Remediu împotriva căderii părului cu aloe vera - Doza de Sănătate
 

Remediu împotriva căderii părului cu aloe vera

Datorită tuturor nutrienților din componența sa, următorul remediu cu aloe vera și lapte cocos duce la repararea firelor deteriorate, protejând simultan podoaba capilară. Nu ezita să îl încerci!
Remediu împotriva căderii părului cu aloe vera
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Căderea excesivă a părului are loc atunci când există o problemă la nivelul scalpului și al foliculilor. Aceasta ar putea fi consecința unei carențe nutritive, dar și a unor factori ca moștenirea genetică, folosirea excesivă a substanțelor chimice agresive și expunerea la toxine. În acest caz, este important să folosim un remediu împotriva căderii părului.

Deși este normal să ne cadă un anumit număr fire de păr din când în când, în timp acest fenomen poate deveni o problemă îngrijorătoare. Din fericire, natura ne oferă o mare varietate de ingrediente care fac posibilă combaterea căderii părului și ne ajută să avem o podoabă capilară deasă și puternică.

În articolul de azi îți prezentăm un remediu împotriva căderii părului cu aloe vera și nucă de cocos. Dacă îl aplici regulat, această neplăcere nu te va mai deranja mult timp. Ia aminte!

Un remediu împotriva căderii părului cu aloe vera și lapte de cocos pe care îl poți prepara acasă

Acest remediu împotriva căderii părului preparat cu aloe vera și lapte de cocos hrănește părul de la rădăcini, putând stopa căderea excesivă a acestuia. Tratamentul conține nutrienți hidratanți și hrănitori care acționează asupra scalpului, susținând creșterea firelor noi.

Combinația de antioxidanți, acizi grași esențiali și vitamine cu o valoare biologică ridicată combate efectele negative ale radicalilor liberi asupra pielii și reglează pH-ul natural al acesteia.

Tratamentul de mai jos este util și pentru a repara părul excesiv de uscat și fragil. Aceste două probleme au un impact direct asupra căderii podoabei capilare.

Beneficiile oferite de aloe vera pentru păr

Remediu împotriva căderii părului cu aloe vera

Când vine vorba de îngrijirea părului, puține plante sunt mai utile decât aloe vera. Gelul acestei plante este mai sănătos decât produsele pe bază de chimicale disponibile în comerț și bogat în vitamine și minerale necesare pentru a susține fortificarea părului.

 • Gelul de aloe vera conține peste 20 de minerale esențiale. De îndată ce sunt absorbite, ele fortifică părul slăbit.
 • Aloe vera oferă cantități semnificative de vitamina A, B și C, substanțe esențiale pentru creșterea normală a părului.
 • Totodată, aloe vera conține și vitamina E. Această substanță este celebră în toată lumea datorită efectului său antiîmbătrânire.

Aplicând gel de aloe vera pe scalp, reglezi producția de ulei a acestuia, fără a afecta glandele sebacee. Astfel, părul tău va fi mai hidratat și mai strălucitor. De fapt, având și un efect antifungic, gelul de aloe vera este ideal pentru a combate mătreața și infecțiile scalpului.

Beneficiile laptelui de cocos pentru păr

Remediu împotriva căderii părului cu lapte de cocos

Laptele de cocos reprezintă un produs care, deoarece are un conținut ridicat de aminoacizi și grăsimi sănătoase, este util în combatere căderii părului. Nu trebuie decât să îl aplicăm pe firele slăbite.

Antioxidanții, vitaminele și mineralele din laptele de cocos contracarează efectele luminii solare și ale toxinelor asupra podoabei capilare. Datorită acestui beneficiu, precum și a efectului său hidratant, laptele de cocos constituie un remediu eficient împotriva firelor uscate și fragile și a celorlalte probleme asociate căderii părului.

Nu în ultimul rând, acest lichid stimulează vindecarea celulelor și a țesuturilor, putând fortifica rădăcinile.

Cum să prepari acest remediu împotriva căderii părului cu aloe vera și lapte de cocos

Remediu împotriva căderii părului ușor de preparat

Deși acest tratament cu aloe vera și lapte de cocos are drept rol principal combaterea căderii părului, el poate fi utilizat și ca alternativă la balsamurile și măștile pentru păr pe bază de chimicale. Nutrienții săi repară daunele cauzate de factorii de mediu și formează o barieră protectoare împotriva celor viitoare.

Ingrediente

 • 5 linguri (75 g) de aloe vera
 • ½ cană (125 ml) de lapte de cocos

Mod de preparare

 • Pune gelul de aloe vera și laptele de cocos într-un robot de bucătărie.
 • Procesează timp de câteva secunde, până obții un lichid cremos.

Mod de aplicare

 • Umezește-ți părul, separă-l în câteva șuvițe și aplică tratamentul de la rădăcini spre vârfuri.
 • Acoperă-ți părul în totalitate și lasă tratamentul să acționeze 30-40 de minute.
 • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, spală-te pe cap cu șamponul tău obișnuit și lasă-ți părul să se usuce în mod natural.
 • Aplică acest tratament de 2-3 ori pe săptămână, iar căderea părului nu te va mai deranja mult timp.

Ești pregătită să încerci acest remediu împotriva căderii părului? Dacă rețeta de mai sus te atrage, încearc-o la tine acasă și vei avea o podoabă capilară minunată.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.