Cum să reduci gunoiul înainte de a-l produce - Doza de Sănătate
 

Cum să reduci gunoiul înainte de a-l produce

O amprentă ecologică este o măsură a impactului vieții umane asupra mediului. În acest articol, vei descoperi câteva lucruri simple pe care le poți face în fiecare zi pentru a reduce gunoiul înainte de a-l produce.
Cum să reduci gunoiul înainte de a-l produce

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Scăderea amprentei noastre ecologice, impactul nostru asupra mediului natural de pe Pământ este ceva ce putem cu toții reduce. Unul dintre principalele lucruri pe care le poți face în acest sens este gestionarea mai bună a deșeurilor pe care le produci acasă. Aceasta este una dintre cheile pentru prevenirea poluării și protejarea planetei. Descoperă în cele ce urmează cum să reduci gunoiul înainte de a-l produce!

Există câteva lucruri foarte simple pe care le poți face în fiecare zi pentru a ajuta lumea să fie un loc mai curat și să producă cea mai mică cantitate de deșeuri posibilă.

Cum să reduci gunoiul înainte de a-l produce?

Cum să reduci gunoiul menajer

Reducerea deșeurilor pe care le produci este o modalitate de a preveni nevoia etapelor reciclării și reutilizării, precum și poluarea.

Cu siguranță ai auzit despre cei trei R: reducerea, reutilizarea și reciclarea. Acestea sunt trei puncte cheie pentru protejarea mediului.

Cu toate acestea, primul este probabil cel mai important. Dacă reduci deșeurile, celelalte două etape nu vor fi necesare. Dacă încetezi să produci anumite tipuri de gunoi sau cel puțin reduci cantitatea lor la minim, nu va trebui să reutilizezi sau să reciclezi.

Adoptarea unor obiceiuri corecte care duc la reducerea cantității de gunoi este întotdeauna o opțiune mai bună decât luarea de măsuri pentru repararea pagubelor. Din aceste motive, reducerea deșeurilor este de fapt primul pas pentru protejarea planetei.

Cumpărături responsabile

Primul lucru de luat în considerare atunci când te gândești cum să reduci gunoiul este importanța cumpărării responsabile. Bunurile care sunt în prezent pe piață sunt din ce în ce mai des de unică folosință. În zilele noastre, majoritatea obiectelor sunt pur și simplu utilizate și aruncate.

Este necesar să fii un consumator responsabil, ceea ce înseamnă să cumperi doar lucrurile de care ai nevoie și să te asiguri că acestea sunt de bună calitate. Devenind un consumator rațional și conștient, vei evita producerea deșeurilor.

Excesul de ambalaje

Cum să reduci gunoiul din plastic

Excesul de ambalaje din plastic are un impact ridicat asupra mediului, deoarece generează un volum mare de deșeuri.

Un alt lucru pe care îl poți face pentru a reduce deșeurile este să analizezi ambalajul produselor pe care te gândești să le cumperi. Există produse care vin cu ambalaj în exces, lucru care este absolut inutil. În mod ideal, ar trebui să cumperi produse fără ambalaje sau cu ambalaje minime și, desigur, să ai la tine întotdeauna pungi refolosibile pentru a evita pungile din plastic.

Este de preferat să alegi produse cu ambalaje din carton sau hârtie și recipiente din sticlă.

Aparate și dispozitive electronice

În ceea ce privește aparatele electrice, oamenii tind să le arunce odată ce se defectează, în loc să încerce mai întâi să le repare. În mod ideal, ar trebui să cumperi aparate de bună calitate, care să te țină o viață întreagă. Dacă se strică, ar trebui să angajezi un meseriaș pentru a vedea dacă acestea pot fi reparate.

Dacă aparatele și dispozitivele electronice nu pot fi reparate, atunci o alternativă bună este să le duci la diverși comercianți. Multe magazine de aparate și dispozitive electronice primesc aparate vechi la schimb, deoarece pot reutiliza unele dintre piesele lor. Dacă acest lucru nu este posibil, o altă opțiune este să le duci la unul dintre centrele de reciclare ale orașului tău.

A doua șansă

Bărbat care reciclează plastic și hârtie

Înainte de aruncarea obiectelor, ar trebui să te întrebi întotdeauna dacă pot fi refolosite.

Există multe lucruri pe care poate nu le mai folosești, dar sunt în stare bună. Înainte de a le arunca la gunoi, este important să iei în considerare dacă ar putea fi utile pentru altcineva. De exemplu, poți schimba îmbrăcăminte și alte obiecte cu prietenii și familia.

De asemenea, mulți comercianți promovează posibilitatea de a oferi obiectelor o a doua șansă. Există site-uri web specializate care funcționează ca piețele tradiționale. Aceste site-uri web oferă, de asemenea, posibilitatea de a cumpăra lucruri la prețuri foarte mici.

Cum să reduci gunoiul alimentar și risipa

O modalitate bună de a reduce risipa de alimente este să consumi produse proaspete realizate local. Acestea au în general și mai puține ambalaje.

În ceea ce privește ambalajul, cel mai bine este să optezi întotdeauna pentru recipiente de sticlă și nu de plastic. Mai mult, este de preferat să cumperi băuturi și produse de curățare în recipiente de capacitate mai ridicată.

A bea apă de la robinet este, de asemenea, o modalitate excelentă de a evita cumpărarea de sticle de plastic. Pentru a elimina posibilul calcar, există accesorii care pot fi instalate pe robinete pentru a oferi o apă mai sănătoasă și de calitate superioară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.