12 cadouri ecologice pentru Crăciun
 

12 cadouri ecologice pentru Crăciun

Sărbătorile sunt o perioadă de generozitate, dar și de consum. Oferiți de Crăciun unul dintre aceste 12 cadouri care ajută la protejarea mediului!
12 cadouri ecologice pentru Crăciun

Ultima actualizare: 07 decembrie, 2021

A fi generoși și a oferi cadouri în perioada sărbătorilor nu ar trebui să încurajeze consumul excesiv. Există alternative pentru a pregăti cadouri ecologice pentru Crăciun. Inspirați-vă din această listă pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la poluarea pe care sărbătorile o produc an de an. Renunțați la cheltuielile de prisos care dăunează mediului!

Cadouri ecologice pentru Crăciun

Crăciunul este din ce în ce mai aproape și odată cu el și preocuparea pentru cadourile tradiționale. Cu toate acestea, în ciuda bucuriei pe care o aduce, este o perioadă de consum extrem.

Apar o mulțime de gunoaie inutile care ajung să afecteze planeta. Descoperiți în această listă 12 cadouri ecologice pentru Crăciun pe care să le oferiți pentru a proteja mediul!

1. O zi în mijlocul câmpului

Cadourile nu sunt doar materiale. De multe ori, cele mai bune cadouri pot fi o experiență.

Dacă vreți să-i surprindeți pe cei dragi cu o surpriză originală, invitați-i o după-amiază în liniștea naturii. Aduceți fructe și mâncare și nu uitați să ridicați gunoiul când plecați.

Cuplu care pregătește cadouri ecologice pentru Crăciun

2. Felicitări „plantabile”

Milioane de felicitări de Crăciun sunt trimise și aruncate în fiecare an, ocupând spațiu inutil în gropile de gunoi. O idee bună de a da o a doua viață acelor mesaje speciale este să oferiți felicitări cu semințe înăuntru care să poată fi plantate mai târziu. Veți vedea cum cuvintele pot deveni viață.

3. Natură

În loc să oferiți un buchet ale cărui flori sunt deja moarte, dăruiți un pin mic, o plantă sau o floare terapeutică în ghiveci. Dacă doriți să duceți detaliile la nivelul următor, adăugați accesorii de sărbători.

4. Dulcețuri și deserturi de casă

Una dintre cele mai delicioase moduri de a ne exprima dragostea față de ceilalți este atunci când gătim ceva pentru ei cu dăruire. Prăjiturile, ciocolata, dulcețurile sau compoturile sunt o idee bună de cadou în acest sezon de sărbători.

Le puteți personaliza cu mesajul dorit. Căutați rețetele preferate și coaceți aluatul!

5. Săpunuri handmade

Dacă sunteți fani ai aromoterapiei și cunoașteți importanța băilor fierbinți pentru relaxarea mintală și corporală, un săpun de casă făcut cu uleiurile esențiale preferate este un cadou ecologic grozav pentru cei dragi. Amestecați parfumurile și ingredientele preferate pentru a crea un săpun exclusivist și personalizat.

6. Termosuri și cutii de prânz reutilizabile

Această idee este perfectă pentru a ajuta la reducerea consumului de plastic atunci când suntem departe de casă. A transporta apa și mâncarea în termosuri  și cutii de prânz reutilizabile realizate din material reciclat înseamnă că nu trebuie să cumpărăm alimente ultraprocesate pentru a ne potoli foamea.

7. Tacâmuri din bambus

Un cadou ideal pentru cei cărora le plac cu adevărat călătoriile și viața în deplasare. Tacâmurile din bambus sunt una dintre cele mai bune alternative pentru înlocuirea materialelor poluante, precum plasticul. În plus, datorită biodegradabilității, au capacitatea de a se descompune în aproximativ cinci luni.

8. Evitați să oferiți fast fashion

A merge la un mare lanț de magazine și a cumpăra primul lucru care ne atrage atenția poate fi o modalitate ușoară de a obține un cadou bun de Crăciun. Cu toate acestea, prețul plătit de mediu este mare. Industria modei este a doua cea mai poluantă din lume.

9. Oferiți cadouri făcute acasă

Este adevărat că nu toți oamenii au aceeași creativitate sau abilități manuale, dar cadourile de Crăciun merg dincolo de asta: dragostea și atenția contează.

Eșarfele, căciulile, colierele și brățările sunt ușor de făcut și o parte din voi va fi alături de acea persoană specială de fiecare dată când le poartă.

10. Folosiți hârtie reciclată pentru ambalare

Emoția de a deschide un cadou de Crăciun este magică. Cu toate acestea, după ce cadourile sunt despachetate, majoritatea ambalajelor și hârtiei decorative ajung la gunoi, creând deșeuri inutile. Folosind hârtie reciclată, oferim o a doua șansă unui lucru care a fost util în trecut.

11. O bicicletă

Bicicleta este un mijloc de transport nepoluant. În plus, ajută la menținerea sănătății generale, ciclismul fiind un excelent exercițiu cardiovascular. Protejează mediul înconjurător și sănătatea celor dragi.

Femeie pe bicicletă

12 . O căsuță pentru păsări

Dacă persoana căreia vreți să-i oferiți ceva de Crăciun are o grădină, o căsuță pentru păsări este o idee grozavă pentru a invita aceste frumoase creaturi înaripate să cânte lângă ea. Pe lângă faptul ca este un element decorativ pentru exterior, pasările se pot odihni și se pot proteja de ploaie.

Mai multe idei de cadouri ecologice pentru Crăciun

Dincolo de materialismul pe care îl aduc festivitățile, în acest moment este vorba despre a fi recunoscători pentru tot ce am primit pe parcursul anului, pentru oamenii care ne-au însoțit și pentru lecțiile pe care le-am învățat. Dacă nu aveți bani pentru un cadou, nu vă faceți griji. Oferiți momente frumoase, îmbrățișări și cuvinte de afecțiune celor dragi.

Inspirați-vă din aceste 12 idei de cadouri ecologice pentru Crăciun și protejați mediul înconjurător. Când mulți oameni întreprind acțiuni mici pentru a reduce poluarea, planeta apreciază acest lucru.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.