7 fotografii cu bebelușul tău de nelipsit din album - Doza de Sănătate
 

7 fotografii cu bebelușul tău de nelipsit din album

Fotografiile sunt o modalitate excelentă de a imortaliza evenimentele unice, cum ar fi venirea pe lume a copilului tău, „premierele” din viața lui și cele mai importante momente. Află din articolul de față care sunt mai exact momentele pe care ar trebui să le surprinzi cu aparatul foto. 
7 fotografii cu bebelușul tău de nelipsit din album

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Fotografiile sunt o modalitate de a păstra pentru totdeauna clipele unice. Primele luni sau primii ani din viața copilului tău, aniversările sale, botezul sau chiar o zi obișnuită pe care ați petrecut-o împreună merită imortalizate. În acest articol, îți prezentăm 7 fotografii cu bebelușul tău care nu ar trebui să îți lipsească din album.

Prima băiță, prima dată când i-ai văzut chipul sau prima atingere sunt momente unice din viața ta de mamă. Dacă ești însărcinată cu primul copil și nu știi ce fel de poze ar trebui să îi faci bebelușului tău, îți prezentăm câteva recomandări în rândurile de mai jos.

Fotografii cu bebelușul tău pe care ar trebui să le incluzi în album

1. Poze din perioada prenatală

Ecografiile sunt fotografii cu bebelușul tău dinainte să se nască

Primele fotografii cu bebelușul tău ar trebui să fie cele care preced nașterea. Nu este nevoie să aștepți ca bebelușul să se nască pentru a începe să îl „pozezi” sau să surprinzi cu aparatul foto toate momentele premergătoare venirii sale pe lume.

De exemplu, primele poze cu micuțul tău sunt chiar ecografiile făcute în timpul sarcinii, inclusiv cea în care ți-a fost dezvăluit sexul său.

O altă idee ar fi să pozezi viitoarea cameră a celui mic, jucăriile care îl așteaptă, dar și burtica ta în diverse stadii ale sarcinii.

2. Informații de la naștere

Poți imortaliza o amintire minunată chiar de la naștere, notând, în același timp, anumite informații de bază, cum ar fi: ora la care s-a născut bebelușul, greutatea, înălțimea, primele hăinuțe purtate și prima întâlnire cu tine. Aceste fotografii sunt mai puțin obișnuite, însă poți fi chiar tu o inovatoare.

Dacă îți dorești mai mult decât o simplă fotografie, poți alege să filmezi naștereaO persoană pricepută la filmările video poate surprinde momentul în care micuțul vine pe lume.

Dacă naști acasă, este mai ușor să duci la bun sfârșit acest plan. Însă dacă nașterea are loc într-un centru medical, va trebui să ceri permisiunea persoanelor avizate.

3. Fotografii cu bebelușul tău alături de familie

Fă fotografii cu bebelușul tău alături de întreaga familie

Fiecare persoană din familie își va dori o poză cu noul membru. Poți face poze de grup, cu fiecare persoană în parte sau cu rude grupate după anumite criterii. 

Unele mame vor să pozeze bebelușul alături de frații săi, apoi din nou cu verișorii, cu unchii și mătușile, o poză cu bunicii și, bineînțeles, cireașa de pe tort, o fotografie memorabilă a bebelușului cu părinții săi.

Familia este darul cel mai de preț! Pozele pot evoca cele mai frumoase amintiri ale primei întâlniri a micuțului cu întreaga sa familie. Trebuie să faci aceste fotografii cu bebelușul tău pentru a surprinde fericirea de pe chipul fiecărui membru al familiei la întâlnirea cu cel mic.

4. Detaliile: amintiri pentru totdeauna

Gingășia bebelușilor se datorează faptului că sunt atât de mici. Fiecare părticică a trupușorului lor este adorabilă, de la năsuc până la piciorușe. Imortalizează aceste detalii cu aparatul foto.

Păstrează amintirea imaginii sale din primele zile de viață, când abia putea să își deschidă ochii și când ți-a apucat pentru prima oară mâna cu degețelele sale minuscule.

Îți recomandăm să citești și:

8 obiceiuri greșite în îngrijirea bebelușilor

5. Fotografii cu bebelușul tău pe măsură ce crește

Fă fotografii cu bebelușul tău când zâmbește

Cele mai prețioase fotografii cu bebelușul tău trebuie să ilustreze modul în care acesta crește și se schimbă în timpPoți face o poză cu el/ea în același loc și în aceeași poziție la fiecare șase luni. Îți poți închipui cum va arăta la 6 ani?

Câte diferențe uimitoare vei observa între această poză și prima pe care ai făcut-o! Partea cea mai bună este că poți recrea tot acest parcurs cu fotografii unice.

6. Gesturi și expresii faciale

La fel ca orice om, fiecare bebeluș are propriile sale gesturi și expresii. Când își scoate limba într-un mod ciudat, se încruntă, râde necontrolat sau are chiar o figură nervoasă, scoate repede aparatul foto.

Imortalizează prin poze toate aceste momente și gesturi care sigur îl vor amuza pe copilul tău când va crește mare, iar ție îți vor încălzi sufletul.

7. Primele dăți

Fă fotografii cu bebelușul tău când face primii pași

Primele dăți! Cu siguranță aceste fotografii cu bebelușul tău nu trebuie să lipsească din album. Primii pași, primul dințișor, prima dată când a mers în patru labe, prima felie de pepene, prima ieșire în parc sau prima gură de înghețată trebuie păstrate în imagini concrete pentru totdeauna.

În încheiere…

Atunci când faci fotografii cu bebelușul tău, cel mai important lucru nu este locația, camera foto sau unghiul din care faci poza, ci abilitatea de a surprinde momentele și emoțiile magice. Fii cât se poate de creativă.

Pozează-ți bebelușul în diferite ipostaze și bucură-te de toate fotografiile făcute. Haide, mămico, nu mai sta pe gânduri! Developează-le, pune-le în ramă sau fă un album. Cum vrei tu! Ideea este că, atunci când se naște, în ochii bebelușului tău apare, de asemenea, o „fotografie” nouă și frumoasă: tu. 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.