10 lucruri pe care nu le cureți suficient - Doza de Sănătate
 

10 lucruri pe care nu le cureți suficient

Dacă există lucruri în casă pe care nu le cureți corect sau suficient de des, acest obicei prost poate ajuta bacteriile să se înmulțească. Află mai multe în acest articol!
10 lucruri pe care nu le cureți suficient

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Menținerea unei igiene adecvate în casă nu înseamnă neapărat că totul strălucește. Dacă nu cureți suficient unele zone cheie, cel mai probabil bacteriile se vor înmulți. Aruncă o privire pe următoarea listă pentru a vedea 10 lucruri pe care nu le cureți suficient!

10 lucruri pe care nu le cureți suficient

Lucruri pe care nu le cureți suficient în bucătărie
Ar trebui să acorzi o atenție deosebită curățeniei casei, de la colțuri la obiectele mai puțin evidente.

Înainte de a începe, este important să menționăm faptul că multe bacterii trăiesc în casă. De fapt, există probabil milioane de organisme minuscule care trăiesc zi de zi cu oamenii în casă. Deși nu toate reprezintă o amenințare, este bine să menții o igienă de bază pentru a preveni înmulțirea excesivă a acestora.

Unde se ascund bacteriile? Ei bine, sunt cu siguranță în aceste locuri:

  • Lavete și bureți de vase: Nu încerca să folosești prea mult timp același burete de vase. Acest obiect ,care este întotdeauna umed, este un habitat ideal pentru un număr mare de germeni. Din acest motiv, ar trebui să-l arunci după un timp scurt de folosire și să utilizezi unul nou. Dezinfectarea regulată este, de asemenea, o altă opțiune excelentă.
  • Perdele de duș: În mod ideal, ar trebui să cureți perdelele de duș la fiecare 15 zile. Deoarece poate fi o treabă foarte plictisitoare, cel mai simplu este să le pui în mașina de spălat cu apă călduță și niște prosoape. Pentru a îndepărta mucegaiul, bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt produse de curățare perfecte.
  • Toaletă: Deși s-ar putea să te surprindă, computerul și alte aparate pot fi chiar mai contaminate decât toaleta. Însă acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să o cureți cel puțin o dată la 7 zile. Iată un sfat: ridică și capacul atunci când speli vasul de toaletă și freacă-l folosind produse dezinfectante, inclusiv pe dedesubt.
  • Prosoape: La fel ca în cazul hainelor sau al cearșafurilor, celulele moarte se lipesc de prosoape, ceea ce înseamnă că se creează un mediu propice pentru bacterii și germeni. Din acest motiv, este mai bine să nu le folosești mai mult de trei zile.
  • Alte obiecte din baie: Spală bine fiecare parte a băii săptămânal. Începe cu faianța. Dacă o usuci de fiecare dată după ce faci duș, se va acumula mai puțină murdărie. În plus, ar trebui să clătești suporturile pentru săpun, geamul, oglinzile și, în general, toate suprafețele.

Alte elemente și zone care necesită curățare specială

Persoană care aspiră covorul
Există câteva zone și obiecte în casă pe care ar trebui să le cureți foarte des.
  • Așternuturi: Deși faci duș sau baie în fiecare zi, nu ar trebui să utilizezi aceleași așternuturi mai mult de o săptămână. Trebuie să te gândești la faptul că celulele moarte ale pielii se freacă în fiecare noapte de cearșafuri. Deși le poți scutura în fiecare zi, doar punerea lor în mașina de spălat cu apă caldă și detergent îți va garanta o curățare adecvată.
  • Podele: Curățarea podelei este relativă. Chiar dacă nu stai prea mult timp acasă ziua, este posibil să ai animale de companie. Sau poate a fost o zi ploioasă și ai intrat încălțat. În zonele comune, nu ar trebui să aștepți mai mult de o săptămână pentru a curăța și dezinfecta podelele.
  •  Clanțe și chei: Nu este bine să te gândești prea mult la numărul de bacterii care pot fi pe aceste obiecte obișnuite de uz casnic. Dacă nu le cureți suficient, există mai multe colonii de germeni care își fac casă pe aceste obiecte. Un dezinfectant puternic este alcoolul izopropilic.
  • Computer, mouse, telecomandă, telefon mobil: Oriunde pui mâinile, poți lăsa bacterii, germeni sau mucegai. Sau, și mai rău, poți lua bacterii pe mâini după ce atingi diverse obiecte. Îți recomandăm să utilizezi alcool pentru a curăța aceste articole cel puțin o dată pe săptămână.

De asemenea, nu uita faptul că mobilierul, covoarele și tapițeria trebuie aspirate des. Deși ar fi excesiv să le cureți în fiecare zi, dacă nu o faci suficient de des, vei deschide ușa bacteriilor și germenilor. Curățarea o dată pe săptămână este foarte eficientă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.