Cele mai bune tratamente pentru petele de pe piele - Doza de Sănătate
 

Cele mai bune tratamente pentru petele de pe piele

Ai pete închise la culoare pe piele din cauza soarelui și vrei să le albești sau să chiar să le elimini complet? Iată câteva remedii naturiste care te vor ajuta să ameliorezi aspectul petelor de pe piele. Sunt ușor de pregătit chiar la tine acasă!
Cele mai bune tratamente pentru petele de pe piele

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

De câte ori nu ți-ai ars pielea stând la soare? Deși este posibil să crezi că în acest mod te poți bronza mai repede și mai frumos, te poți alege cu pete închise la culoare pe piele. Drept rezultat, pielea ta va avea mai degrabă un aspect marmorat decât unul frumos și sănătos. În cele ce urmează, îți prezentăm cele mai bune tratamente pentru petele de pe piele. Aplică-le pentru a avea o piele de invidiat!

Cele mai bune tratamente pentru petele de pe piele

În primul rând, este necesar să subliniem importanța aplicării unei protecții solare adecvate pentru tipul tău de piele ori de câte ori ieși la soare. Acest lucru te va ajuta să eviți arsurile solare suplimentare. De asemenea, va accelera și va facilita eforturile tale de a nu crește numărul petelor solare pe care le ai deja.

Următoarele tratamente pentru petele de pe piele îți vor fi de mare ajutor.

Exfoliază-ți pielea cu zahăr și miere

Exfolierea regulată a pielii este una dintre cele mai bune metode de a ameliora aspectul petelor solare. Cu toate acestea, pentru ca exfolierea să funcționeze, este important să faci acest lucru zilnic sau măcar la fiecare două zile.

Cel mai bun mod de a-ți exfolia pielea este să folosești două ingrediente foarte simple: zahărul și mierea.

  • Folosirea mierii pentru exfoliere este esențială, deoarece aceasta hidratează, tonifică și calmează pielea.
  • Zahărul (alb sau brun) este ingredientul secret pentru un exfoliant de calitate. Granulele de zahăr îți vor exfolia fizic pielea.
  • Dacă amestecul rezultat de miere și zahăr este prea dur, adăugă puțină apă în pastă.
Miere în tratamente pentru petele de pe piele

Zahărul și mierea sunt două ingrediente care te ajută să scapi de celulele moarte ale pielii.

Folosește un tonic cu lămâie

Lămâia a fost întotdeauna un ingredient popular pentru deschiderea nuanței pielii. Prin urmare, o poți folosi pentru a prepara tratamente pentru petele de pe piele.

Cu toate acestea, este important să nu te expui la soare după ce utilizezi acest tonic cu lămâie, deoarece îți va crește riscul de arsuri solare și pete închise la culoare.

  • Cel mai bun moment pentru a aplica pe piele tonicul cu lămâie este seara.
  • Pur și simplu stoarce sucul dintr-o lămâie și amestecă-l cu puțină apă.

Hidratează-ți pielea cu aloe vera

După ce ți-ai exfoliat pielea cu zahăr și miere și ai aplicat tonicul cu lămâie, singurul lucru care ți-a rămas de făcut este să-ți hidratezi pielea.

Pentru ca pielea ta să se regenereze corect, este foarte important să o hidratezi cu cele mai bune ingrediente posibile. Una dintre cele mai populare și naturale plante hidratante este aloe vera.

Aloe vera este o plantă pe care toată lumea ar trebui să o aibă în casă. Este foarte utilă pentru orice tip de arsură.

  • Pentru a o folosi, taie pur și simplu una dintre frunze, despic-o și aplică gelatina direct pe zona afectată. Acest lucru va oferi o ameliorare imediată a arsurii, pe lângă hidratarea pielii.
  • După exfoliere, aplică gelul de aloe vera pentru a ameliora aspectul petelor de pe piele cât mai rapid posibil. Pentru a obține cele mai bune rezultate, aplică acest remediu în mod consecvent.

De asemenea, permite-i plantei de aloe vera să se absoarbă și să acționeze în mod corespunzător peste noapte. Aplicarea de aloe vera în timpul zilei poate fi dificilă, deoarece îți poți murdări hainele, iar gelul nu va fi corect absorbit în piele.

Frunză de aloe vera tăiată

Aloe vera ajută la regenerarea pielii, hidratând-o și calmând-o. Aplică gel proaspăt de aloe vera pe piele în mod constant pentru o recuperare mai rapidă a petelor provocate de expunerea la soare.

Îți recomandăm:

14 uleiuri naturale care oferă protecție solară

Cum să previi apariția petelor închise la culoare pe piele

În ciuda existenței tuturor acestor soluții naturale, este important să reiterăm că nu trebuie să te expui inutil la soare. Uneori, aplicarea de produse de protecție solară nu este suficientă.

Încearcă să-ți limitezi expunerea la soare și asigură-te că nu stai în bătaia razelor prea mult timp, mai ales în anotimpul cald. Cu toate acestea, cea mai bună opțiune este să te ferești complet de soare sau să porți haine cu protecție UV.

Trebuie să-ți pui următoarele întrebări: Aplic suficientă protecție solară? Folosesc oare un produs potrivit pentru tipul meu de piele?

De asemenea, nu uita de celelalte elemente care te pot proteja de soare. De exemplu, poartă ochelari de soare de calitate, pune-ți pe cap o pălărie și folosește un șal pentru a-ți acoperi umerii, etc. Pe scurt, aceste accesorii te vor ajuta să eviți apariția arsurilor provocate de soare și petele închise la culoare.

Apariția arsurilor solare nu numai că duce la dezvoltarea petelor închise la culoare, dar crește și riscul de a dezvolta cancer de piele. Prin urmare, protecția solară este foarte importantă. Există atât de multe opțiuni în zilele noastre, de ce să nu profiți de ele?

La urma urmei, prevenția este cel mai bun remediu!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Castañeda Gameros, Paola, & Eljure Téllez, Juliana. (2016). El cáncer de piel, un problema actual. Revista de la Facultad de Medicina (México)59(2), 6-14. Recuperado en 28 de junio de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0026-17422016000200006&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Domínguez, Ileana, Santana Gutiérrez, Odalis, Recio López, Orlando, & Fuentes Naranjo, Marilín. (2006). Beneficios del Aloe Vera l. (sábila) en las afecciones de la piel. Revista Cubana de Enfermería22(3) Recuperado en 28 de junio de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192006000300004&lng=es&tlng=es.
  • Suárez, S., & Jazmín, D. (2015). Plan para elaboración y comercialización de una crema corporal aclaradora, que contenga dióxido de titanio y extracto de limón, para mujeres que presenten hiperpigmentación, en la ciudad de Guayaquil (Bachelor’s thesis, Universidad de Guayaquil. Facultad de Ciencias Químicas).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.