10 sfaturi pentru a face cele mai bune fotografii de Crăciun
 

10 sfaturi pentru a face cele mai bune fotografii de Crăciun

Fotografiile de Crăciun sunt speciale pentru că ne dorim să eternizăm prin imagini o noapte plină de emoții și sentimente foarte puternice. Urmați aceste sfaturi pentru a evita eșecul.
10 sfaturi pentru a face cele mai bune fotografii de Crăciun

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Ajungem la sfârșitul anului și adunările de Crăciun umplu ultimele pagini ale agendei. În plus, decorul acestei perioade speciale se vede în fiecare colț al oricărui oraș și sat din lume. Acesta este motivul pentru care dorim să împărtășim cu voi câteva sfaturi pentru a face cele mai bune fotografii de Crăciun.

Luminile, ornamentele și copacii de pretutindeni ne invită să facem poze care imortalizează momentele magice. Experiențele rămân pentru totdeauna vii într-o imagine frumoasă.

Sfaturi pentru a face cele mai bune fotografii de Crăciun

Vestea bună este că nu trebuie să fii expert în fotografie pentru ca fotografiile de Crăciun să fie perfecte. Va trebui doar să folosim toate resursele pe care ni le oferă această perioadă a anului.

Pe de altă parte, anticipăm că nu va fi ușor să-i adunăm pe toți pentru o fotografie de grup. Unii preferă să nu apară în instantanee pentru că nu se simt confortabil. În acest caz, alte tipuri de gadget-uri vor trebui folosite pentru a-i motiva să participe.

1. Pregătiți echipamentul

Pentru început, vă sugerăm să vă pregătiți echipamentul și accesoriile de care ați putea avea nevoie. Fie că aveți un aparat profesional sau un telefon mobil, există elemente care nu pot lipsi:

  • Baterii: bateria încărcată 100% și una în plus.
  • Card de memorie: luați unul cât mai mare, deoarece nu se știe câte fotografii pot fi făcute într-o noapte.
  • Altele: trepied, lentile și cârpe de curățat.

2. Folosiți luminile de Crăciun cu grijă

Pentru ca fotografiile cu luminițele de Crăciun să arate bine, utilizați modul de măsurare spot și deschideți diafragma până la capăt. În mod ideal, ar trebui să folosiți trepiedul de cât mai multe ori posibil pentru a obține stabilitate.

Pe de altă parte, nu abuzați de fotografiile cu lumini și decorațiuni puternice, deoarece puteți pierde originalitatea. Puteți face fotografii în care portretele sunt elementul principal. Eliminați prezența luminilor, făcându-le neclare. Această tehnică este cunoscută sub numele de bokeh. Efectul de estompare este utilizat într-o parte a imaginii care este în afara profunzimii câmpului.

3. Faceți fotografii afară

Străzile, trotuarele și grădinile private vă oferă fotografii incredibile. De exemplu, fotografiile de noapte sunt foarte speciale pentru că zăpada mărește nivelul de lumină și rezultatul este excelent. Viteza obturatorului poate fi mai mică de 1/15. Folosiți un trepied. Luminile cu accent strălucitor care contrastează cu întunericul cerului nopții vor oferi fotografii cu aspect profesional.

Care este cel mai bun moment pentru a face fotografii în spații deschise? La apus. Există un echilibru perfect între luminozitatea accesoriilor de decor și umbra lăsată de recenta absență a soarelui.

Persoană care se roagă

4. Reglați utilizarea blițului

În raport cu punctele anterioare, atunci când nu utilizați blițul, viteza obturatorului ar trebui să fie mai mică decât de obicei. Blițul poate ilumina fețele în anumite contexte în care lumina din jur este insuficientă.

Cu toate acestea, dacă fotografiați oameni lângă bradul de Crăciun, cu siguranță luminile vor deschide imaginea. Lucrul grozav la fotografia digitală este că puteți vedea rezultatul pe loc.

5. Captați spontaneitatea emoțiilor

Captați spontaneitatea unui zâmbet, complicitatea dintre doi oameni. Să ne amintim că sunt întâlniri foarte speciale care trezesc sentimente diverse. Ideal este să le captăm chiar în momentul în care apar.

6. Folosiți modul de noapte

Camerele profesionale și telefoanele mobile oferă opțiunea modului de noapte. După ce l-ați selectat, opriți blițul pentru a scoate în evidență strălucirea decorațiunilor de Crăciun. Dacă îl porniți, luminile de sărbători nu vor fi vizibile, iar accentul va cădea pe obiectele cele mai apropiate.

7. Opriți balansul de alb

Această funcție neutralizează acele culori care sunt foarte puternice și le oferă, în schimb, o culoare digitală. În cazul fotografiilor de Crăciun, luminile ar putea deveni foarte slabe dacă nu dezactivați balansul de alb pe care îl au unele camere.

8. Fotografiați artificiile

Există câteva trucuri pentru a surprinde momentul magic în care cerul se umple de culori grație artificiilor. Pe telefonul mobil, utilizați modul rafală și HDR. În acest fel, puteți face mai multe fotografii în același timp. În cazul camerei profesionale, sensibilitatea ISO trebuie să fie mare (mai mult de 200).

Sfaturi pentru a face cele mai bune fotografii

9. Căutați detaliile

De multe ori, un detaliu poate părea nesemnificativ, dar se transformă într-o fotografie prețioasă care a reușit să surprindă esența momentului. Un ornament de Crăciun, o iesle, un accesoriu. Cu siguranță veți găsi detaliile perfecte.

10. Selectați și editați fotografiile

Acesta este unul dintre sfaturile pentru a realiza cele mai bune fotografii de Crăciun. Este un post-proces necesar.

După ce se termină seara, vine partea de selecție și editare foto. Există diferite programe care vă vor ajuta să gestionați tema luminilor, umbrelor și culorilor de Crăciun. De asemenea, există filtre comune care pot fi aplicate.

Sfaturi pentru a face cele mai bune fotografii de Crăciun: concluzie

Sperăm să vă bucurați de seri grozave la aceste petreceri, alături de cei dragi. Recomandarea noastră finală este să nu vă pierdeți atenția asupra a ceea ce contează cu adevărat.

S-ar putea să nu obțineți o fotografie a întregului grup, dar veți surprinde expresii de afecțiune. Ideea este să imortalizăm emoțiile din această noapte specială.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Marchezotti, E., & May Cardiff, J. Fotografía.
  • López-Menchero Bendicho, V. M., Marchante-Ortega, A., Vincent, M. L., Cárdenas Martín-Buitrago, J., & Onrubia Pintado, J. (2017). Uso combinado de la fotografía digital nocturna y de la fotogrametría en los procesos de documentación de petroglifos: el caso de Alcázar de San Juan (Ciudad Real, España). Virtual Archaeology Review.
  • Birkitt, M. (1999). El libro completo de la fotografía. Ediciones AKAL.
  • Kelby, S. (2012). El libro de la fotografía digital. Peachpit Press.
  • Guasco, I. (2012). Técnicas de fotografía profesional. USERSHOP.
  • Marín Amatller, A. (2012). Manual de fotografía digital.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.