6 băuturi mai sănătoase decât apa

13 februarie 2019
Hidratarea este esențială. Știai că există băuturi mai sănătoase decât apa care hidratează organismul, dar oferă și multe alte beneficii? Iată care sunt acestea.

Progresele cercetărilor în naturopatie au dus la descoperirea faptului că există băuturi mai sănătoase decât apa. Este o veste extraordinară pentru persoanele cărora nu le face plăcere să bea apă simplă, dar o fac pentru sănătatea lor.

Știm cu toții cât de benefică este apa. Pământul este compus din apă, corpul uman este compus din apă. Evident, este necesar să bem apă pentru a ne proteja sănătatea. În plus, acest lichid vital este și un aliat al frumuseții. Pielea tânără, fermă și radiantă se datorează consumului de apă.

Toate băuturile de mai jos sunt naturale și neprocesate. După cum știm deja, alimentele procesate conțin potențiatori de aromă, conservanți sau alte substanțe folosite pentru scăderea costului producției. Toate acestea sunt dăunătoare pentru sănătate.

Înainte să îți dezvăluim care sunt aceste lichide minunate, reține un lucru important: băuturile naturale sunt mai benefice decât cele procesate. 

Citește și:

De ce să bei apă cu lămâie înainte de micul dejun

Cele 6 băuturi mai sănătoase decât apa sunt:

1. Sucul de sfeclă

Cu ceva timp în urmă, în comerț se găsea numai sfeclă la conservă. În ziua de azi, putem cumpăra sfeclă proaspătă din aproape toate supermarketurile. Astfel, avem ocazia de a profita de proprietățile benefice ale acestei legume.

Pe lângă faptul că este gustos, sucul de sfeclă conține vitaminele A, B și C, antioxidanți, calciu, aminoacizi, potasiu, magneziu, glucide și apă. 

Nu îți face griji în privința preparării. Procedează la fel ca în cazul oricărui alt suc natural. Chiar dacă sfecla îți înroșește puțin blenderul, este ușor de curățat.

2. Apa de cocos

Băuturi mai sănătoase decât apa - apa de cocos

Cititorii noștri mai tineri probabil că au auzit deja de apa de cocos din reality show-urile de supraviețuire. Uneori, participanții se hrănesc numai cu apă de cocos. Acest lucru nu este deloc surpinzător,  deoarece apa de cocos este un aliment complet, datorită nivelului său ridicat de potasiu. Acest mineral ajută la o hidratare și mai bună.

Poți găsi acest produs în anumite  supermarketuri sau în magazinele naturiste, de unde vei putea procura același lichid pe care îl obții dacă spargi o nucă de cocos.

3. Apa de aloe vera

Aloe vera este o plantă cu numeroase beneficii. În fiecare zi sunt descoperite alte efecte extraordinare ale sale, de la diminuarea cicatricilor, până la reducerea nivelului de colesterol și de trigliceride din sânge.

Datorită proprietăților sale antioxidante și detoxifiante, sucul de aloe vera curăță flora intestinală și previne îmbătrânirea prematură a celulelor. Dacă suferi de constipație, colesterol mărit sau probleme circulatorii, aceasta este băutura ideală pentru tine.

4. Băuturile pe bază de fructe

Apa cu castravete

Nu vorbim despre sucuri, ci despre apă în care ai adăugat fructe. Cele mai bune opțiuni sunt căpșunele, pepenele, busuiocul, castravetele și afinele.

Gândește-te la nevoile organismului tău și alege fructul potrivit. În acest fel, îți va face mult mai multă plăcere să bei apă.

Te-ar putea interesa și:

Apa cu semințe de in și lămâie ajută la slăbit?

5. Ceaiul

Ceaiurile sunt băuturi mai sănătoase decât apa. Poate că este una dintre cele mai populare și consumate băuturi, însă multe persoane nu cunosc încă toate beneficiile ceaiului. Fiecare sortiment oferă propriile sale avantaje, însă toate te ajută în felul următor:

  • Previn problemele dentare. 
  • Îmbunătățesc circulația.
  • Sunt antiinflamatoare. 
  • Împiedică dezvoltarea bacteriilor în organism.

În plus, aceste băuturi naturale ajută și la slăbit, mai ales ceaiul verde, care este un agent detoxifiant remarcabil. Acesta contribuie la eliminarea rapidă a grăsimilor și a toxinelor.

6. Guayusa

Guayusa

Această băutură nu este foarte cunoscută, dar asta nu înseamnă că nu este la fel de sănătoasă. Este vorba despre o plantă din jungla ecuadoriană, bogată în cofeină și teobromină, doi stimulenți puternici. Astfel, băutura obținută este la fel de energizantă ca yerba mate. În plus, acidul clorogenic din compoziția sa este benefic pentru inimă.

Fiind atât de energizantă, guayusa este o opțiune ideală pentru a-ți începe ziua în forță, fiind chiar mai bună decât cafeaua. Această băutură te ajută să arzi calorii și stimulează metabolismul. 

Dacă vrei să slăbești, cea mai sănătoasă metodă este arderea grăsimilor prin consumul de alimente și băuturi care îmbunătățesc digestia și metabolismul.

Hidratarea nu trebuie să fie o corvoadă. Ai la dispoziție multe lichide aromate, băuturi mai sănătoase decât apa. Această combinație unică de băuturi reprezintă unul dintre secretele unei diete complete care îți îngrijește organismul și te apără de boli.

  1. Luckow T, Delahunty C. Which juice is “healthier”? A consumer study of probiotic non-dairy juice drinks. Food Qual Prefer. 2004. doi:10.1016/j.foodqual.2003.12.007
  2. Obón JM, Díaz-García MC, Castellar MR. Red fruit juice quality and authenticity control by HPLC. J Food Compos Anal. 2011. doi:10.1016/j.jfca.2011.03.012
  3. Rupasinghe HPV, Yu LJ. Emerging Preservation Methods for Fruit Juices and Beverages.; 2012. doi:10.5772/32148