6 remedii pentru durerile de oase - Doza de Sănătate
 

6 remedii pentru durerile de oase

Dacă te dor mereu oasele, acest articol vine în ajutorul tău. Durerile de oase pot afecta orice om, însă ce putem face pentru a le ameliora?
6 remedii pentru durerile de oase

Ultima actualizare: 13 Septembrie, 2018

Înainte de a-ți prezenta cele mai bune remedii pentru durerile de oase, este important de menționat că buna funcționare a sistemului osos depinde de mai mulți factori. Printre aceștia se numără exercițiile fizice și o alimentație bogată în calciu și vitamina D, precum și îngrijirea corespunzătoare a unei leziuni (fractură sau os rupt). Dacă neglijezi unul dintre acești factori, te poți confrunta cu multe probleme.

Persoanele care suferă de osteoporoză sunt mai predispuse la leziuni. Această boală slăbește oasele, deoarece reduce densitatea osoasă. Acest fapt afectează, la rândul său, concentrația de proteine și săruri minerale din oase. Din acest motiv, oasele își pierd rezistența și sunt mai predispuse la rupere.

În articolul de astăzi îți prezentăm câteva dintre cele mai bune remedii pentru durerile de oase.

1. Alimente bogate în vitamina D: remedii pentru durerile de oase

Alimentele bogate în vitamina D sunt remedii pentru durerile de oase

Vitamina D facilitează absorbția calciului în oase, ajutând la mineralizarea lor. Deficitul acestei vitamine este cauzat de obiceiuri alimentare proaste sau lipsa expunerii la soare.

  • Lipsa de vitamina D duce la slăbirea sistemului osos, provocând boli precum rahitism la copii și osteomalacie la adulți.
  • Totodată, această carență afectează ficatul și slăbește funcțiile celorlalte organe, deoarece împiedică reglarea nivelului de calciu și fosfor în sânge.

Printre alimentele bogate în vitamina D se numără și peștele gras. Acesta conține un procent de doar 5% grăsime în mușchi, ceea ce înseamnă că este foarte bogat în proteine. În plus, peștele gras conține între 7 și 22 ug de vitamina D la 100 g. 

Speciile cele mai recomandate sunt:

  • Sardinele
  • Somonul
  • Heringul
  • Congerul

Cel mai bine este să gătești peștele la foc mic. Astfel, acest aliment va pierde o cantitate minimă din proprietățile sale sănătoase.

2. Ulei din ficat de cod

Remedii pentru durerile de oase precum uleiul din ficat de cod

Extras din ficatul de cod, acest ulei este folosit ca remediu pentru artroză, o boală care afectează articulațiile și provoacă dureri și disconfort la nivelul oaselor.

În trecut, uleiul din ficat de cod era recomandat pentru dezvoltarea sistemului osos la copii. În prezent, acest produs este folosit ca supliment pentru ameliorarea durerilor.

3. Ghimbir

Ghimbirul pe lista de remedii pentru durerile de oase

Rădăcina de ghimbir are proprietăți curative, ajutând la tratarea mai multor boli și probleme care împiedică buna funcționare a organismului.

Datorită proprietăților sale analgezice și antiinflamatoare naturale, ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile de oase cauzate de artrită. Acest produs poate fi folosit în mai multe moduri, cele mai cunoscute fiind ceaiul și compresele.

Ghimbirul ras adăugat în apă caldă este o soluție excelentă pentru ameliorarea durerii din zona afectată.

4. Urzică

Urzica pe lista de remedii pentru durerile de oase

Urzica are proprietăți diuretice care contribuie la curățarea sângelui și la reducerea inflamațiilor din zonele afectate de dureri articulare și de oase. Această plantă este folosită, în general, sub formă de infuzie.

Ingrediente

  • 1 lingură de urzică (15 g)
  • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

  • Pune apa la fiert și, când dă în clocot, adaugă urzica.
  • Lasă planta la infuzat timp de 10 minute, strecoară lichidul și servește-l.

Este recomandat să bei trei căni de ceai de urzică pe zi pentru a stimula circulația sanguină în zonele afectate.

5. Mușețel

Remedii pentru durerile de oase precum ceaiul de mușețel

La fel ca urzica, ceaiul de mușețel are proprietăți antiinflamatoare care îl recomandă drept unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile de oase. Aplică acest produs prin masarea întregii zone afectate pentru a stimula circulația. În acest fel, vei ameliora disconfortul de la nivelul sistemului osos.

În plus, pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor, trebuie să faci exerciții fizice.

6. Lapte de soia

Remedii pentru durerile de oase precum laptele de soia

Laptele de soia este un produs 100% natural, bogat în calciu, fără grăsimi și foarte sănătos. Un pahar de lapte de soia cu fructe uscate servit la micul dejun îți oferă energia necesară pentru a începe ziua în forță.

Pornind de aici, poți continua să îți îmbunătățești obiceiurile zilnice. Însă nu uita că un corp și o minte sănătoasă trebuie hrănite bine și antrenate constant.