Cum să prepari un produs de curățare pentru mobilă - Doza de Sănătate
 

Cum să prepari un produs de curățare pentru mobilă

Pentru a prepara un produs de curățare pentru mobilă, nu ai nevoie de ingrediente scumpe. De fapt, unele sunt deja în dulapul tău. Sună interesant?
Cum să prepari un produs de curățare pentru mobilă

Ultima actualizare: 12 decembrie, 2022

Prepararea acasă a unui produs de curățare pentru mobilă are multe avantaje. În primul rând, economisești bani, deoarece vei utiliza numai ingrediente ecologice. În al doilea rând, vei fi sigur că vei folosi formule blânde care îți vor proteja mobilierul în timp ce îl vor dezinfecta. Sună bine?

Dacă observi că mobilierul tău arată tern sau este murdar, nu ezita să prepari un produs de curățare natural fabulos, care te va ajuta să îndepărtezi murdăria în timp ce oferă strălucire lemnului. Trebuie doar să combini 3 ingrediente simple pe care, de fapt, cei mai probabil le ai deja acasă. Încearcă și tu!

Cum să prepari un produs de curățare pentru mobilă din 3 ingrediente

Produs de curățare pentru mobilă cu lămâie
Combinația de ulei de măsline, lămâie și oțet va curăța orice suprafață.

Curățarea și întreținerea regulată a mobilierului este esențială pentru a menține obiectele în stare bună pe măsură ce timpul trece. În timp ce industria de curățare a dezvoltat o gamă largă de produse utile în acest scop, există și produse de curățare naturale care au efecte similare.

De fapt, tot mai mulți oameni aleg aceste alternative, deoarece nu conțin elemente chimice agresive, nu provoacă alergii și sunt ecologice. Vrei să faci un produs ecologic pentru mobilier? Îți vom oferi rețeta mai jos.

Ingrediente

Ustensile

 • Recipient adânc
 • Sticlă cu pulverizator
 • Pânză din microfibră

Mod de preparare

 • Mai întâi, ia recipientul curat și adânc și toarnă în el uleiul de măsline (poți folosi o marcă ieftină).
 • Apoi, adaugă uleiul esențial de lămâie și oțetul alb.
 • Amestecă bine ingredientele.
 • Pune produsul de curățare într-o sticlă cu spray.

Mod de utilizare

 • Pulverizează produsul pe obiectul de mobilier pe care vrei să-l cureți.
 • Lasă-l să stea 2 sau 3 minute și apoi spală-l cu o cârpă din microfibră.
 • Asigură-te că lași suprafața strălucitoare, fără pete.
 • Pentru rezultate mai bune, utilizează produsul de cel puțin două ori pe săptămână.

De ce să folosești acest produs de curățare pentru mobilă?

Gospodină care folosește un produs de curățare pentru mobilă natural
Utilizarea ingredientelor naturale înseamnă un impact mai mic asupra sănătății și mediului.

Există multe motive pentru care să folosești acest produs de curățare pentru mobilă în locul versiunilor convenționale pe care le vând magazinele. Deși versiunile cumpărate din magazin sunt foarte eficiente, acestea conțin substanțe chimice care nu sunt întotdeauna bune pentru sănătate.

Unele particule pot pătrunde chiar și în sistemul respirator, declanșând reacții alergice la copii și la persoanele sensibile. Preparând propriul produs de curățare pentru mobilier, vei sta departe de aceste substanțe chimice dăunătoare, folosind ingrediente 100% naturale.

Avantajele unui produs de curățare pentru mobilă natural:

 • Ingredientele sale sunt întotdeauna blânde și nu îți afectează sănătatea respiratorie sau a pielii.
 • Nu conține poluanți ai mediului.
 • Produsele de curățare naturale au o putere similară cu cea oferită de produsele convenționale. Acestea lasă suprafețele mobilierului curat, fără pete și dezinfectate.
 • În mod normal, acestea sunt mai rentabile decât produsele similare.

Ce face uleiul de măsline?

Utilizările medicale și gastronomice ale uleiului de măsline sunt cunoscute în întreaga lume. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu că uleiul de măsline este și un mare aliat pentru curățenie. Funcționează bine pe mobilier pentru a ajuta la îndepărtarea prafului, a reziduurilor alimentare și a petelor.

De asemenea, datorită compușilor săi uleioși, înmoaie lemnul și reduce aspectul tern pe care mobilierul îl capătă în timp. Din acest motiv, este de mare ajutor pentru lustruirea mobilierului vechi.

Ce face uleiul esențial de lămâie?

Acest ingredient natural este folosit în multe produse de curățare, atât naturale, cât și convenționale. Datorită conținutului său de acid citric, este perfect pentru îndepărtarea grăsimii, a murdăriei, a petelor dure și a mirosurilor neplăcute. În acest caz, este un agent de dezinfectare care oferă un miros plăcut mobilierului.

Ce face oțetul alb?

Fără îndoială, oțetul alb este unul dintre cele mai importante ingrediente atunci când prepari un produs de curățare pentru mobilier. Acest produs popular are zeci de utilizări în gospodărie, deoarece este dezinfectant și ajută la îndepărtarea tuturor tipurilor de murdărie.

De fapt, aplicarea acestuia pe mobilier ajută la menținerea materialelor în stare bună, oferind strălucire și protecție împotriva factorilor externi. În plus, la fel ca uleiul esențial de lămâie, este ideal pentru neutralizarea mirosurilor.

Nu ai încercat încă acest produs de curățare pentru mobilier? Urmează instrucțiunile pe care ți le-am oferit în acest articol și vei vedea efectele acestuia atunci când cureți mobilierul din piele și lemn. O să-l iubești!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.