Ceai de ghimbir și curcuma pentru slăbit - Doza de Sănătate
 

Ceai de ghimbir și curcuma pentru slăbit

Pe lângă proprietățile lor termogenice, ghimbirul și curcuma ajută la arderea grăsimilor și la îmbunătățirea digestiei. 
Ceai de ghimbir și curcuma pentru slăbit
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Pentru a transforma pierderea în greutate într-o experiență mai plăcută, este important să faci mișcare și să consumi alimente sănătoase și hrănitoare. O dietă echilibrată și un antrenament fizic adecvat te ajută să obții greutatea dorită. Însă noi îți recomandăm să consumi și ceai de ghimbir și curcuma. Această băutură te va ajuta să slăbești în mod rapid și sănătos.

Atât ghimbirul, cât și curcuma sunt foarte cunoscute în universul gastronomic și apreciate în medicina naturistă. Poți găsi cele două ingrediente în formă naturală sau măcinate în supermarket sau plafar. Citește în continuare pentru a afla ce beneficii îți oferă deliciosul ceai de ghimbir și curcuma.

Beneficiile curcumei pentru slăbit

Curcuma (turmericul) oferă multe beneficii pentru slăbit:

  • Curcuminul din compoziția sa împiedică diviziunea celulelor, mai ales a celor grase. Astfel, acest compus  previne formarea țesutului adipos și creșterea în greutate. În plus, curcuminul scade nivelul de colesterol rău (LDL) și trigliceride.
  • Curcuma previne rezistența la insulină și ajută la reglarea glicemiei, prevenind acumularea grăsimilor în corp.
  • Această rădăcină stimulează producția de bilă. Bila este o substanță care contribuie la arderea grăsimilor, sprijinind procesul de slăbire.
  • Totodată, curcuma conține polifenoli, antioxidanți care ajută la eliminarea substanțelor dăunătoare din organism.
  • Aceasta are efecte antiinflamatoare puternice, contribuind la combaterea balonării.
  • În plus, turmericul accelerează metabolismul și ajută la arderea naturală și rapidă a grăsimilor.

Beneficiile ghimbirului pentru slăbit

Ghimbir pentru ceai de ghimbir și curcuma pentru slăbit

Sub orice formă l-ai consuma, ghimbirul este un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus:

  • Acesta mărește nivelul de serotonină, un neurotransmițător care ține foamea sub control și scade pofta de mâncare. Prin urmare, ghimbirul te ajută să mănânci mai puțin. 
  • În plus, această rădăcină sănătoasă conține gingerol și shogaol, două componente active care accelerează metabolismul. Astfel, arzi mai ușor grăsimile, iar organismul își consumă propria energie.
  • Întrucât crește temperatura corpului, ghimbirul stimulează arderea grăsimilor. 
  • Totodată, acest ingredient minunat este un antioxidant puternic și ajută la eliminarea toxinelor, substanțe care provocă boli, retenție de apă, edeme și creștere în greutate.

Beneficiile ceaiului de ghimbir și de curcuma

Ceaiul de ghimbir și curcuma este un amestec medicinal cu efecte puternice. Iată care sunt principalele sale beneficii pentru sănătate:

  • Acest ceai menține ficatul în condiție optimă, întrucât substanțele din compoziția sa protejează celulele hepatice.
  • Poți bea ceai de ghimbir și curcuma și dacă ai calculi biliari. Aceleași substanțe protectoare sprijină vezica biliară și previn îmbolnăvirea acesteia.
  • Totodată, această băutură naturală este un tonic digestiv, fiind alegerea ideală pentru persoanele cu o digestie lentă sau care suferă de dispepsie. În plus, acest remediu ajută la ameliorarea gastritei.
  • Datorită proprietăților sale carminative, deliciosul ceai de ghimbir și curcuma elimină gazele intestinale cauzate de digestia lentă sau neregulată.
  • În plus, această băutură este un remediu natural pentru răceală și gripă. Ceaiul de ghimbir și curcuma este bogat în vitamina C, niacină, fosfor și potasiu. Toate aceste substanțe întăresc sistemul imunitar, tratează tusea și elimină flegma.
Curcuma pentru ceai de ghimbir și curcuma

Rețetă de ceai de ghimbir și curcuma pentru slăbit

Ingrediente

  • 1 lingurițe de curcuma măcinată (10 g)
  • 2 linguri de ghimbir (30 g)
  • 1 lingură de miere de albine (25 g)
  • 2 căni de apă (500 ml)

Mod de preparare

  • Curăță și dă ghimbirul prin răzătoare.
  • Încălzește apa și adaugă ghimbirul.
  • Așteaptă să fiarbă 5 – 10 minute.
  • Ia amestecul de pe foc și strecoară-l.
  • Toarnă lichidul într-o cană și adaugă curcuma măcinată.
  • Adaugă puțină miere de albine și amestecă apoi cu o lingură.
  • Poți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie pentru a-i da un gust mai bun. Dacă dorești, poți adăuga chiar și o felie de lămâie.

Cum să bei ceai de ghimbir și curcuma pentru a slăbi

Cum să bei ceai de ghimbir și curcuma pentru slăbit

Așa cum am menționat deja, acest ceai de ghimbir și curcuma accelerează metabolismulPrin urmare, trebuie să știi cum să îl consumi pentru a slăbi rapid și sănătos.

Urmează instrucțiunile de mai jos și vei obține rezultatele dorite:

  • Bea ceaiul pe stomacul gol de-a lungul zilei. Îl poți servi și în timpul antrenamentelor, ceea ce înseamnă că ar trebui să consumi mai mult ceai decât apă. În acest fel te hidratezi, primești o doză de energie și slăbești.
  • Așa cum am spus mai sus, acest ceai induce senzația de sațietate. Prin urmare, îți recomandăm să îl bei și cu 30 de minute înainte de masă. Astfel, nu vei mai simți o stare de neliniște în timp ce mănânci.

Nu uita că acest ceai de ghimbir și curcuma nu este o băutură miraculoasă. Deși proprietățile sale stimulează pierderea în greutate, trebuie, de asemenea, să faci exerciții fizice și să adopți o dietă echilibrată.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Abdali D, Samson S. E, et al. How effective are antioxidant supplements in obesity and diabetes? Medical Principles and Practice. Mayo 2015. 24 (3): 201-215.
  • Akbari M, Lankarani K, et al. Effects of curcumin on weight loss among patients with metabolic syndrome and related disorders: a systematic review and meta analysis of randomized controlled trials. Frontiers in Pharmacology. Junio 2019. 10:649.
  • Bradford P. Curcumin and obesity. Biofactors. Enero-Febrero 2013. 39 (1): 78-87.
  • Goel, A., Kunnumakkara, A. B., & Aggarwal, B. B. (2008). Curcumin as “Curecumin”: From kitchen to clinic. Biochemical Pharmacology75(4), 787–809. https://doi.org/10.1016/j.bcp.2007.08.016
  • Gómez Rodríguez T, Cortés Suárez S, et al. Efecto del extracto hidoralcohólico de Zingiber officinale Roscoe (jengibre) en modelo de hepatotoxicidad en ratas. Revista Cubana de Plantas Medicinales. Julio-Septiembre 2013. 18 (3).
  • Maizura, M., Aminah, A., & Aida, W. M. W. (2011). Total phenolic content and antioxidant activity of kesum (Polygonum minus), ginger (Zingiber officinale) and turmeric (Curcuma longa) extract. International Food Research Journal18(2). https://doi.org/10.1039/c0cc03034a.
  • Maharlouei N, Tabrizi R, et al. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 59 (11): 1753-1766.
  • Mansour M, Ni Y-M, et al. Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study. Metabolism. Abril 2012. 61 (10): 1347-1352.
  • Prasad, S., & Aggarwal, B. B. (2011). Turmeric, the Golden Spice: From Traditional Medicine to Modern Medicine. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. https://doi.org/doi:10.1201/b10787-14.
  • Quiñones M, Miguel M, et al. Los polifenoles, compuestos de origen natural con efectos saludables sobre el sistema cardiovascular. Nutrición Hospitalaria. 2012. 27 (1): 76-89.
  • Shukla, Y., & Singh, M. (2007, May). Cancer preventive properties of ginger: A brief review. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2006.11.002
  • Tillán Capó J, Núñez Figueredo Y, et al. Actividad antiinflamatoria de compuestos liposolubles de Zingiber officinale Roscoe frente a diferentes agentes fisiológicos. Revista Cubana de Plantas Medicinales. Abril-Junio 2007. 12 (2).
  • Zhang D, Fu M, et al. Curcumin and diabetes: a systematic review. Evidence Based Complementary and Alternative Medicine. Noviembre 2013. 636053.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.