Cum să cureți natural oțelul inoxidabil - Doza de Sănătate
 

Cum să cureți natural oțelul inoxidabil

Există multe modalități de a curăța articolele din casă fără a afecta mediul sau a te expune la substanțe chimice dure. Având în vedere acest lucru, vrem să-ți spunem cum să cureți oțelul inoxidabil în mod natural și ecologic.
Cum să cureți natural oțelul inoxidabil

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Oalele, tigăile și electrocasnicele tale din inox arată urât? Citește acest articol pentru a afla cum să le redai strălucirea fără a afecta mediul sau a te expune la substanțe chimice dure. Ca să cureți natural oțelul inoxidabil, nu este nevoie să folosești produse industriale. Deși formulele lor tind să fie eficiente, există o mulțime de alternative ecologice care oferă rezultate pozitive.

Oțelul inoxidabil este un material rezistent care, de obicei, se menține în formă bună în ciuda trecerii timpului. Cu toate acestea, nu este scutit de aspectul opac și murdar atunci când nu primește îngrijire și întreținere adecvată. Din fericire, poți să cureți natural oțelul inoxidabil.

De ce este important să cureți natural oțelul inoxidabil?

Vase din oțel inoxidabil
Când oțelul inoxidabil se murdărește, devine mai susceptibil la coroziune, ceea ce deteriorează materialul.

Înainte de a-ți explica cum să cureți oțelul inoxidabil folosind ingrediente naturale, dorim să subliniem de ce este atât de important să îl întreții corect. Acest material este utilizat în mod obișnuit în spații precum bucătăriile datorită rezistenței sale la căldură și coroziune.

Mai mult, spre deosebire de alte tipuri de metal, este mai durabil. Nu ruginește în contact cu apa și nici nu dezvoltă pete. Cu toate acestea, problema este faptul că se poate deteriora considerabil atunci când suprafața începe să acumuleze grăsime, praf și alte tipuri de murdărie.

Această situație împiedică cromul din oțelul inoxidabil să reacționeze optim la oxigenul din aer, împiedicându-l astfel să dezvolte stratul care îl protejează de rugină. Deci, atunci când oțelul inoxidabil nu primește un tratament adecvat, materialul devine vulnerabil la coroziune și uzură.

Ce putem face pentru ca acest lucru să nu se întâmple? Cum poți menține ustensilele de bucătărie din oțel inoxidabil fără cusur?

Mai jos, dorim să-ți sugerăm o tehnică simplă care îți permite să cureți oțelul inoxidabil în mod natural. Poți aplica tehnica oricărui articol care conține acest metal: tăvi, chiuvete, frigidere, blaturi, oale și tigăi, etc.

Cum să cureți natural și ecologic oțelul inoxidabil

Cum să cureți natural oțelul inoxidabil al chiuvetelor
Folosirea tehnicilor ecologice pentru curățarea oțelului inoxidabil garantează un impact mai mic asupra mediului.

Pe piață, poți găsi tot felul de produse care promit să redea strălucirea articolelor din oțel inoxidabil. Cu toate acestea, trebuie să reducem utilizarea substanțelor chimice dăunătoare mediului. Având în vedere acest lucru, mulți aleg să folosească produse de curățare naturale. Multe dintre ele le poți face acasă.

Vestea bună este că există o mulțime de ingrediente ecologice pentru curățarea oțelului inoxidabil. Acestea nu costă foarte mulți bani și oferă rezultate excepționale. În plus, le poți folosi pe orice tip de ustensilă sau suprafață care conține acest metal.

Deci, ești gata să începi? Ia notițe!

Materiale necesare

  • 2 linguri de ceară de albine
  • 1 lingură de sare grosieră
  • Detergent de vase (după cum este necesar)
  • Sucul unei jumătăți de lămâie
  • O cârpă de bumbac sau un prosop moale

Instrucțiuni

  • Pentru a curăța oțelul inoxidabil în mod natural, vei folosi mai întâi cele două linguri de ceară de albine. Freacă ceara pe toată suprafața și las-o să se solidifice.
  • Când s-a întărit, presară sarea grosieră peste ceară.
  • Apoi, freacă energic cu cârpa sau prosopul. În acest moment, vei observa că oțelul va începe să-și recapete strălucirea.
  • Cu toate acestea, pentru a te asigura că suprafața este complet curată, va trebui să pregătești o soluție cu detergent. Deci, combină detergentul de vase cu puțină apă și pulverizează-l pe suprafață.
  • Freacă din nou folosind o cârpă de bumbac sau un prosop moale și apoi clătește. Evită să folosești bureți de sârmă și produse de curățare abrazive care pot zgâria metalul.
  • Usucă metalul complet cu o cârpă curată și, la final, umezește o cârpă cu suc de lămâie și freacă bine toată suprafața. Proprietățile acestui ingredient sunt componenta finală care va face ce oțelul inoxidabil să pară nou.
  • Desigur, pentru a menține oțelul inoxidabil în stare perfectă, ar trebui să repeți acest proces la fiecare 2 sau 3 săptămâni.

Alte recomandări

Gospodină care știe cum să cureți natural oțelul inoxidabil
Crearea unei bune rutine de curățare va împiedica acumularea ruginii pe suprafețele din oțel inoxidabil.

Pe lângă curățarea regulată a oțelului inoxidabil, așa cum am explicat mai sus, este important să pui în practică și alte măsuri de bază pentru a menține acest material într-o formă perfectă. De exemplu:

  • Menține o rutină de curățare a mobilierului și a ustensilelor din oțel inoxidabil folosind apă caldă și un prosop moale. De asemenea, folosește un prosop uscat pentru a șterge excesul de apă.
  • Șterge întotdeauna în direcția finisajului cromat pentru a preveni petele și uzura.
  • În cazul grăsimii sau al reziduurilor alimentare, folosește detergent diluat și apă caldă.
  • Dacă suprafețele dezvoltă pete de calcar sau praf, pulverizează un produs de curățare a geamurilor amestecat cu puțină apă. Șterge metalul cu un prosop moale și va arăta ca nou!

Ai încercat această metodă pentru curățarea naturală a oțelului inoxidabil? Dacă nu ai făcut-o, încearc-o și convinge-te cât de eficientă este!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.