Bicarbonatul ca remediu natural
Bicarbonatul – remediu natural pentru diverse afecțiuni, aliment cunoscut nu doar ca fiind eficient la curățenie, dar care poate fi folosit și ca substitut pentru produse cosmetice.
Cum să tratezi gingivita cu bicarbonat
Această boală a gingiilor este mult mai răspândită decât crezi.
Principalul simptom este sângerarea gingiilor, atunci când te speli pe dinți. Specialiștii sugerează să folosim paste de dinți speciale pentru a lupta împotriva gingivitei. Multe persoane însă subestimează puterea remediilor pe care le putem prepara acasă.
Te-ar putea interesa și:
Dacă inflamația este cauzată de o simplă iritație (de exemplu, te-ai zgâriat pe gingie cu mâncare), atunci puțin bicarbonatul poate fi un remediu excelent.
În alte situații, gingivita poate fi cauzată de acumularea tartrului pe dinți și molari. Există diverse tipuri de periuțe de dinți ce pot fi folosite în acest caz, împreună cu un produs de curățat dinții. Fă gargară cu bicarbonat sau folosește acest produs în loc de pastă de dinți. Te va ajuta de minune!
Pentru a preveni apariția gingivitei, mănâncă în fiecare zi legume crude și crește doza zilnică de vitamina C și de calciu. De altfel, este recomandat să masezi gingiile în mod regulat.
Bicarbonatul ca remediu pentru gută
Mii de persoane din toată lumea suferă de gută și aceștia iau multe analgezice pentru a scăpa de durere. Însă, se pare că aceste medicamente nu ne ameliorează durerile decât la nivel exterior și doar pentru câteva ore.
Mulți oameni nu știu asta, dar guta este de fapt una din bolile ce poate fi cel mai ușor vindecată cu remedii naturiste, în special cu bicarbonat.
Guta este cauzată de o creștere a nivelului de acid uric din organism, acest acid nemaifiind eliminat așa cum trebuie. Cu ajutorul unui remediu pe bază de bicarbonat, această problemă poate fi neutralizată. Praful de copt dizolvă cristalele de acid uric și ameliorează durerea și disconfortul.
În plus, bicarbonatul crește solubilitatea acidului uric, făcându-l astfel mai ușor de eliminat din organism. Bicarbonatul mărește și volumul de lichide ce trece prin rinichi. Dacă toate acestea nu ți se par de ajuns, crește și pH-ul urinei, reducând astfel șansele apariției pietrelor la rinichi.
Pur și simplu amestecă o linguriță de bicarbonat într-un pahar de apă și apoi bea acest amestec dimineața, după prânz și seara (înainte de a te culca).
Cum să-ți albești dinții cu praf de copt
Mai sus am vorbit despre efectele benefice ale bicarbonatului pentru vindecarea gingivitei. Însă, beneficiile sale pentru sănătatea gurii nu se termină aici. Dacă visezi să ai dinți albi și lucioși, ca în reclamele pentru pastă de dinți, atunci nu ezita să folosești bicarbonatul ca remediu.
Atenție! Nu folosi prea mult, deoarece acesta poate afecta smalțul dinților. Cel mai bine e să-l folosești o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. Unele persoane nu-l folosesc decât o dată pe lună.
Dinții se pot păta din diverse motive cum ar fi fumatul, consumul de cafea sau ceai și mâncărurile ce conțin coloranți. Alte cauze ale petelor ar putea fi o igienă orală deficitară, rahitism, îmbătrânire etc. Culoarea gălbuie a dinților este rezultatul uzurii smalțului acestora, ce lasă dentina expusă.
Dacă vrei să-ți albești dinții, îți recomandăm să fagi gargară cu o cană de apă cu o linguriță de bicarbonat. Trebuie să clătești foarte bine dinții cu acest amestec. La început, o să observi că gustul este foarte sărat, dar încearcă să îl suporți până te obișnuiești cu el.
Să nu cumva să înghiți apa cu bicarbonat! Repetă această gargară de trei ori pe zi (de fiecare dată când te speli pe dinți), dar ține seama și de avertismentul de mai sus.
Bicarbonatul ca remediu natural de albire a dinților oferă avantajul că vei putea preveni și apariția respirației urât mirositoare. De asemenea, poți vindeca răni și alte imperfecțiuni ce pot apărea în gură. Bicarbonatul poate fi folosit și fără apă pentru a trata aceste probleme.
Cum să scapi de acnee cu bicarbonat
Acneea este una din cele mai răspândite probleme de piele, în mod special dacă te afli în perioada adolescenței. Aceasta poate avea cauze multiple, cum ar fi pielea uleioasă, o predispoziție genetică, un regim deficitar sau schimbările de mediu.
Te-ar putea interesa și:
Coșurile apar în acele locuri unde s-au dezvoltat mulți foliculi poli-sebacei. Din acest motiv, este cel mai probabil ca acneea să-ți apară pe față, spate, piept și gât.
Mulți oameni aleg să facă tratamente pentru acnee din motive estetice. Coșurile reprezintă defapt un dezechilibru la nivelul pielii, ce trebuie tratat înainte de a deveni o problemă cronică. Bicarbonatul, utilizat ca remediu natural este eficient împotriva acneei.
Pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt foarte simpli. Mai întâi, spală-te pe față cu un săpun cu pH neutru. Apoi, amestecă într-un castron două linguri de bicarbonat cu apă, până când obții un amestec cu consistența unei paste.
Aplică această pastă în zonele unde coșurile îți dau cel mai mult de furcă. Fă mișcări circulare cu degetele, astfel încât pasta să pătrundă cât mai adânc în piele, iar apoi las-o să acționeze timp de câteva minute. Nu lăsa pasta sa acționeze prea mult timp, sau riști ca fața să ți se irite sau să se usuce. La final, clătește cu apă și șterge ușor cu un prosop.