8 sfaturi pentru a călători în siguranță în această vară
După o lungă perioadă în care viața ne-a fost afectată, a sosit din nou vara. Dorința de a călători este de neoprit. Din fericire, multe țări și-au redeschis granițele pentru turism. Așadar, vrem să vă împărtășim câteva sfaturi pentru a călători în siguranță în această vară!
Există sfaturi medicale de care va trebui să țineți cont oriunde în lume. În plus, fiecare națiune are propriile reglementări și cerințe pe care trebuie să le îndepliniți pentru a intra pe teritoriul său.
Sfaturi pentru călători în siguranță în această vară
Fie că apelați la avion, mașină sau croazieră, este esențial să aveți grijă de voi și să utilizați toate resursele disponibile pentru a reduce riscul de a contracta boli sau de a vă simți rău. Sperăm că aceste sfaturi pe care alegem să le împărtășim să vă fie utile!
1. Analizați cerințele legate de vaccinare
Deși rata de vaccinare împotriva COVID-19 a crescut la nivel mondial, este important să revizuiți condițiile locului pe care urmează să îl vizitați. Pe de altă parte, nu toate vaccinurile disponibile pe piață sunt valabile în toate țările.
De exemplu, Uniunea Europeană (UE) impune ca turiștii care doresc să intre pe continent să fie imunizați cu acele vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente și Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
În plus, autoritățile precum Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă vaccinarea completă înainte de călătorie. Măsurile sanitare care sunt deja cunoscute publicului trebuie folosite în continuare: mască, distanțare socială, spălarea frecventă a mâinilor și utilizarea dezinfectaților.
2. Luați câteva măsuri de precauție speciale dacă mergeți cu avionul
Dacă bugetul vă ajută, ideal este să optați pentru un loc la clasa I pentru a păstra o distanță mai mare de restul pasagerilor. În caz contrar, este recomandat să păstrați ventilatorul deschis și să vă dezinfectați mâinile de fiecare dată când intrați în contact cu obiecte.
Acesta este motivul pentru trebuie să aveți propriul gel dezinfectant. Vestea bună este că multe companii aeriene au filtre de aer HEPA, care sunt capabile să elimine mai mult de 99% din particule.
În ceea ce privește politicile de flexibilitate pentru rezervări și rambursări, optați pentru cele care permit transferul de date și chiar anularea zborurilor. Situația este instabilă, iar condițiile de intrare în țări variază frecvent.
3. Aveți grijă la escalele zborurilor aeriene
Fiecare națiune are propria legislație și este esențial să respectați regulile la aterizare, chiar dacă este doar pentru câteva ore.
4. Evaluați tipul de cazare pentru a călători în siguranță în această vară
Hotelurile și-au adaptat facilitățile. Cu toate acestea, puteți lua în considerare opțiunea de a sta într-un apartament sau într-o casă privată pentru a evita contactul cu terții.
5. Alegeți-vă bine tovarășii
Călătoria în grupuri mari nu este o idee bună în acest moment. Cel mai bine este să evitați mulțimile, atât în locuri gastronomice, cât și în muzee și alte atracții turistice.
Dacă grupul este mare, ați putea avea probleme atunci când rezervați un sejur, o excursie și chiar o masă într-un restaurant. Multe activități și spații au limitat numărul de participanți sau de clienți. Este posibil să trebuiască să vă împărțiți în grupuri mai mici pentru a participa la anumite activități.
6. Verificați mașina
Călătoria cu mașina, indiferent dacă este deținută sau închiriată, este o alternativă pentru mobilitatea turistică, care în ultimele luni a câștigat mulți adepți. Faceți o listă cu lucruri ce trebuie verificate înainte de a pleca.
Nu uitați să programați o vizită la mecanic pentru a verifica mașina. Schimbați filtrele, verificați anvelopele și frânele.
În mod similar, planificați-vă călătoria foarte bine. Pentru a face acest lucru, setați în avans opriri în locuri cu umbră și nu uitați să aveți apă la îndemână pentru o hidratare optimă. Temperaturile sunt foarte ridicate, chiar dacă călătoriți cu aer condiționat.
7. Planificați-vă activitățile la destinație
Puteți închiria o mașină pentru a conduce în locul pe care l-ați ales pentru vacanță. Pe lângă faptul că vă oferă mai multă independență în ceea ce privește orarele și rutele, este mai sigur să evitați transportul public.
Vă sugerăm să vă rezervați biletele sau abonamentele în avans. Acest lucru evită cozile.
8. Încheiați o asigurare de călătorie
Deși este recomandat să călătoriți întotdeauna cu asigurare, acum a devenit esențial. Alegeți o politică completă, care să includă anulări.
Sfaturi pentru a călători în siguranță în această vară: concluzie
A fi prudenți ne va ajuta să fim pregătiți să facem față diferitelor protocoale din fiecare țară.
Luați dezinfectant suficient, măști de protecție și documentația de sănătate. Vaccinul vă va oferi mai multă liniște sufletească, dar nu uitați măsurile de prevenție. Bucurați-vă de vacanță, deoarece puteți să călătoriți în siguranță în această vară. Aveți încredere în capacitatea voastră de a avea grijă de voi și de ceilalți!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Contreras Mota, I. (2017). Productos sanitarios: clasificación, reglamentación y fronteras.
- Gøtzsche, P. C., & Jørgensen, A. W. (2011). Opening up data at the European Medicines Agency. Bmj, 342.
- Wise, J. (2020). Covid-19: Remdesivir is recommended for authorisation by European Medicines Agency.
- Dal-Ré, R., & Launay, O. (2021). Public trust on regulatory decisions: The European Medicines Agency and the AstraZeneca COVID-19 vaccine label. Vaccine.
- Sánchez, M. M. (2020). Flujos turísticos, geopolítica y COVID-19: cuando los turistas internacionales son vectores de transmisión. Geopolítica (s), 11, 15.
- Simancas Cruz, M. R., Hernández Martín, R., & Padrón Fumero, N. (2020). Turismo pos-COVID-19: Reflexiones, retos y oportunidades.