Cum să includeți plante în decorul de Crăciun?
 

Cum să includeți plante în decorul de Crăciun?

O coroniță pe ușa de la intrare sau o vază cu flori în cameră sunt modalități de a include natura în decorul de Crăciun. Să învățăm diferite moduri de a decora cu plante!
Cum să includeți plante în decorul de Crăciun?

Ultima actualizare: 30 decembrie, 2022

Decorul de Crăciun cu plante nu se demodează niciodată. Această tradiție variază de la simple detalii până la ornamente destul de elaborate, în care piesele naturale au o mare relevanță. Cu puțină creativitate, puteți crea scene de Crăciun cu plante ornamentale și alte materiale, potrivite pentru a captiva privirile invitaților la petrecerile din decembrie.

Luminile, panglicile, florile și fructele sunt câteva elemente care pot fi adaptate pentru a decora casa în stil tradițional sau original, în funcție de preferințe.

Plante în decorul de Crăciun: se potrivesc?

Plantele sprijină atmosfera de Crăciun. Totuși, tendința este de a le completa cu accesorii care fac aluzie la sărbătoare, ceea ce oferă eleganță amenajării interioare acasă, la birou sau în orice loc căruia vreți să-i dați o notă specială.

În plus, plantele sporesc starea de bine, filtrează aerul și creează un mediu natural care crește calitatea decorului, așa cum se arată într-un articol publicat de ABC.

În ghivece, atârnate și uneori amestecate cu versiuni artificiale, plantele fură toate privirile în luna decembrie.

Sfaturi pentru a include plante în decorul de Crăciun

Pentru a decora cu plante nu este suficient să folosiți un brad natural și să-l umpleți cu luminițe. Există și alte modalități interesante!

Poinsettia

Denumirea taxonomică a acestui arbust tropical este Poinsettia și, din cele mai vechi timpuri, a fost considerat planta caracteristică Crăciunului. Potrivit Acta Biológica Marisiensis, specia prezintă variații de culoare în sezonul rece.

Arbuștii Poinsettia sunt comercializați cu retardanți de creștere, astfel încât să își păstreze aspectul sănătos și decorativ. În afară de roșu, există și nuanțe de alb, galben și violet. Dacă alegeți exemplare relativ mici, le puteți pune în ghivece în mijlocul unei mese sau pe balcon.

Floare în brad
Poinsettia a fost întotdeauna inclusă în decorațiunile de Crăciun.

Coronițe pe uși

Coronițele de Crăciun sunt strâns legate de Advent. După cum explică National Geographic, aceste ornamente simbolizează credința și dragostea veșnică pentru Dumnezeu, precum și afecțiunea față de ceilalți.

Sunt un cerc realizat din crengi de brad, arbore asociat cu speranța și viața. Cele așezate pe masă au câte patru lumânări, o panglică roșie și mere ca promisiune de mântuire.

Folosirea acestor coronițe este o modalitate frumoasă de a decora casa de Crăciun.

Piese centrale

Aranjarea mesei în acest sezon este foarte importantă:

  • Coșuri: umplerea coșurilor de răchită cu conuri de pin și ramuri de brad este de mare efect. Dacă dimensiunile permit acest lucru, adăugați un arbust Poinsettia.
  • Dulciuri: un bol de sticlă umplut cu dulciuri este perfect dacă înconjurați exteriorul bazei cu o creangă de vâsc.
  • Crengi: există diverse crengi provenit de la plante ornamentale, care arată excelent pe masa de Crăciun.
  • Lumânări: faceți o fântână care să aibă în mijloc o lumânare mare, cu miros plăcut. Adăugați sclipici și steluțe.

Pini miniaturali

Pe lângă bradul de Crăciun, pinii minusculi din colțurile casei arată excelent. Acești copaci în miniatură garantează o notă fantastică în decorul de Crăciun. Dacă preferați pinii artificiali, există modele scăldate într-un fel de zăpadă, cu un efect deosebit.

Decorațiune de Crăciun
Pinii mici pot fi amplasați în colțurile casei pentru a aduce atmosfera de sărbătoare în orice loc.

Ornamente cu ghinde

Ghirlandele cu ghinde arată grozav la ferestre, pe pervaz sau pe o masă. Se remarcă prin naturalețe și se adaptează la orice decor de Crăciun.

Vaze transparente

Vazele transparente pline cu bile aurii, roșii sau verzi, ghinde și crenguțe de brad arată excelent. Iluminarea lor cu LED-uri le face să pară magice.

Romantism cu vâsc

Vâscul are un rol aparte în tradițiile de sărbători. Revista Architectural Digest menționează faptul că această plantă este folosită ca să atragă norocul. Cum se folosește? Agățați vâscul în partea de sus a ușii sau chiar de tavan.

Plante tradiționale în decorul de Crăciun
Tradițiile asociate cu vâscul de Crăciun sunt esențiale pentru un decor clasic.

Ramuri uscate

Unii oameni preferă această alternativă, având în vedere că frigul afectează multe specii de plante. Ramurile de brad și eucalipt sunt folosite pentru a crea diverse decorațiuni, adăugând accesorii festive.

Plante în decorul de Crăciun

Doar pentru că este iarnă, nu înseamnă că trebuie să avem un Crăciun fără plante. Chiar și aranjamentele cu flori proaspete arată minunat.

Violetele, crinii și ghioceii persani servesc drept ornamente pentru Ajunul Crăciunului. Și trandafirii sunt protagoniști ai acestei sărbători; secretul este să alegeți culori, parfumuri și soiuri care se pretează tematicii decorului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.