Rețetă de fursecuri cu smântână: un deliciu! - Doza de Sănătate
 

Rețetă de fursecuri cu smântână: un deliciu!

Este nevoie doar de puțină creativitate și ingrediente de calitate pentru a face deserturi sănătoase și delicioase. Această rețetă de fursecuri cu smântână necesită numai ingrediente sănătoase.
Rețetă de fursecuri cu smântână: un deliciu!

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Vrei să afli secretul preparării unor tradiționale și delicioase fursecuri cu smântână? Aceasta este o rețetă foarte ușor de preparat. Așadar, continuă să citești pentru a afla cum să faci acest minunat desert de casă. Îți vom oferi instrucțiuni detaliate pe tot parcursul acestui articol.

Fursecuri cu smântână, un desert ideal pentru toată familia

Astăzi îți vom oferi mai multe opțiuni pentru a obține niște fursecuri grozave. Reține faptul că simplitatea acestei rețete este ceea ce o face cu adevărat excepțională. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, înseamnă că poți adăuga aproape orice ingredient vrei pentru a varia rețeta. De exemplu, poți adăuga ciocolată albă sau neagră, cacao, migdale, nucă de cocos, etc.

Un alt lucru care face ca această rețetă să fie atât de specială este faptul că poți adăuga cât de mult zahăr vrei sau orice alt îndulcitor natural. Așadar, dacă urmezi o dietă specială și îți dorești cu adevărat să servești un desert sănătos, poți opta pentru fursecuri cu smântână fără a te simți vinovat/ă.

Cine poate servi aceste fursecuri cu smântână?

Carbohidrații, colesterolul și zaharurile nu sunt neapărat rele. Corpul uman are nevoie de toate acestea pentru a construi țesutul muscular și pentru a menține funcțiile celulelor. De fapt, acest lucru se întâmplă zilnic cu tot ceea ce mănânci, fie că este vorba despre legume, cereale, fructe sau grăsimi.

Nu ar trebui să consumi aceste fursecuri sau cel puțin trebuie să ajustezi rețeta dacă ești celiac. Această rețetă de fursecuri cu smântână folosește făină care conține gluten, care va duce la consecințe inconfortabile și neplăcute în cazul celor cu intoleranță.

Dacă nu ai intoleranță la lactate sau la gluten, nu vei avea nicio problemă. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos pentru a prepara un desert potrivit pentru toată familia.

Rețetă de fursecuri cu smântână

Farfurie cu fursecuri cu smânână
Există multe varietăți de fursecuri cu smântână.

1. Fursecuri cu smântână tradiționale

Dacă îți plac deserturile de casă, aceste fursecuri tradiționale cu smântână sunt, fără îndoială, cea mai bună opțiune. Conțin cantitatea potrivită de zahăr și poți amesteca și potrivi ingredientele pentru a face tot felul de combinații.

Mai jos, îți vom arăta și o rețetă modificată, care conține ciocolată. Poate fi utilă pentru a-i încuraja pe micuții tăi să mănânce delicii de casă în loc de dulciuri procesate.

Ingrediente

  • 2 căni de făină de grâu
  • 1 cană de smântână lichidă
  • ½ ciocolată albă
  • ½ ciocolată neagră
  • 2 frunze de mentă (pentru decor)
  • ½ cană de zahăr brun sau alt îndulcitor natural
  • Puțină sare

Mod de preparare

  • În primul rând, pune făina, zahărul și sarea într-un castron mare.
  • Apoi, amestecă bine ingredientele uscate cu un tel.
  • Pune smântâna încet în castron.
  • Amestecă totul până când obții un aluat moale și fin.
  • În acest moment, înfășoară aluatul în folie de plastic și pune-l în frigider timp de 30 de minute.
  • Presară un pic de făină pe un blat de lemn și întinde aluatul cu un sucitor.
  • Taie aluatul cu o formă de decupat biscuiți și așază bucățile pe o tavă de sticlă călită.
  • Preîncălzește cuptorul la 220 °C și coace fursecurile timp de 20 de minute.
  • La final, topește ambele tipuri de ciocolată separat într-un ibric cu fund dublu și toarnă fiecare compoziție într-o pungă de plastic diferită. Ornează fursecurile după ce ciocolata se răcește puțin.

2. Fursecuri cu smântână și fulgi de ciocolată

Fursecuri cu fulgi de ciocolată
Aceasta este o variantă delicioasă de fursecuri cu smântână și chipsuri de ciocolată.

Ingrediente

  • 2 căni de făină de grâu
  • 3 ouă
  • ½ cană zahăr brun
  • 2 linguri de unt
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 2 căni de chipsuri de ciocolată
  • 1 cană de alune mărunțite
  • 1 cană de smântână lichidă

Mod de preparare

  • În primul rând, amestecă următoarele ingrediente într-un castron: făină de grâu, zahăr, smântână lichidă, ouă și unt.
  • Apoi, amestecă aluatul cu mâinile pentru a-i da textura și consistența potrivită și termină cu un tel.
  • După ce obții un aluat fin fără cocoloașe, adaugă sarea, chipsurile de ciocolată și alunele.
  • Apoi, întinde aluatul cu un sucitor pe un blat de lemn.
  • Taie fursecurile cu o formă de biscuiți.
  • Așază-le pe o tavă și preîncălzește cuptorul la 190 ºC.
  • Pune-le în cuptor și coace-le timp de 20 de minute.
  • După aceea, scoate-le și lasă-le să se răcească câteva minute înainte de servire.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.