: An In-vitro Study. J Clin Diagn Res. 2016 Nov;10(11):ZC41-ZC44. doi: 10.7860/JCDR/2016/21450.8890. Epub 2016 Nov 1. PMID: 28050502; PMCID: PMC5198455.
 • Hekmatpou D, Mehrabi F, Rahzani K, Aminiyan A. The Effect of Aloe Vera Clinical Trials on Prevention and Healing of Skin Wound: A Systematic Review. Iran J Med Sci. 2019 Jan;44(1):1-9. PMID: 30666070; PMCID: PMC6330525.
 • Study Group., An international association between helicobacter pylori infection and gastric cancer. The Lancet, 1993.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.