Soluție pentru spălarea vaselor cu coji de cartofi - Doza de Sănătate
 

Soluție pentru spălarea vaselor cu coji de cartofi

O soluție pe bază de coji de cartofi poate fi foarte utilă în spălarea vaselor. În plus, acest produs este 100% ecologic!
Soluție pentru spălarea vaselor cu coji de cartofi

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Știai că există o soluție care poate fi utilizată pentru spălarea vaselor cu coji de cartofi?

Da, este adevărat! Această opțiune 100% naturală poate înlocui detergenții din comerț, care conțin fosfați. Pe lângă faptul că sunt nocivi pentru sănătate, fosfații reprezintă o sursă de poluare a rezervelor de apă ale lumii.

Deși multe persoane nu știu acest lucru, cartofii au o acțiune degresantă. Această rădăcinoasă constituie o bază ideală pentru diverse soluții care pot curăța suprafețele murdare.

Efectul de curățare al cojilor de cartofi

Spre deosebire de detergenții din comerț, soluțiile bio pe bază de cartofi nu conțin chimicale. Așadar, aceste opțiuni te ajută să protejezi mediul și să previi reacțiile alergice cauzate de substanțele chimice agresive.

Următorul detergent de vase natural are un termen de valabilitate scurt și este indicat să-l folosești imediat. Va trebui să prepari o doză nouă de fiecare dată când vrei să speli vasele.

Acestea fiind spuse, vrei să afli cum funcționează?

Oală cu cartofi mici lângă un cartof mare
Cojile de cartofi sunt utile pentru îndepărtarea grăsimii și a murdăriei. Le poți folosi pentru a curăța tot felul de suprafețe.

Așa cum am menționat anterior, substanțele din componența cojilor de cartofi sunt utile pentru eliminarea grăsimii și a murdăriei care se lipește de diverse suprafețe, mai ales în bucătărie. Poți folosi acest ingredient pentru a prepara o soluție cu abilitatea de a degresa farfuriile, blaturile de bucătărie și chiar hainele.

De pildă, să presupunem că ai descoperit o pată de grăsime pe una dintre bluzele tale favorite. Nu-ți face griji! Pur și simplu freacă bluza cu o coajă de cartof, iar pata va dispărea imediat. Evită să folosești acest truc pe articole delicate care necesită îngrijire specială. Citește mereu instrucțiunile de pe etichetă.

Poți folosi acest truc și pentru a curăța ustensilele de bucătărie înnegrite.

 • Freacă ustensilele cu o coajă de cartof.
 • Lasă să acționeze 2-3 minute, apoi clătește-le.

Spălarea vaselor cu coji de cartofi

Următoarea soluție pe bază de coji de cartofi reprezintă o alternativă excelentă la detergenții clasici. În primul rând, aceasta este un produs ecologic fără fosfați și alte substanțe chimice agresive. În al doilea rând, este un produs de curățare foarte eficient, putând elimina grăsimea și alte reziduuri alimentare.

Mod de utilizare

Persoană curățând o tigaie cu un detergent natural
Poți elimina petele de pe ustensilele de bucătărie cu o soluție cu sare și coji de cartofi.

Apa în care ai fiert cartofii poate înmuia grăsimea acumulată pe farfurii, tigăi, oale și alte ustensile de bucătărie.

 • Mai întâi, umple chiuveta din bucătărie cu acest lichid fierbinte.
 • Apoi, pune vasele murdare la înmuiat pentru 15-20 de minute.
 • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, șterge-le cu un burete și clătește-le.

O a doua variantă constă în a amesteca coji de cartofi proaspete cu apă fierbinte.

 • Lasă să infuzeze pentru 30-40 de minute, apoi amestecă. Vei obține o soluție spumoasă.
 • După ce s-a răcit, pune soluția în frigider și las-o peste noapte. O vei putea folosi dimineața următoare.

Soluție cu sare și coji de cartofi

Dacă soluția prezentată anterior nu este suficient de puternică, îi poți amplifica efectul cu puțină sare. Detergentul natural rezultat va fi foarte eficient în ceea ce privește ustensilele greu de curățat, cum ar fi tigăile arse sau unsuroase. O poți folosi și pentru a curăța cuptoarele, gresia și faianța sau tocătoarele.

Ingrediente

 • Sare grunjoasă (atât cât este nevoie)
 • Coji de cartofi

Mod de utilizare

 • Încălzește obiectul pe care vrei să-l cureți pentru câteva minute.
 • Apoi, presară multă sare pe suprafața de curățat. Fă acest lucru cu grijă, astfel încât să nu te arzi.
 • Apoi, freacă timp de câteva minute cu cojile de cartofi, folosind mișcări circulare.
 • Clătește și usucă.

Nu te aștepta ca această soluție să fie la fel de puternică ca detergenții din comerț. Însă este o metodă eficientă.

Beneficiile produselor ecologice

Curățenia „verde” presupune folosirea de produse cu ingrediente ecologice și de metode care protejează sănătatea și mediul înconjurător.

Curățenia „verde” îți permite să eviți produsele casnice toxice care emit compuși organici volatili ce pot cauza probleme respiratorii și dermatologice. Soluțiile naturale sunt etichetate drept ecologice deoarece sunt 100% biodegradabile.

Importanța folosirii unor asemenea soluții nu trebuie subestimată. Mediul înconjurător nu mai poate suporta abuzul. Fiecare dintre noi trebuie să contribuie la vindecarea planetei. Sperăm că informațiile din acest articol îți vor fi de folos!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.