Fursecuri de Crăciun pe care le poți prepara în compania copiilor
 

Fursecuri de Crăciun pe care le poți prepara în compania copiilor

Urmează să vă învățăm o serie de rețete pentru a pregăti fursecurile de Crăciun împreună cei mici!
Fursecuri de Crăciun pe care le poți prepara în compania copiilor
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Coacerea fursecurilor de Crăciun este obișnuită în multe case. Puteți profita de acest moment pentru a introduce copiii în sarcinile de copt și gătit, astfel încât, încetul cu încetul, să se familiarizeze cu diferite ingrediente și texturi. Acest lucru este indicat pentru a genera obiceiuri alimentare bune. Prin urmare, vă vom oferi o serie de rețete de fursecuri de Crăciun pe care le puteți prepara în compania copiilor.

Rețineți că nu trebuie să abuzați de prăjiturile de Crăciun. Deși este adevărat că aportul lor ocazional nu provoacă daune, acestea ar trebui rezervate momentelor de sărbătoare. Ca regulă generală, dieta trebuie să se bazeze pe consumul de produse proaspete cu densitate nutritivă mare.

Fursecuri de Crăciun cu cireșe

Cireșele se remarcă prin conținutul de compuși antioxidanți, elemente care ajută la prevenirea dezvoltării unor patologii cronice și complexe. Acest lucru se datorează faptului că neutralizează formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile corpului.

Ingrediente

Pentru a face fursecuri cu cireșe, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 250 de grame de făină
 • 2 linguri de drojdie
 • 120 de grame de unt
 • 120 de grame de zahăr pudră
 • 2 ouă
 • 1 lingura esență de vanilie
 • Cireșe confiate
Turtă dulce decorată

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Puneți untul într-un bol împreună cu zahărul și bateți ambele ingrediente.
 2. Adăugați ouăle unul câte unul în timp ce amestecați. Obiectivul este realizarea unui amestec omogen.
 3. Adăugați esența de vanilie pentru a spori aroma finală a fursecurilor.
 4. Adăugați făina în bol. Trebuie cernută pentru a evita formarea de cocoloașe care ar putea altera textura. La fel se procedează și cu drojdia, element care va face fursecurile mai pufoase.
 5. Tăiați fursecurile și coaceți-le pe o tavă cu hârtie de copt pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade Celsius.

Fursecuri cu smântână de Crăciun

Fursecurile cu smântână sunt clasice. Sunt ușor de făcut și gustul lor este pe placul tuturor. Nu este nevoie de multe ingrediente sau de mult timp pentru a obține un rezultat fantastic.

Au destule zaharuri adăugate. Acest element are o influență semnificativă asupra nivelului de glucoză din sânge, potrivit unui studiu publicat în Nutrients, așa că trebuie consumate cu moderație.

Ingrediente

Ingredientele necesare pentru prepararea fursecurilor sunt următoarele:

 • Smântână proaspătă
 • Zahăr
 • Făină

Este important să se folosească întotdeauna aceleași linguri de zahăr ca de smântână. Făina trebuie folosită în raport cu cantitatea celor doua ingrediente menționate, întrucât obiectivul este realizarea unui aluat consistent.

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Puneți aceeași cantitate de smântână și zahăr într-un bol și amestecați bine.
 2. Cerneți făina pentru a preveni formarea de cocoloașe mai târziu. Cantitatea de făină va depinde de cantitatea de zahăr și smântână: se adaugă făină până când aluatul are o anumită consistență.
 3. Puneți rezultatul într-o pungă de patiserie.
 4. Formați fursecuri individuale și puneți-le într-o tavă pe hârtie de copt.
 5. Coaceți-le timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius. Sunt ideale alături de o infuzie, o cafea sau o ciocolată caldă.
Rețetă de fursecuri de Crăciun

Fursecuri cu ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai benefice condimente. Printre altele, este capabil să stimuleze pierderea în greutate. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în revista Critical Reviews in Food Science and Nutrition. Reușește să exercite un efect puternic asupra metabolismului prin creșterea consumului zilnic de energie.

În plus, ghimbirul este un element care are legătură cu menținerea sănătății. Ține sub control mecanismele inflamatorii și oxidative și stimulează funcția imunitară. Dacă este consumat în mod regulat, previne bolile infecțioase.

Ingrediente

Ingredientele de care veți avea nevoie pentru a pregăti fursecurile de Crăciun sunt următoarele:

 • 125 de grame de unt la temperatura camerei
 • 125 de grame de zahăr brun
 • 180 de grame de făină
 • 1 gălbenuș de ou
 • Tot laptele
 • Coaja a 2 lămâi
 • 1 lingura de ghimbir măcinat
 • O linguriță de drojdie
 • O linguriță de zahăr vanilat
 • Sare

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Puneți untul într-un bol împreună cu zahărul. Este important ca acest prim ingredient să fie la temperatura camerei. Apoi, bateți totul.
 2. În același timp, bateți zahărul vanilat cu gălbenușul de ou.
 3. Puneți faina cernuta și pudra de ghimbir într-un alt bol.
 4. Puțin câte puțin, începeți să încorporați cele două amestecuri, fără să opriți niciodată amestecarea. Când obțineți o textură omogenă, adăugați puțin lapte.
 5. Presărați făină pe o suprafață de lucru și începeți să lucrați aluatul cu mâinile.
 6. Cu ajutorul unui sucitor, creați o foaie subțire și tăiați fursecurile cu un element potrivit, dându-le forme tipice de Crăciun.
 7. Coaceți fursecurile timp de 15 minute la 180 de grade Celsius într-o tavă cu hârtie de copt.

Faceți fursecuri de Crăciun cu copiii

După cum ați văzut, există multe opțiuni pentru a pregăti fursecurile de Crăciun cu copiii. Rețetele pot varia, iar opțiunea perfectă poate fi aleasă în funcție de timp și resursele disponibile. În niciun caz nu veți avea nevoie de un efort mare sau de o tehnică culinară specială pentru a obține un rezultat excelent și gustos.

Amintiți-vă că este esențial să le impuneți copiii obiceiuri alimentare sănătoase încă din primele etape de viață. Implicarea lor în bucătărie de la o vârstă fragedă este o idee excelentă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Hegazy, A. M., El-Sayed, E. M., Ibrahim, K. S., & Abdel-Azeem, A. S. (2019). Dietary antioxidant for disease prevention corroborated by the Nrf2 pathway. Journal of complementary & integrative medicine16(3), /j/jcim.2019.16.issue-3/jcim-2018-0161/jcim-2018-0161.xml. https://doi.org/10.1515/jcim-2018-0161
 • Ojo O. (2019). Dietary Intake and Type 2 Diabetes. Nutrients11(9), 2177. https://doi.org/10.3390/nu11092177
 • Maharlouei, N., Tabrizi, R., Lankarani, K. B., Rezaianzadeh, A., Akbari, M., Kolahdooz, F., Rahimi, M., Keneshlou, F., & Asemi, Z. (2019). The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Critical reviews in food science and nutrition59(11), 1753–1766. https://doi.org/10.1080/10408398.2018.1427044

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.