Descoperă utilizările buretelui magic! - Doza de Sănătate
 

Descoperă utilizările buretelui magic!

Dacă ți s-ar spune că există un obiect capabil să șteargă aproape orice fel de murdărie sau pată, l-ai cumpăra? Dacă nu ai deja unul, după ce citești acest articol, vei dori să cumperi un burete magic!
Descoperă utilizările buretelui magic!

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Buretele magic este un burete alb din melamină, capabil să curețe petele greu de îndepărtat cu alte produse, cum ar fi apa, săpunul și chiar înălbitorul. Descoperă utilizările buretelui magic în gospodărie!

Acest produs are câteva caracteristici specifice pe care ar trebui să le cunoști înainte de a-l utiliza. Acesta este ca un detergent abraziv. Așadar, funcționează prin frecare. De aceea, este capabil să curețe suprafețe pe care alte produse nu le pot curăța.

De fapt, funcționarea sa este similară cu cea a șmirghelului, dar mult mai subtilă. Nu este recomandat să îl aplici pe obiecte delicate sau să îl folosești în fiecare zi, deoarece poate distruge materialele.

Deși melamina a fost pusă la îndoială în ceea ce privește siguranța, este un material aprobat pentru uzul uman. Efectele adverse au apărut, de obicei, în cazul obiectelor introduse în cuptorul cu microunde. Agenții precum Safe Work Australia au spus că buretele magic este sigur și că nu are efecte secundare.

Descoperă utilizările buretelui magic!

Buretele magic are multiple utilizări. Există un motiv pentru care este cunoscut sub numele de magic. Deși, după ce îl testezi, există tentația de a-l utiliza pe toate suprafețele, cel mai bine este să îl folosești cu precauție și să nu exagerezi.

De asemenea, compania Procter and Gamble subliniază că, deși nu are efecte secundare, nu ar trebui să fie utilizat pe piele și nu ar trebui lăsat la îndemâna copiilor sau animalelor de companie, care ar putea să-l înghită.

Acum, este timpul să descoperi utilizările buretelui magic!

1. Îndepărtează petele de pe pereți

Dacă ai copii cu abilități artistice, probabil că ai avut de-a face cu curățarea mâzgăliturilor de pe pereți. Buretele magic este un mare aliat în aceste situații!

De asemenea, ajută la îndepărtarea petelor de murdărie de pe pereți, cum ar fi urmele de mâini murdare, grăsimile, machiajul sau urmele de pantofi. Trebuie folosit doar pe pereții albi, deoarece poate șterge culoarea de pe pereții de altă nuanță.

Utilizările buretelui magic pe tencuială
Copiii mici tind să mâzgălească pe pereți cu creioane. În acest caz, poți utiliza buretele magic.

2. Îndepărtează petele de pe cănile de cafea

În timp, ceștile pe care le folosim pentru a bea ceai sau cafea se colorează pe fund și pe pereții interiori. Cu săpun și un burete normal, este aproape imposibil să scapi de aceste urme.

Cu toate acestea, prin frecarea cu buretele magic, este posibil să elimini rapid petele. Cănile vor arăta ca noi. Cu toate acestea, trebuie să le speli foarte bine după proces pentru a îndepărta particulele rămase.

3. Lustruiește bicicletele

Bicicletele sunt un mijloc de transport util și popular, un obiect pentru distracție sau un mod de a face sport. Cu toate acestea, se murdăresc ușor atunci când mergi prin ploaie, pe trasee rurale sau dacă le lași afară. În plus, din cauza utilizării frecvente, acestea se deteriorează și își pierd strălucirea. Întreținerea ocazională cu buretele magic le redă strălucirea inițială.

4. Face tenișii ca noi

Dacă ai avut vreodată teniși în stil Converse sau cu vârf de cauciuc, știi cât de greu este să-i păstrezi albi și curați. Cu toate acestea, Magic Eraser îți permite să elimini acele pete încăpățânate. Tot ce trebuie să faci este să uzi puțin buretele și să freci bine cauciucul.

5. Face robineții strălucitori

Robineții tind să-și piardă strălucirea în timp. În plus, atunci când renovezi, se umplu de var. Acest lucru le oferă un aspect neplăcut. Buretele magic poate fi folosit pentru a îndepărta calcarul sau murdăria și pentru a reda strălucirea robineților. Acest lucru este important mai ales la robineții vechi.

6. Curăță sticla

De-a lungul anilor, sticla și oglinzile acumulează pete greu de îndepărtat. Dacă ai încercat deja toate trucurile de curățare a sticlei fără succes, buretele magic va funcționa cu siguranță. Cu toate acestea, nu uita faptul că va elimina un strat subțire de sticlă sau oglindă. Prin urmare, ar trebui să-l utilizezi cu prudență.

7. Îndepărtează petele de pe podea

Pardoselile, în special cele de culoare deschisă, tind să se coloreze la uzură, mai ales în zone precum bucătăria, unde speli vasele și pregătești diferite alimente. În plus, liniile de chit devin gri sau gălbui. Cu ajutorul buretelui magic, poți să elimini aceste pete și să faci din nou chitul alb.

8. Îndepărtează petele de lac de unghii sau vopsea

Se întâmplă să ai accidente nefericite care implică vopsea de păr sau ojă. Aceste produse pătează hainele, podelele sau mobilierul de baie. Problema este atunci când nu observăm decât câteva ore mai târziu. Acetona nu mai este la fel de eficientă sau poate provoca daune. Cu buretele magic, poți elimina cu ușurință aceste pete.

9. Îndepărtează rugina de pe metale

Metalele pot rugini din cauza umidității. Această rugină este foarte dificil de îndepărtat. Cu toate acestea, prin frecarea cu buretele magic, poți să îndepărtezi rugina și să dai o nouă viață metalului. Avantajul este că este foarte ușor de manevrat și că poate fi ușor adaptat pentru a freca zonele mici.

10. Îndepărtează excrementele păsărilor

Păsările lasă excremente peste tot, indiferent că este vorba de curte, capota mașinii sau geamurile casei. Problema este că aceste excremente se usucă și devin dificil de îndepărtat. Frecându-le cu buretele magic, poți să cureți excrementele de pe suprafețe. Trebuie să arunci acest burete ulterior sau să-l folosești doar în acest scop.

11. Curăță mobilierul din piele albă

Dacă mobilierul tău din piele albă are o pată pe care nu ai putut să o elimini prin altă metodă, poți opta pentru utilizarea buretelui magic. Cu toate acestea, ai mare grijă să nu freci prea mult materialul.

12. Înfrumusețează mobilierul de exterior

Mobilierul folosit pentru terase și curți se murdărește din cauza expunerii la praf, soare și ploaie. Buretele magic este un instrument pe care îl poți utiliza pentru a efectua întreținerea periodică, astfel încât mobilierul să nu se deterioreze la fel de repede.

Utilizările buretelui magic în baie
Robineții tind să acumuleze calcar, ceea ce le conferă un aspect ruginit și îmbătrânit. Cu Magic Eraser, acest lucru se rezolvă imediat.

Cum folosești buretele magic?

Buretele magic este foarte ușor de utilizat, deoarece nu necesită niciun alt produs. Uneori, este nevoie de puțină apă pentru a-l face să funcționeze mai bine la suprafață. Acesta este cazul pereților.

Freacă suprafața pe care vrei să o cureți. Intensitatea frecării va depinde de tipul de pată. Acest burete nu va rezista la prea multe utilizări. Cu toate acestea, este ieftin și poți păstra mai mulți bureți în casă.

Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când utilizezi buretele magic este să efectuezi un mic test pe suprafața pe care vrei să o cureți. Deoarece efectul este similar cu cel al șmirghelului fin, buretele magic poate deteriora suprafețele, deci este mai bine să fii precaut. Suprafețele cele mai sensibile sunt cele cu finisaje strălucitoare.

Profită de utilizările buretelui magic cu precauție

După cum ai citit în acest articol, există mai multe utilizări ale buretelui magic. Cu toate acestea, deoarece este abraziv și îndepărtează un strat subțire de material, este important să îl folosești cu precauție.

Nu îți recomandăm să îl utilizezi pe ecranele dispozitivelor electronice, cum ar fi computerele, televizoarele sau telefoanele mobile. De asemenea, evită utilizarea acestuia pe tastele computerului, deoarece cifrele și literele vor dispărea.

Nu încerca să cureți tigăile din teflon. Evită să-l utilizezi pentru a lustrui bijuteriile, deoarece poate provoca daune. Deși unii oameni îl folosesc adesea pentru a remedia zgârieturile mașinilor, ar trebui să fii extrem de precaut atunci când faci acest lucru pentru a nu provoca daune mai grave.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.