5 moduri de a-ți menține bucătăria impecabilă
 

5 moduri de a-ți menține bucătăria impecabilă

Iată câteva dintre cele mai bune modalități de a vă menține bucătăria impecabilă! Toate sunt foarte ușoare și simple, așadar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lipsa de timp.
5 moduri de a-ți menține bucătăria impecabilă

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Cu toții ne dorim să putem menține bucătăria impecabilă. Și, deși este adevărat că necesită un oarecare efort, nu întotdeauna durează atât de mult timp pe cât credem. Există soluții rapide și ușoare.

Este important de reținut că soluțiile rapide și ușoare pot proveni dintr-o varietate de surse: produse chimice speciale, trucuri, măsuri preventive și așa mai departe. Așa că, am decis să vă ajutăm să aveți o bucătărie impecabilă!

5 moduri de a-ți menține bucătăria impecabilă

1. Oțet alb

Trucul de curățare cu oțet alb este foarte popular. Oțetul alb face curățarea casei mult mai ușoară, deoarece face murdăria să alunece ușor. De fapt, a fost folosit în mod tradițional pentru curățarea tuturor tipurilor de suprafețe din băi și bucătării.

Cu toate acestea, trebuie avut grijă să nu-l amestecați cu alte substanțe chimice, deoarece se pot produce combinații toxice foarte dăunătoare sănătății.

Oțet pentru a menține bucătăria impecabilă

2. Filtrul hotei

Când curățăm bucătăria, ne concentram pe cele mai vizibile aspecte și, în general, uităm să avem grija de zonele pe care le folosim cel mai mult și care nu sunt atât de accesibile.

Una dintre ele este hota. Acest element, ca și cuptorul cu microunde și cuptorul, tinde să acumuleze multă grăsime. Soluția la această problemă este să scoatem cu grijă grătarul și să-l spălăm cu apă fierbinte și suc de lămâie cu oțet alb.

 

În timp ce grătarul se degresează și se dezinfectează, trebuie să avem grijă de interiorul hotei cu puțin amoniac sau un produs special pentru hote.

La sfârșitul curățeniei, vom observa că mirosul bucătăriei s-a îmbunătățit considerabil și că totul pare mai curat. Curățarea filtrului hotei trebuie făcută cel puțin o dată pe săptămână.

Gospodină care menține bucătăria impecabilă

3. Uscarea vaselor

O bucătărie impecabilă se reflectă și în starea vaselor. Prin urmare, este important să acordăm atenție modului în care tratăm acest detaliu. Pentru început, trebuie să ne uităm la elementul de scurgere: îl golim suficient de des sau lăsăm apa să se acumuleze? Ștergem vasele înainte de a le depozita sau le depozităm când sunt puțin umede?

Este posibil ca vasele să aibă pete de apă și chiar un anumit miros neplăcut. Din acest motiv, bucătăria, oricât de curata ar fi, nu arată impecabil.

Deci, pentru a remedia această situație, este necesar să lăsați vasele să aerisească bine și să se usuce înainte de a le pune deoparte. Este indicat să ștergeți întotdeauna vasele cu o cârpă uscată înainte de a le pune înapoi în dulap.

4. Dezinfectarea bureților

Când ustensilele de curățat nu sunt spălate corespunzător, acestea acumulează murdărie (în special grăsime) și un miros urât. Prin urmare, este necesar să le curățați și să le reînnoiți din când în când. Ideal ar fi să le schimbați cel puțin o dată pe lună (mai ales în cazul bureților pentru spălarea vaselor).

Care este cel mai rapid și mai eficient mod de a curăța periile, bureții și cârpele?

Produse de curățenie

 

Înainte de culcare, se pun într-un vas de sticlă cu puțină apa și alcool și se lasă așa peste noapte. Dimineața, vom avea ustensilele foarte curate și gata de folosit. Se recomandă efectuarea acestei operațiuni de 2 ori pe săptămână.

Este important să rețineți că aceste ustensile trebuie amplasate într-un loc în care să fie bine ventilate. În acest fel, se vor putea usca bine. Dacă le puneți pe o tavă, este important sa le scurgeți pentru a preveni acumularea apei. În acest fel, veți împiedica umiditatea să adăpostească ciuperci atât pe ustensile, cât și pe tavă.

Este clar că ustensilele murdare nu ne vor ajuta să menținem o bucătărie impecabilă. Dimpotrivă, vor îngreuna munca, de unde și importanța îngrijirii lor în mod corespunzător. În acest sens, curățarea defectuoasă va duce la îngrijirea necorespunzătoare a obiectelor.

Spălarea blatului de bucătărie

 

5. Scurgerea chiuvetei

Este normal ca unele resturi organice să alunece pe conducta chiuvetei. Această acțiune, în timp, poate face ca scurgerea să miroasă urât.

Pentru a evita acest lucru, putem recurge la două elemente foarte comune: zaț de cafea. Cum să-l folosim corect?

  1. În primul rând, curățăm chiuveta și ne asigurăm că nu o vom folosi mult timp (mai mult de o oră este ideal).
  2. Apoi, turnăm pe scurgere zațul de cafea pe care îl avem in cafetieră împreuna cu un jet de apă fierbinte.
  3. Trebuie doar să așteptăm să acționeze.

Acest truc poate fi folosit de câte ori vrem, întrucât este total inofensiv. În plus, lasă o aroma foarte plăcută, spre deosebire de alte produse.

O altă tehnică foarte simplă pe care o putem aplica des pentru a menține scurgerea liberă de orice obstacol organic este să turnăm 1 litru de cola și 4 linguri de bicarbonat de sodiu. Vom lăsa să acționeze 1 oră sau peste noapte.

Există multe trucuri pentru a curăța casa rapid și eficient. În funcție de tipul de murdărie și de suprafață, unele vor funcționa, iar altele nu. Din acest motiv, cel mai bine este să le încercați pe toate până când îl găsiți pe cel potrivit. În acest fel, veți putea menține bucătăria impecabilă.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.