5 exerciții pentru a-ți tonifia fața - Doza de Sănătate
 

5 exerciții pentru a-ți tonifia fața

La fel cum practicăm diverse exerciții pentru a ne tonifia corpul, și fața noastră necesită puțină atenție.
5 exerciții pentru a-ți tonifia fața
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

La fel cum practicăm diverse exerciții pentru a ne tonifia corpul și a fi sănătoase, și fața noastră necesită puțină atenție. În fond, ce altă parte a corpului nostru este mai vulnerabilă semnelor îmbătrânirii?

Pentru a-ți îngriji fața, trebuie să urmezi o dietă sănătoasă, bogată în fructe, legume și apă. În plus, ar fi ideal să adopți și un stil de viață sănătos.

Încercă să faci exerciții din când în când, să te odihnești suficient și să eviți consumul de alcool sau diversele cauze ale stresului.

În zilele noastre, există o gamă variată de creme anti-rid disponibile pe piață, dintre care multe sunt eficiente dar și scumpe.

Din acest motiv, în acest articol îți vom prezenta câteva exerciții pentru a-ți tonifia fața și a scăpa de riduri. Nu te costă nimic să le pui în aplicare și nici nu-ți vor răpi prea mult timp, deci de ce nu le-ai încerca?

5 exerciții pentru a vă tonifia fața

Exercițiu pentru a reduce ridurile

Fața, semne de îmbătrânire

După ce ai ți-ai făcut duș, așează-te în fața unei oglinzi și încearcă să-ți miști toți mușchii faciali pentru cel puțin zece minute. Dacă poți, încearcă acest exercițiu înainte să te culci.

Exercițiu pentru a-ți tonifia și întări pleoapele

Ridică-ți capul în sus cât poți de mult, iar apoi întoarce-l spre stânga și spre dreapta. Fă câte 20 de repetiții pentru fiecare direcție, lăsându-ți câte o pauză de două minute între reprize.

Exercițiu pentru a-ți menține obrajii și pomeții tonifiați

Riduri inestetice urâțesc fața

Închide-ți gura și expiră aer până când ai obrajii umflați. În același timp mișcându-ți limba de la stânga la dreapta. Fă trei serii a câte 15-20 repetiții fiecare.

Exercițiu pentru a-ți menține buzele sănătoase și frumoase

Deschide-ți gura cât de mult poți și acoperă-ți dinții cu buzele. Menține-te în această poziție și numără până la zece, iar apoi, ușurel, închide-ți gura. Relaxează-ți mușchii și ia-o de la capăt, până când ai făcut 5 repetiții.

Exerciții pentru a îndepărta laba gâștei

Laba gâștei îți urâțește fața

Folosindu-ți vârfurile degetelor de la mâini, strânge și apasă ridurile din zona indicată în imaginea de deasupra, făcând mișcări ascendente și descendente.

Îți recomandăm și:

Combate ridurile cu aloe vera

Și nu uita…

Pentru a-ți tonifia fața și masajele faciale sunt foarte utile. Acestea acționează direct asupra țesuturilor afectate și repară pielea deteriorată.

Te sfătuim să-ți masezi fața (de preferat cu ulei de migdale dulci) în zonele ce sunt foarte des afectate de riduri, timp de zece minute dimineața și după-amiaza.

Înainte să încerci vreunul din exercițiile pe care ți le-am prezentat mai sus, este foarte important să-ți aplici o cremă de față pentru a-ți stimula și pregăti pielea. Astfel, exercițiile pe care le vei pune în aplicare ulterior vor fi mult mai eficiente.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ekman P. Facial expression and emotion. Am Psychol. 1993.
  • Ekman P. Facial Expressions. In: Handbook of Cognition and Emotion. 2005.
  • Soyel H, Demirel H. Facial Expression Recognition Using 3D Facial Feature Distances. In: Affective Computing. 2008.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.