8 exerciții pentru subțierea feței - Doza de Sănătate
 

8 exerciții pentru subțierea feței

Există câteva exerciții eficiente pe care le poți practica acasă pentru a-ți modela chipul. 
8 exerciții pentru subțierea feței
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vrei să slăbești la față? Se poate. Nu trebuie decât să practici cele opt exerciții pentru subțierea feței pe care ți le prezentăm mai jos.

În rândurile care urmează, îți prezentăm în detaliu fiecare exercițiu facial. Ține cont de recomandările noastre și îți garantăm că vei vedea diferența!

1. Încălzirea mușchilor

Pentru început, trebuie să îți încălzești mușchii faciali. În acest fel, eforturile depuse nu vor fi în zadar.

  • Stai cu spatele cât se poate de drept.
  • Încearcă să pronunți vocalele încet și clar („a”, „e”, „i”, „o”, „u”).
  • Continuă până simți că ți s-a încălzit fața în întregime.

2. Bărbia sus

Ridicarea bărbiei pe lista de exerciții pentru subțierea feței

Ridică bărbia cât poți de tare. Pentru ca exercițiul să fie eficient, trebuie să stai pe scaun și să dai capul pe spate. 

Împinge în față buzele atât cât se poate și menține poziția timp de 5 – 10 secunde. Încearcă să îți relaxezi mușchii și să repeți mișcarea de două sau trei ori.

3. Menține poziția

Menține următoarea poziție timp de 10 – 15 secunde. Înfășoară brațele în jurul corpului și întinde gâtul în sus. Încearcă să ții spatele drept. Când observi că ți-ai atins limita, respiră adânc și numără până la 10 sau 15. Revino apoi la poziția inițială.

Exercițiul de mai sus este o modalitate eficientă de a elimina pielea lăsată. Atunci când îl execuți, ai grijă să ții capul drept.

Coboară marginile buzelor și întinde-le timp de cinci secunde. Revino la poziția normală. Repetă acest exercițiu de cinci ori, până îți simți mușchii obosiți.

4. Exercițiu stând pe scaun

Exerciții pentru subțierea feței stând pe scaun

Poți face exerciții pentru subțierea feței și stând pe scaun. Nu trebuie decât să ții spatele drept și un creion între buze. Fă acest lucru fără să îți miști capul.

Scrie-ți numele în aer cu creionul pe care îl ții în gură. Dacă nu poți, scrie măcar primele litere. Fă o pauză și repetă mișcarea.

5. Exerciții pentru subțierea feței ce implică mușchii gâtului

Dacă îl practici frecvent, exercițiul de mai jos, care antrenează mușchii gâtului, ajută la definirea contururilor feței și la slăbirea acesteia.

Înclină capul în partea dreaptă și mișcă-l de parcă ai vrea să îți atingi umărul cu urechea. În același timp, apasă ușor tâmpla stângă cu mâna dreaptă, ca și cum ai încerca să împiedici mișcarea capului. Menține poziția timp de 10 secunde, apoi repetă pe partea cealaltă.

6. Buze și pomeți

Exerciții pentru subțierea feței care implică buzele

Pentru început, respiră adânc. Strânge buzele și umflă-ți obrajii cu aer. Pune mâinile pe părțile laterale ale feței, acoperindu-ți urechile și pomeții. Apasă ușor pe obraji pentru a fi nevoită să îți încordezi mușchii faciali.

Încearcă să menții poziția timp de cinci – șase secunde, apoi relaxează-ți fața și odihnește-te. Repetă exercițiul de cinci – șase ori.

7. Gură

Acesta este încă unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru subțierea feței. Pentru a-l practica, închide gura și apasă cu buzele pe dinți. Încearcă apoi să împingi ușor mandibula în față.

Pune degetul arătător pe bărbie și încearcă să te opui rezistenței exercitate de acesta. Folosindu-ți mușchii faciali, împinge bărbia în față.

Alternează între relaxarea și încordarea musculaturii. Repetă de 10 ori.

8. Bărbie

Exerciții pentru subțierea feței care antrenează mușchii faciali

Acesta este unul dintre cele mai importante exerciții pentru subțierea feței, fiind ultimul, dar și cel mai greu din această serie de opt. Scopul său este de a întări mușchii de sub limbă și maxilar.

Ține-ți ambii pumni sub bărbie. Lipește limba de cerul gurii, în apropierea dinților. Împinge pumnii în față, opunând rezistență limbii. Menține presiunea timp de 30 de secunde. Relaxează-ți apoi mușchii pentru cinci secunde și repetă exercițiul de 10 ori.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.